İnternette sahte ‘elit aşk’, ’hayalimdeki aşk’ ve ’hoşça sohbet’ adlarıyla kurdukları arkadaşlık siteleri üzerinden erkekleri ağlarına düşürerek dolandıran 11 kişiden oluşan ‘alo randevu’ çetesi Diyarbakır merkezli operasyonla çökertildi.
#Elit Aşkİnsanları birbirleriyle tanıştırmaya ve sevgili olmalarına yardımcı olan çevrimiçi arkadaşlık siteleri bazı insanların vazgeçilmezi. Bazıları ise bu şekilde yaşanan ilişkilere oldukça mesafeli. Ama bu siteler aracılığıyla başlayan ve kalpleri ısıtan pek çok hikâye de var. Bir Sorudan Fazlası'nda bu kez çağımızın en popüler tartışmalarından birini masaya yatırdık.
#İlişkiSon günlerde sıkça telaffuz edilen yeni bir terim var: Web 3.0. Web3 de deniyor. Tıpkı metaverse gibi daha çok karşımıza çıkacak. Dijital ajansların ve girişimcilerin kısa sürede diline dolanacağından da hiç şüphe etmiyorum. Öyleyse gelin; Web3 nedir, ne değildir, basitçe anlatayım...
#Web3Eş bulma ajansı üzerinden tanıştığı dört erkeğin önce cüzdanlarını boşalttı sonra canlarını aldı. Üstelik bunu 60 yaşından sonra yapmaya başladı. Peki ama neden? 74 yaşındaki 'kara dul'un yaptıklarını okuyunca dudağınız uçuklayacak...
#Japonyaİnternette ücret karşılığında arkadaşlık siteleri üzerinde vatandaşları dolandırarak ve korkutarak haksız kazanç sağlayan suç örgütüne yönelik soruşturmada, hakkında gözaltı kararı verilen 91 şüpheliden, arasında şebeke elebaşısının da bulunduğu 67 kişi yakalandı.
#HtvhaberSon dakika haberine göre; İnternette ücret karşılığında arkadaşlık siteleri üzerinde vatandaşları dolandırarak ve korkutarak haksız kazanç sağlayan suç örgütüne yönelik soruşturmada, hakkında gözaltı kararı verilen 91 şüpheliden, arasında şebeke elebaşısının da bulunduğu 67 kişi yakalandı.
#İstanbul“O fotoğrafı neden ‘like’ladın?”, ”Onu neden takibe aldın?”, “Konum at”, “Gördün, ama yazmadın” ya kendi ilişkimizde ya da arkadaş çevremizde sık sık duyduğumuz dönemimizin en yaygın cümleleri. Çağımız dijital çağ… Peki ya ilişkiler? Onlar da mı dijitalleşecek? Psikiyatri Uzmanı Dr. Gözde Gündoğdu Meydaneri, açıklıyor...
#Sosyal Medya BağımlığıKaspersky Lab güvenlik araştırmacıları internette verileri güvene almak için benzersiz ve hatırlaması kolay olan parolaların düzenli olarak parola değiştirmeye kıyasla daha etkili olduğunu dile getirdi. Araştırmacılar, kullanıcıların kendilerine özel parolalar oluşturabilmesi için bazı basit yöntemler paylaştı. Güvenlik araştırmacıları ayrıca, parolaları hatırlama işini yükleyebileceğiniz parola yönetim araçlarını kullanmayı tavsiye etti.
#KasperskyModern hayattaki en önemli değişimin internet olduğunu hepimiz biliyoruz. Şu anki hayatımızda bilgi akışı diğer nesillerde olduğuna göre oldukça hızlı. Sanal alem kocaman bir havuz ve bilgi deposu oldu. İnsanlar da bunu ihtiyaçlarına göre kullanmaktan geri durmuyor haliyle. Bilgi, onay, sosyalleşme, cinsellik, eğlence, kültür gibi hizmetlerin çoğu internetten erişilebilir hale gelmiş durumda...
#Sanal Arkadaşlık SiteleriCüneyt G.’nin ‘işi’ sanal arkadaşlık siteleri üzerinden kadınları dolandırmak. Hakkında açılmış çok sayıda dava bulunuyor. Son kurbanlarından birine kendisini doktor olarak tanıttı. Anne babasının Amerika’da profesör olduğunu söyleyen G. aynı zamanda diplomatik pasaport sahibi olduğunu belirtti. Arkadaşlık sitesi üzerinden görüştüğü kadına, bir hafta sonra evlilik teklif etti. Ancak, amacı kadının parasını almaktı. Bunu başardı da. Parayı aldıktan sonra sırra kadem bastı. Beş ilin emniyeti onu arıyor.
#İstanbul AnkaraSanal arkadaşlık siteleri üzerinden yapılan dolandırıcılıklara yenileri ekleniyor. Kendisini ceza avukatı olarak tanıtan Hakan H., bir arkadaşlık sitesinden tanıştığı kadını evlilik ve ev alma vaadiyle 60 bin TL dolandırdı. Polis şimdi son mesajı "Avukatın arasın canım" olan zanlıyı arıyor.
#İnternetSosyal medya bu ara hem yürek burkan hem de insanlığa olan inancı tazeleyen gerçek bir arkadaşlık öyküsünü konuşuyor. Kanserden ölen arkadaşının dört çocuğunu evlat edinen Laura Ruffino, tüm dünyaya adeta iyi biri olmaya dair bir ders veriyor. Hikâyeyi duyanlar, kendi iki kızıyla birlikte toplam altı çocuğu olan Ruffino'ya maddi ve manevi yardım etmek için seferber oldu.
#KanserÜniversitelerimiz eğitime değil öğretime odaklılar. Temel işlevlerini bundan asırlarca öncesinde olduğu gibi tekdüze içerik nakli olarak görüyorlar. Fakat çağımızda içerik artık meta haline geldi ve değersizleşti. İşverenlere nasıl mezunlar istedikleri sorulduğunda içerik değil yetkinlikler öne çıkıyor.