Türkiye’de eğitime yeni bir bakış açısı getirmenin verdiği dinamizm ve merakla bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek olan Atlas Üniversitesi, tanıtım günleri kapsamında 27 Temmuz – 14 Ağustos tarihleri arasında öğrenci adaylarını bekliyor. Akademisyenlerden ve idari personelden oluşan ekip, Atlas Üniversitesi Vadi kampüsünde aday öğrenciler ile ailelerini meslekler, bölüm tercihleri ve Atlas’ın yenilikçi eğitim modeliyle ilgili bilgilendirecek.
#Atlas ÜniversitesiDeğerli sanatçı Neşet Ertaş anısına, 22-25 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek 5. Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali’nin programı Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın katıldığı basın toplantısıyla açıklandı. 58 ülkeden 522 kısa filmin başvurduğu festivalde bu yıl ilk kez, ‘İnsani Bakış’ belgesel seçkisinde yarışan bir yapıma Türk Kızılay tarafından ‘Kızılay İnsani Bakış Ödülü’ verilecek.
#Kızılay Uluslararası Dostluk Kısa Film FestivaliProf. Dr. Tolgahan Çoğulu’nun, 10 yaşındaki oğlu Atlas’ın fikriyle geliştirdiği ‘Lego mikrotonal gitar’ Georgia Tech Üniversitesi’nin Müzik Enstrümanları Tasarımı Yarışması’nda finale kaldı. Tolgahan ve Atlas Çoğulu’dan hem yarışmayı hem de müzik aşklarını dinledik.
#GazetehaberleriSınavda aldığınız puan değil, başarı sıralamanıza bakarak tercih yapın. ‘Ölü tercih’ efsanesine inanmayın. Doğru olan, tercihlerin isteklerinizle örtüşen bir sırada yazılması. Tercih yelpazeniz genişse şansınız da o kadar yükseliyor. Tercihlerinizi sisteme girerken kodları doğru yazdığınızdan emin olun.
#Gazetehaberleriİstanbul Bilgi Üniversitesi, “CERN: Avrupa Parçacık Fiziği Laboratuvarı ve Liseler için Demet Hattı Yarışması” konulu etkinlikte lise öğrencilerini santralistanbul Kampüsü’nde ağırladı. BİLGİ Yüksek Enerji Fiziği Araştırma Merkezi Müdürü ve yarışmanın ulusal irtibat sorumlusu Prof. Dr. Serkant Ali Çetin tarafından gerçekleştirilen sunumda öğrenciler “Liseler İçin Demet Hattı Yarışması” hakkında bilgi aldı.
#CernEğitim, teknolojiyle giderek daha çok iç içe geçerken öğrencilerin de kitaplardan fazlasına ihtiyacı var. Gençlerin işlerini kolaylaştıran öğretici interaktif uygulamalar dersleri keyifli hale getiriyor. Aralarından hem okulda hem de günlük hayatta işe yarayanları araştırdık.
Türkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Türkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Dünyanın önemli kentleri edebiyatçılarıyla, yani kendini yazanlarla anılır biraz da. Prag Kafka’nın, St. Petersburg Dostoyevski’nin kentidir. Peki İstanbul kimin ya da kimlerin kentidir? Silentiarius, Nedim, Yahya Kemal, Ahmet Hamdi Tanpınar, Nâzım Hikmet, Sait Faik, Orhan Veli, Necip Fazıl ya da Orhan Pamuk? Bu sorunun cevabı, 19 Temmuz 1928’de Cumhuriyet Gazetesi’nde yayımlanan şu fotoğrafta gizli biraz da.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), iki hafta önce temeli atılan ve dünya kültür mirası açısından büyük değer taşıyan Hasankeyf'i sular altında bırakacak Ilısu Barajı'nın yapımı aleyhine açılan davayı kabul edilebilir bularak, Türk hükümetinden, Hasankeyf'in korunması için alınan önlemlerle ilgili “acil” bilgilendirme istedi.