Alzheimer alanında büyük gelişme

Güncelleme Tarihi:

Alzheimer alanında büyük gelişme
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 10:36

ABD’deki Duke Üniversitesi’nden araştırmacılar Alzheimer hastalığının ortaya çıkma nedenlerinden birini gün yüzüne çıkardıklarına inandıklarını ve bu keşif sayesinde milyonlarca Alzheimer hastası için yakın bir zamanda etkili bir tedavi geliştirme olasılığının arttığını söyledi.

Haberin Devamı

Araştırmacılar fareler üzerinde yaptıkları araştırmalarda normalde beyni koruyan bağışıklık hücrelerinin hastalık ortaya çıktığında arginine isimli beyin için çok önemli olan bir maddeyi tüketmeye başladığını gördüklerini söyledi.

Uzmanlar, bağışıklık hücrelerinin bu şekilde davranmasını bir ilaçla engelleyerek Alzheimer’in en önemli karakteristiği olan beyindeki plakaların oluşmasını engellemeyi başardıklarını ve farelerin hafıza kaybına uğramasını da önlemil olduklarını açıkladı.

Araştırmacılar, hayvanlar üzerinde işe yarayan bir tedavinin insanlarda da işe yarayacağının garanti olmadığını ancak Alzheimer’in daha önce bilinmeyen bir yönünün keşfedilmiş olmasının ne olursa olsun bilim için önemli bir adım olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!