At kuyruğu otu, sağlık için faydalı bitkiler arasında yer alır. Yüksekliği 25 santim ile 60 santim arasında değişen bu bitki, nemli bataklık topraklarda sıkça yetişir. At kuyruğu otu nedir, ne işe yarar, hangi mevsimlerde bulunur, kullanımı nasıl olmalıdır, faydaları nelerdir, neye iyi gelir, zararları var mıdır gibi soruların yanıtlarını derledik.
#At Kuyruğu OtuDoğal doğurganlık takviyeleri bir çok toplumda oldukça popülerdir. Şifalı otlar ve tıbbi bitkiler pek çok hastalığa çare olabildiği gibi gebe kalamayanların da sorunlarına çözüm olabilir. Tabii ki hiçbir bitki, şifa olacak diye kulaktan dolma bilgilerle kullanılmamalı, mutlaka bu konuda uzman kişilerin görüş ve tavsiyeleri ile kullanılmalıdır.
#SağlıkBahar ve yaz; şifalı otlarla, diğer tıbbi bitkiler için en güzel zamandır. Otlar çiçek açar, sıcaklar başladığında tohumları olgunlaşır, kökler güçlenir. Bir çok hastalığın çaresi doğada filizlenirken, kısırlıktan dert yanan kadınlar için de bir çok bitki boy verir. Doğal doğurganlık takviyeleri bir çok toplumda popülerdir. "Şifalı otlar ve tıbbi bitkiler gebe kalamayanlara nasıl faydalı olabilir?" sorusuna tabiatta çok yanıt mevcut.
#Doğal Yollarla Doğurganlığı ArtırmakAtkuyruğu otu, zemberek otu, kuş kuyruğu otu ve çam otu gibi değişik isimlerle de bilinen kırkkilit otu belki de çok duymadığımız fakat yararlarını duyunca vazgeçemeyeceğimiz bitkiler arasında yer alacak…Peki, Kırkkilit otu nedir ve faydaları nelerdir? İşte, o detaylar
#Kırkkilit OtuÇayın küçük poşetlere tıkılmış bir tutam kuru yapraktan ibaret olduğunu mu düşünüyorsunuz? Kahvaltıda içilen sıcak bir içecek mi? Bir daha düşünün! Çay aslında tüm bunların çok daha ötesinde bir kavram. 'Çay' sözcüğü bitkiler, baharatlar, tohumlar, kabuk, kök, çiçek ve yapraklardan demlenerek hazırlanan her türden içeceği anlatıyor.
#BeslenmeÜreme denilen etkinlik çoğalmayı sağlayarak tüm canlılarda farklı şekillerde görülebilmektedir. Üremenin olması için döllenme özelliğinin olmasına gerek yoktur. İşte sporla üreme de bu türden çoğalma şeklidir. Sporla üreme nedir, nasıl olur ve hangi canlılarda görülür, sporla üreme özellikleri ve örnekleri nasıldır detayları ile derledik.
#Sporla ÜremeCanlılar ortak özelliklerine göre gruplara ayrılmaktadır. Canlıların taşıdığı ortak özelliklere göre gruplara ayrılmasına ise sınıflandırma denmektedir. Canlı varlıklar; yapısına, hareket özelliklerine, üreme ve beslenme şekline göre sınıflandırılmaktadır. Canlılar dört sınıfa ayrılmaktadır; hayvanlar, bitkiler, mikroskobik canlılar ve mantarlar. İşte, canlıları tanıyalım konu anlatımı.
#5. Sınıf Fen Bilimleri Canlıları Tanıyalım Konu AnlatımıVücudumuz çoğunlukla sudan oluşur. Su; kan, organlar, kas ve hatta kemiklerimizde bulunur. Bedenimizin suya ihtiyacı vardır. Ancak; bazen vücudumuz olması gerekenden fazla su tutabilir. Bu duruma ödem deriz. Bu durum vücutta şişkinlik şeklinde kendini gösterir. Birçok nedeni olabilir.
#Ödem Neden OlurKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi öğretim üyesi ve yaban hayatı uzmanı Doç. Dr. Şağdan Başkaya, Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl'ün kenarına duvar yapılmasıyla ilgili olarak “Birkaç yıl önce temizlenerek havuza dönüştürülen göl, şimdi etrafı duvarla çevrilerek yüzme havuzuna dönüştürülüyor” dedi.
Karadeniz Teknik ?niversitesi (KT?) Orman Fakültesi öğretim üyesi ve yaban hayatı uzmanı Do?. Dr. Şağdan Başkaya, Trabzon'un Çaykara il?esindeki Uzungöl'ün kenarına duvar yapılmasıyla ilgili olarak "Birka? yıl önce temizlenerek havuza dönüştürülen göl, şimdi etrafı duvarla ?evrilerek yüzme havuzuna dönüştürülüyor" dedi.
Niğde Ulukışla sınırları içerisinde yer alan Darboğaz kasabası, sahip olduğu coğrafi konumun avantajlarıyla dört mevsim ziyaret edilebilecek bir yer. Bolkar Dağları’nın doğal zenginlikleri sayesinde bölgede dağcılık, kar sörfü, trekking, kampçılık ve avcılık yapılabiliyor.
Peeling, cildin belirli sorunlarına karşı kullanılan soyma işlemi olarak ifade ediliyor. Bu yöntem çok basit peeling'lerden cildin derin tabakalarını soyan peeling'lere kadar geniş bir yelpazeyi içeriyor. Evde uygulanan peeling cilt yüzeyindeki hücre tabakalarını ve kirleri giderirken, üst deri dokusunu inceltiyor, ciltteki komedonları derinlemesine temizliyor ve dokuları tazeliyor.
#Cilt