Kırkkilit otu nedir? Kırkkilit otu faydaları nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Kırkkilit otu nedir Kırkkilit otu faydaları nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2018 17:11

Atkuyruğu otu, zemberek otu, kuş kuyruğu otu ve çam otu gibi değişik isimlerle de bilinen kırkkilit otu belki de çok duymadığımız fakat yararlarını duyunca vazgeçemeyeceğimiz bitkiler arasında yer alacak…Peki, Kırkkilit otu nedir ve faydaları nelerdir? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

At kuyruğu otu 25-60cm yükseklikte ve sapı 3-6mm civarında olan, nemli topraklarda, tarla aralarında yetişen bir bitkidir. Çoğunlukla kuru olarak kullanılan kırkkilit otunun birçok faydası bulunmaktadır. Bitkinin iğne yaprakları zaman içinde gövdeden ayrılmaktadır. Ayrılma gerçekleştiğinde kurumanın tamamlanmış olduğu söylenebilir.

 Kırkkilit otunun faydaları

-İdrar yolları enfeksiyonuna karşı kullanılır.

-Safra taşı tedavisinde kullanılmaktadır.

-Kemikleri güçlendirmektedir.

-Vücuttaki halsizlikliğe iyi gelmektedir

-Ülser gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

-Yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

-Kansızlığa iyi gelir.

-Regl döneminde ağrıların giderilmesine yardımcı olur.

-Yaraların iyileşmesine yardım eder.

-Tırnakların çabuk kırılmasını önler.

-Kemik hastalıklarına karşı iyi gelir ve kemikleri onarır.

-Kanamalara iyi gelir.

Haberin Devamı

-İdrar söktürücü etkisi vardır.

-Sivilcelerin ve deri döküntülerinin iyileşmesine yardımcı olur.

-Saç dökülmesini yavaşlatmaktadır.

-Cildi sakinleştirir ve nemlendirir.

-Romatizma şikayetlerini azaltır

Kırkkilit Otu Banyosu

Taze kırkkilit otunu sıcak suyla haşladıktan sonra 1 saat demlenip süzüldükten sonra sıcak banyo suyuna eklenir. Bu yöntemle cildinizin sakinleşmesine ve ferahlamasına yardımcı olacaksınız.

Kırkkilit Otu Çayı

Kırkkilit otunun faydalarını biliyoruz artık.Bu otu nasıl tüketmeliyiz..En çok tercih edilen tüketim yollarından bir de çayıdır. Peki kırkkilit otu çayı nasıl yapılır?

-Öncelikle bir tatlı kaşığı ince kıyılmış kırkkilit otunu kaynama derecesindeki sıcak suyla haşlıyoruz

-Üzeri kapalı bit biçimde 15-20 dakika demliyoruz

-Demlendikten sonra süzme işlemine geçiyoruz ve çayımız hazır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!