YÖK atlas tercih robotu 2024 ve sihirbazı, üniversite tercihlerinin başlamasıyla adayların yoğunlaştığı konulardan oldu. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) tercihleri 25 Temmuz tarihinde başladı. Adaylar tercihlerini, "https://ais.osym.gov.tr" sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamadan gerçekleştirecekler. Tercih sürecinde, üniversite taban puanları, başarı sıralamaları ve hangi bölümün kaç puan ile aldığı gibi detayları birkaç adımda sorgulayabilecek olan adaylar, bu işlemi basit arayüzü aracılığıyla YKS üniversite tercih robotu üzerinden tamamlayabilecek. Türkçe Matematik, Sözel ve Sayısal puanları ile 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri tercih edecek olan adaylar, YÖK Atlas tercih robotundan güncel bilgilere erişim sağlayabilecek. Peki, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? Hangi bölüm kaç puanla alıyor? İşte, 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümlerin taban puanları, kontenjanları ve sıralamaları ile YÖK Atlas tercih sihirbazı bilgisi.
#YÖK Atlas Tercih RobotuDiplomasi bir dış politika aracıdır, uluslararası sistemdeki aktörler arasında, uzlaşı temelli ve barışçıl bir bakış açısına sahip yöntemler ve görüşmeler yolu ile yürütülür. Kavram olarak ilk kez 1796’da İngiltere’de kullanıldığı bildiriliyor. 21’nci yüzyıl klasik diplomatik kanallara yeni ilaveler getiriyor…
#Konuk Yazarİstanbul'daki faaliyet gösteren ticari taksiler için geliştirilen ve TAKSİM uygulaması satıldı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası, TAKSİM uygulamasını 2021 yılında tanıtmıştı. TAKSİM uygulaması 9 milyon 280 bin lirayla pazarlık usulü halka açık olan 1000 Yatırımlar Holding'e geçti.
#TaksiSosyal medyada Vision Pro’sunu takmış, sokakta yürürken havaya ya da sağa sola bakıp elleriyle bir şeyleri kontrol eden kişilerin videolarını mutlaka görmüşsünüzdür. Apple’ın ‘ilk giyilebilir bilgisayar’ olarak tanımladığı Vision Pro geçen haziranda dünyaya tanıtıldığında biz de bu bilimkurgu oyuncağını değerlendirmiştik. Türkiye’de henüz satışta değil ama hakkında artık daha fazla şey biliyoruz...
#Umut Fırat EroğluGeçtiğimiz yıla damgasını vuran üretken yapay zekâ uygulamaları 2024’ün ortalarından itibaren artık otomobillerde de yaygın olarak kullanılmaya başlayacak. İlk aşamada mevcut sesli asistanların yerini alacak yapay zekâ sürüş alışkanlıklarımızı takip edecek, sesimizi tanıyacak, klima ve koltuk gibi kişisel ayarlarımızı öğrenecek, dinleyeceğimiz müzikleri tahmin edecek ve rota oluşturmada yardımcı olacak. Mevcut asistanların aksine ‘konuşan bir araba’ hissi verecek yapay zekânın gelecekte ise otonom sürüşü kolaylaştırması bekleniyor.
#Skoda ChatgptBu hafta ABD’de satışa sunulacak olan Ai Pin bir tekno-broş. Kendisi küçük ama marifetleri büyük. Göğse takıldıktan sonra kamera, hoparlör, telefon, ajanda, not tutucu olarak işlev görmenin yanı sıra ChatGPT destekli bir akıllı asistan olarak da hizmet veriyor.
#Umut Fırat EroğluSeyahat etmeyi hepimiz çok seviyoruz ancak kaçımız fırsat bulup yollara düşebiliyoruz? Özellikle bilmediğimiz bir ülkeye gitmek söz konusu olduğunda daha çekingen davranıyoruz. Zihnimizde de hep ‘Çok mu pahalı olur acaba’ sorusu canlanıyor. Oysa birkaç püf noktasıyla ucuza bilet bulmak mümkün.
#UçuşTwitter’ı satın alıp adını X olarak değiştiren ve uzun yıllardır yapay zekâ ve uzay hamleleriyle gündemden düşmeyen milyarder iş insanı ve girişimci Elon Musk bu kez de özel hayatıyla gündemde. Bugüne kadar farklı ilişkilerinden toplamda 10 çocuk sahibi olan Musk’ın herkesten sakladığı ikiz bebekleri ilk kez fotoğraflandı.
#ELON MuskBilim ve teknoloji dünyasında, farklı alanlarda ilklerin yaşandığı ve önemli keşiflerin yapıldığı bir ayı geride bıraktık. Gündemdeki en kayda değer olaylardan biri Hindistan’ın tarihi bir başarıyla Ay’ın güney kutbuna inmesiydi. Böylece uzay madenciliği konusunda önemli bir adım atıldı.
#Umut Fırat EroğluHerkese merhaba. Bugün oldukça renkli bir konukla sizlerleyim. İki markanın özel işbirliğiyle ortaya çıkan bir akıllı telefon olan Realme 10 pro 5G Coca - cola edition yanımda. Kutusundan, dış tasarımına ve ara yüzüne kadar oldukça dikkat çekici olan bu telefon dünyada sadece 1000 tane üretilmiş. Gelin bu sınırlı sayıda üretilen cihaza yakından bakalım.
#Sponsorlu İçerikTwitter’a rakip olmaya hazırlanan, Meta çıkışlı Threads uygulaması dünyaya ‘Merhaba’ dedi. Instagram 2,4 milyar, Twitter günlük 250 milyon aktif kullanıcıya sahip. Bir sosyal medya danışmanlık şirketi CEO’su gelişmeleri yorumladı, “Instagram kullanıcılarının 10’da 1’i Threads’i denemeye başlasa, Twitter’ı bir çırpıda yutabilir” dedi. Kullanıcıları taşımak kolay, maharet kalmalarını sağlamak
#Umut Fırat EroğluInstagram, Twitter’a alternatif olabilecek platformu Threads için kullanıcıların beklediği tarihi açıkladı. Twitter’ı satın aldıktan sonra tartışmalı kararlara imza atan Elon Musk son olarak tweet okuma sayısına kota koyunca kullanıcılar alternatif sosyal medya ağlarına yönelmeye başladı. Instagram’la bağlantılı olarak çalışacak Threads, Twitter’daki yeni kararlardan bunalan kullanıcılar tarafından dört gözle bekleniyor. Peki, Instagram Threads ne zaman çıkacak? İşte iOS ve Android çıkış tarihi!
#InstagramFelçli olan Hollandalı Gert-Jan Oskam, İsviçre’de geliştirilen ve beyin ile omurilik arasında iletişimi sağlayan iki elektronik implantı içeren “dijital köprü” adlı proje sayesinde 12 yıl sonra yeniden yürümeye başladı.
#Beyin İmplantıHizmet ağını genişleten ULUTEK Teknopark, TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı KOBİ Mentor Arayüzü (BİGG+) Çağrısı kapsamında, Bursalı sanayicilere bir yıl boyunca ücretsiz mentörlük hizmeti sağlıyor.
#BursaRusya Parlamentosu, Ukrayna'da süren savaş için asker alımı işlemlerinin bundan sonra internet üzerinden yapılmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Yasa, Devlet Başkan Vladimir Putin tarafından onaylandığında yürürlüğe girecek.
#Rusya"Lassie bize bir şey anlatmaya çalışıyor" cümlesi bir nesil için çok şey ifade ediyor. Peki tüm köpekler ve hatta kediler tıpkı Lassie gibi çok şey anlatabilseler nasıl olurdu? Son dönemde oldukça popüler olan köpek butonları, bu ihtimali gerçek kılmayı vadediyor. Bu ne kadar mümkün? Bilim insanları bu işe ne diyor?
#Köpek