Yaz mevsimine girdiğimiz bu dönemde tezgahlarda rengarenk, çeşit çeşit yaz meyvelerine rastlıyoruz. Haziran- ağustos arası meyveleri kavun, karpuz, kiraz, şeftali, kayısı, üzüm, dut, erik, böğürtlen, ahududu, yabanmersini, incir ve daha niceleri… Sayarken bile ağzımızı sulandıran bu meyvelerin her birinin vücudumuza farklı farklı faydaları var. Bu nedenle yaz aylarında her çeşit meyveden yeterli miktarda tüketmek bağışıklığımızı güçlendirecek, bizi kışa hazırlayacak ve bu sıcak günlerde ihtiyacımız olan su ve besin öğelerini vücudumuza kazandıracak.
#Yaz MeyveleriSusuz olmaz! Su içmeyi ihmal etmenin bahanesi, zamanı filan da olmaz. Susadığınız her an, her zaman su içebilirsiniz. Yeterli ve düzenli su kazanımı için susama hissinin oluşmasını da beklememelisiniz. Su içmenin belirli bir kuralı yok ama yine de bazı “püf noktaları” var. Su içerken küçük bazı ayrıntıları dikkate almanız lazım. O ayrıntılardan bazıları şunlar...
#Osman MüftüoğluGünümüzün en büyük sorunlarından biri olan kısırlık durumunun sadece kadınlardan kaynaklı olmadığı, erkeklerden de kaynaklandığı artık biliniyor. Erkeklerin sperm kalitesinde ve sayısında düşüş meydana geliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Çağatay Köşkeroğlu,sperm sayısını arttıran besinleri açıkladı.
#Kısırlık TedavisiYaz güzeldi. Geçen yaza oranla daha az derdi, tasası, stresi vardı ama ne yazık ki her yaz gibi onu da yavaş yavaş yolcu ediyoruz. Ve şimdi sonbahar ile kışa hazırlanma zamanı. Bunun içinde bedensel ve ruhsal hazırlıklar da olmalı. Beden hazırlıklarına da dıştan içe, yani önce ciltten başlamalı, “yaz yorgunu” ciltler yeniden canlandırılmalı. Peki bu iş nasıl başarılacak diyorsanız, buyurun...
#Osman MüftüoğluTatlı krizleri sık ve şiddetli oldu mu can sıkıcı bir soruna dönüşüyor. Şiddetli ataklar, kontrolü en güçlü kişileri bile savunmasız bırakıp adeta çocuklaştırıyor. Yeme içme seçimleri saçma sapan hale geliyor, kilo kontrolü bozuluyor, hipoglisemiler tetikleniyor, yorgunluktan uykuya, dalgınlıktan kafa karışıklığına, öfkeden sinire kadar pek çok anlamsız tepki gelişiyor. Özetle “tatlı krizi” deyip geçmemek lazım, konu mühim...
#Yazar YazısıABD’deki Duke Üniversitesi’nden araştırmacılar Alzheimer hastalığının ortaya çıkma nedenlerinden birini gün yüzüne çıkardıklarına inandıklarını ve bu keşif sayesinde milyonlarca Alzheimer hastası için yakın bir zamanda etkili bir tedavi geliştirme olasılığının arttığını söyledi.
#AlzheimerABD’deki Duke Üniversitesi’nden araştırmacılar Alzheimer hastalığının ortaya çıkma nedenlerinden birini gün yüzüne çıkardıklarına inandıklarını ve bu keşif sayesinde milyonlarca Alzheimer hastası için yakın bir zamanda etkili bir tedavi geliştirme olasılığının arttığını söyledi.
#Alzheimer HastasıCinsel uyarılma ile cinsel istek her ne kadar iç içe geçmiş ve bir olasılıkla beyinle cinsel organlar arasında henüz tam bilinmeyen bir ilişkiyi içeren iki farklı kavram olsa bile, bu sürecin ardındaki biyokimya bir ölçüde açıklık kazandı. İşte bu sürecin ana hatları.