Gıda sahtekârları akıl almaz yöntemlerle hile bulaştırdıkları zeytinyağı, peynir, yoğurt, kıyma, hurma gibi ürünlere bir yenisini ekledi. Şimdi sıra sirkede... Sentetik kimyasal ile sulandırılıp renk ve aroma maddesi eklenerek doğalmış gibi piyasaya sürülen ürünlere dikkat çeken uzmanlar tüketicileri uyarıyor. Satın alırken bunlara dikkat...
#Gıda SahtekarlığıCeviche, Peru mutfağına özgü bir lezzet. Taze çiğ balıktan hazırlanan ceviche soğuk olarak servis edilir. İçerisinde limon, acı biber ve soğan da kullanılan bu tarif levreğin yanı sıra somonla da yapılabilir. Peki levrek ceviche nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için levrek ceviche tarifi ve malzemeleri...
#Levrek Ceviche Nasıl YapılırAraçların boyası, asit ve güneş yağmuru gibi çeşitli nedenlerle yıpranabilir. Bu nedenle de araca boya koruması ismi verilen ve dış etkenleri önemli ölçüde sıvı püskürtme ya da önleyen kaplama işlemlerinin yapılması gerekir. Boya koruma nedir, ne işe yarar ve nasıl yapılır sizler için derledik.
#Boya KorumaZaç yağı, diğer bir adı ile sülfirik asit olan zaç yağı, sanayide çok fazla kullanımı söz konusu olan ve oldukça güçlü bir mineral asit niteliği taşır. Sizin için Zaç yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Zaç yağı faydaları ve kullanımı konularını detaylarıyla ile derledik.
#Zaç Yağı Nedirİlkbahar mevsimi balıklarından levrek, çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Güney Amerika'da 'Ceviche’ olarak bilinen levrek marin de bunlardan biri. Soğuk servis edilen levren marin yapımında soğan, hardal, zeytinyağı, elma sirkesi ve limon suyu gibi kolayca bulunan malzemeler yer alıyor. Peki, levrek marin (ceviche) nasıl yapılır? Levrek marin tarifi...
#Levrek MarinCüzzam, “Mycobacterium leprae” isimli basil tarafından oluşturulan, kronik bir enfeksiyon hastalığıdır. Lepra basili 1873 yılında Gerhard Armauer Hansen tarafından bulunmuştur. Konakçı organizmanın immunolojik durumuna göre kendini sınırlayabilen veya progressif olabilen lokalize ya da geniş yayılımlı bir tablo ortaya çıkabilir. Primer olarak yüzeyel periferik sinirleri, deriyi, üst solunum yolu mukozasını, gözün ön kamerasını, kemikleri ve testisleri tutar.
#LepraElazığ’da köylerde yapılan ve kış aylarında çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), Türkiye’nin dört bir yanına ün saldı. Bağ bozumu döneminde başlayan orcik, birlikte zahmetli ve sabır gerektiren aşamalardan geçiyor. Peki, orcik tam olarak nedir, nasıl yapılır?
#Orcik NedirTüberküloz, halk dilinde bilinen adıyla verem, ciddi bir sağlık problemidir. Ülkemizde tüberküloz hastalığı, 20. yüzyılın ilk yarısında çok büyük bir salgın yapmıştı. Tüberküloz insidansının 2030'a kadar tüm dünyada yüzde 90 azaltılması hedefleniyor. Peki, Tüberküloz (Verem) nedir, belirtileri neler?
#Tüberküloz (Verem) NedirMevsim geçişinin yaşandığı bahar aylarında boğaz ağrısından yakınan insan sayısı hayli fazla.Boğaz ağrısı ile tahrişin neden olduğu; yutkunma, yemek yeme ve konuşma güçlüğü yüzünden de yaşam kalitesi oldukça olumsuz etkileniyor. Neyse ki üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle gelişen boğaz ağrısından korunmak çok da zor değil!
#Hamilelikte Boğaz Ağrısı