Gelinim Mutfakta bugün Meksika usulü 'ayrılık acısı'tarifi ile gelinleri zorladı. Ayrı sosları ve tavuk etiyle hazırlanan tarif sonrasında tadım, yorum, puanlama yapıldı. Nursel Ergin Gelinim Mutfakta günün birincisi ve puan durumunu açıkladı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyreği kim aldı? Gelinim Mutfakta puan durumu 18 Ocak 2023 Çarşamba!
#Gelinim Mutfakta BugünGelinim Mutfakta ayrılık acısı tarifi ekran başındaki izleyiciler tarafından merak edildi. Tortelini ekmeği ile hazırlanan ayrılık acısı tarifi, Enchilada sosu ile enfes bir tada dönüşüyor. İşte, ayrılık acısı nasıl yapılır merak edenlere, Gelinim Mutfakta ayrılık acısı tarifi ve malzemeleri...
#Ayrılık Acısı TarifiDaha birkaç gün önce sevgilisinin konserine çocuklarını götürünce herkes “bu iş artık tamam” diyerek iki yıldır skandallarla anılan çiftin artık her şeyi rayına oturttuğuna kadar vermişti. Tam bunun üzerine gelen ayrılık haberi ise deyim yerindeyse magazin gündemine bomba gibi düşüverdi. Herkes ayrılığın nedenini tartışırken bir anda ortaya çıkan eski dadı ise ortalığı iyice karıştırdı.
#Olivia WildeArapçada hicr, ayrılık anlamına gelir. Bu kelimeden türetilen hicran ise, kişinin kalbinin derinliklerinde hissettiği ayrılık acısı demektir. Bu sözcük mecazen keder, gam, hasret ve ıstırap manasında kullanılır. Hicran, aynı zamanda, ülkemizde kız çocuklarına verilen isimlerden biridir. Ülkemizde yaklaşık 20 bine yakın kişi bu ismi kullanıyor. Hicran duymak ve hicran acısı ne demek detayları ile derledik.
#EğitimÜnlü sanatçılara yazdığı söz ve bestelerle kendinden söz ettiren Şebnem Sungur, son single’ı “Aşk Biliyor İşini”de Keremcem ile düet yaptı. Romantik şarkının klibi de bugün müzik kanallarında dönmeye başladı. İkili ile bu proje nedeniyle bir araya geldik, aşkı ve 14 Şubat’ı konuştuk.
#KEREM CEMİçinde mutlaka ‘çay/kahve/kaybeden olma’ geçen metinler, sosyal medyada kullanılmaya uygun ‘vurkaç’ aforizmalar, bir cümlenin bir sayfayı dolduracak şekilde büyütüldüğü kitaplar... Geçen hafta Nilgün Bodur’lu ‘intihal’ iddiasıyla taçlanıp tadına doyulmaz biçimde ete kemiğe bürünen bu yazı tarzı, aslında uzunca bir süredir var. Peki nasıl başladı, neden hızla yayıldı? Yayınevleri basmayı, insanlar okumayı niye bu kadar sevdi? Buna edebiyat denir mi, gerçek edebiyat tekrar yerine gelir mi? Cevapları yayıncı, yazar ve nitelikli okuyucu üçgeninde aradık.
#EDEBİYATFazla söze hacet yok, Çarşamba babamı yazdım. Sözün bittiğini, içimin özlemle ne kadar dolduğunu sizlerle paylaştım. Sizlerden de babalarınızı yazmanızı istedim ve çok sayıda e-posta geldi. Herkesin babası için söyleyecekleri vardı. Okudum okudum, yine hüzünlendim. Aşağıda sizden gelenlerden bazıları var, buyrun okuyun.