Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün güderi ceketi açık artırmaya çıkıyor. Ceketin geliri Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanacak. 125 eserden oluşan ve ekspertiz değeri 15 milyon doların üzerinde olan koleksiyon teklif usulü ile satışa sunulacak. Eserler açık arttırmada 1 dolar başlangıç fiyatı ile satışa çıkacak.
#Atatürk CeketHürriyet Ankara, ‘Kuşaktan Kuşağa Ankara Hikâyeleri’ ile nostalji yolculuğunu sürdürüyor. Bu hafta, Ankara Kalesi’nde 1963’lerden günümüze kadar gelen ve üç kuşağının(dede-çocuk-torun) bir arada bulunduğu Bozdağ Kasketleri’ne konuk olduk.
#Bozdağ KasketleriBaşta James Bond olmak üzere Hollywood yapımlarında kullanılan kıyafetlere eli değmiş, İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in ağırladığı 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün personeli için fraklar hazırlamış. Mağazasının girişindeyse en özel müşterileri Mustafa Kemal Atatürk’ün aileye hediye ettiği şapka sergileniyor. Dördüncü kuşak terzi, smokin sihirbazı Levon Kordonciyan’la buluştuk, şık olmak isteyen beyler için tüyolar aldık...
#SmokinCumhuriyet Müzesi Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasına tanıklık etmiş olan bir müzedir. Yazımızda Cumhuriyet Müzesi nerede, tarihi, eserleri, giriş ücretleri ile ziyaret saatleri hakkında detaylı bilgileri derledik.
#SeyahatDamat fabrikasında üretimin yüzde 50’si grup markaları, kalan yüzde 50’si ise dünyanın en iyi 3-5 erkek giyim markası için yapılıyor. Dev markaların ek kapasite almak için sırada olduğunu söyleyen Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ‘‘Talebe yetişemiyoruz. 150 milyon TL’lik yeni yatırım kararı aldık. Günde 1700 takım elbise, 11 bin gömlek üreteceğiz’’ diyor.
#DamatKordonciyanlar, Atatürk’ün direktifiyle dört kuşağını smokin işine adamış bir aile. Aradan geçen zamanda Hollywood ünlülerinden Oscar’lara uzanan başarılara imza atıyorlar. Sadece üretimle kalmıyor; redingot nedir, fraktan ne farkı var, hangisi, ne zaman, nasıl giyilir; bu kültürün tanınması ve korunması için de çaba sarf ediyorlar. Bu haftaki konuğum Levon Kordonciyan’la eski İstanbul’u, önemli davetlerdeki giyim kurallarını ve günümüz stilini konuştuk.
#Levon KordonciyanKordonciyanlar, Atatürk’ün direktifiyle dört kuşağını smokin işine adamış bir aile. Aradan geçen zamanda Hollywood ünlülerinden Oscar’lara uzanan başarılara imza atıyorlar. Sadece üretimle kalmıyor; redingot nedir, fraktan ne farkı var, hangisi, ne zaman, nasıl giyilir; bu kültürün tanınması ve korunması için de çaba sarf ediyorlar. Bu haftaki konuğum Levon Kordonciyan’la eski İstanbul’u, önemli davetlerdeki giyim kurallarını ve günümüz stilini konuştuk.
#KordonciyanlarÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’ne katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "kaçacaklar" iddiasına yanıt veren Bakan Kurum, "Kaçmanın kitabını siz yazdınız. 15 Temmuz’da kimlerin kaçtığını bu aziz millet çok iyi biliyor." ifadelerini kullandı.
#Murat KurumMatematik aşığı Sibil, aslında mühendis olmak istiyordu. Ailesi ve öğretmenlerinden gelen ‘müzisyen olmalısın’ telkinlerine karşı koyamadı ve çift ana dal yapıp, iki aşkına da ihanet etmedi. Hem matematik okudu hem müzik eğitimi aldı. Ve 32 yaşında Türkiye’nin 10 kadın orkestra şefinden biri olmayı başardı. İşini teknik direktörlüğe benzeten Sibil, “Ezber boza boza geliyoruz” diyor...
#Sibil ArsenyanModa’da yürüyen şık şapkalı, tayyörlü hanımlar, Beyoğlu’na takım elbisesiz çıkmayan beyler, Paris’te Givenchy atölyesinden anılar, 68 olayları, düğmelerine logo koyarak hazır giyime havlu atan Fransız markalar, Yeşilköy’deki köşklerde ihtişamlı davetler… Türk modasının duayenlerinden ve ‘haute couture’ün ülkemizdeki ilk temsilcilerinden Vural Gökçaylı ile geçmişte çok renkli bir yolculuğa çıktık. Kendisini bulmuşken iyi stil önerilerini de aldık…
#Vural Gökçaylıİzmir’in Çiğli ilçesinde 10 katlı apartmanın zemin katında oturan M.K.'ya ait dairede çıkan yangında can pazarı yaşandı. Binada oturanların bir kısmı duman içerisinde kalmasına rağmen merdivenlerden dışarı çıkmayı başarırken, birçok kişi ise üst katlara çıkarak yangının etkisinden kurtulmaya çalıştı.
#İzmir29 Ekim'de İstanbul’un tam göbeğinde ‘Kurtuluş’ mücadelesinin temellerinin atıldığı ana tanık olmaya ne dersiniz? 29 Ekim tatilinde Mustafa Kemal’in silah arkadaşlarıyla birlikte Samsun’a ilk çıkış planını yaptığı Şişli’deki ‘Atatürk Müzesi’nde, Ulu Önder’in kişisel eşyalarını görebilir, daha önce bilmediğiniz yönlerini öğrenebilirsiniz
#19 Mayıs Tatiliİletişim denildiğinden Türkiye’de önemli birkaç isimden biridir sevgili İpek Özgüden... O bir halkla ilişkiler koçu, iletişimci, sporcu ve Ankaralı... Hayatında çok sayıda başarılı projelere imza atan, sporcu kimliğinin dinamizmini çalışma stiline yansıtan İpek Özgüden, iletişimin birleştirici güç ve yaşam biçimi olduğunu söylüyor. İpek Özgüden, “İletişime açık olabilirsek, egolarımızı bir kenara bırakabilirsek çok daha mutlu olabiliriz” diyor.
#AYSUN KABADışarısı buz gibiyken evde battaniyenin altında, sıcacık bir kahve kupasıyla güzel film veya belgesel, kulağınıza nasıl geliyor? Akşama ne pişireceksiniz? Bu sefer yaratıcı bir tarife ne dersiniz? Bunları düşünürken birkaç tuşla panda sahiplenmeye ne dersiniz? Çocuğunuz, aileniz, çevreniz için yapmanız gerekenler... Konserler, tiyatrolar, sergiler... Heyecanla beklenen teknolojik yenilikler, ufuk açacak seyahatler... İşte size kışı keyifli hale getirecek, birbirinden farklı fikirler!
#KışBeylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da CHP’nin büyükşehir belediye başkan adayı olmaya hazırlanıyor. Peki kimdir, onu adaylığa götüren taşları nasıl döşedi? Yakında adını daha sık duyacağımız İmamoğlu’yla buluştuk. İmamoğlu iddialı: “Tanıdıklarında beni çok sevecekler. O kadar sevecekler ki “Bu benim evladım, kardeşim” diyecekler. Gün gelecek, Cumhurbaşkanı da bana oy verecek.”
#GazetehaberleriDünya çapında bir fotoğrafçımız var…Mert Alaş.Yıllardır adını duyarım.Bir de ortağı vardır Marcus.Bunlar bir efsanedir, en meşhur dergilerin kapaklarında imzası vardır, dünyadaki bütün celebrity’leri onlar çeker, üstelik onlarla kankadırlar, İbiza’ya giderler, onu yaparlar, bunu yaparlar…Biz de ağzımız açık izleriz.Ben hep merak ederdim, bu Mert Alaş, nasıl Mert Alaş oldu diye.Onunla ilgili okuduğum hiçbir röportajda bu soruların cevabını öğrenemedim, sormamışlar çünkü. Dayanamadım, ben sordum…Şahaneeeee bir adam çıktı. Bomba. Dünya zekisi bir şey. Acayip hızlı. Zehir, zehir. Eğlenceli, esprili… Bayıldım. Kimse boşuna bir şey olmuyormuş. Yarın da önemli bir ödül alıyor. Bütün kalbimle onu kutluyorum. Tabii ki bir sayfaya sığamıyorum, devamı artık salıya…
#Yazar