Dananın göğü omurları üzerinden boynuna doğru olan bölümünden elde edilen en lezzetli etler arasında yer alan antrikotun nasıl bir lezzete, sululuk oranına ve yumuşaklığa sahip olacağı nasıl pişirildiği ile doğrudan etkilidir. Antrikot nedir? Neden sert olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Antrikot Nedir?Ekranda yıldızı bu sene parladı. Masmavi gözleri, saf duruşu ve yeteneğiyle dikkat çekti. Pek aklında yokken girdiği bu yolculuğu şöyle anlatıyor: “Setin üçüncü günüydü, ‘Her şeyi bırakıyorum, ben buraya aidim ve bu işi yapacağım’ dedim.” Eylül Tumbar’la buluşuyor, ilk söyleşisinde keşfedilme hikâyesini, bilinmeyenlerini ve hayatını konuşuyoruz: “Benim kendimle bir yarışım var, ayrıca kendime karşı epey acımasız olduğumu da söyleyebilirim.”
#Eylül TumbarAylardır mutfaktalar, tezgâhın arkasında büyük bir maratondalar. Bu hafta yarışma sonlandı ve MasterChef Türkiye kupasının sahibi Metin Yavuz oldu. Final gecesinden bir gün sonra buluştuk. Hikâyesini, yarışmayı, hayallerini, hedeflerini, yemekle ilişkisini konuştuk: “Bakış açısı önemli. Kendi tarzın olması lazım, kopyala-yapıştır değil.”
#Masterchef Şampiyonu Metin YavuzHayranları, “Sırf dudakları ve gözleri için bile onun oynadığı diziyi izlerim” diyor. O ise kendini, “Sempatik olabilirim ama seksi bir adam değilim” diye tanımlıyor. Artık olgunlaştığını, oyunculukta başka seviyelere geçmek istediğini anlatıyor. Ekranın parlayan isimlerinden Furkan Andıç’la yeni dizisi ‘Her Yerde Sen’ için buluştuk. Animatörlükten oyunculuğa uzanan hayat hikâyesini, aşka ve ilişkilere bakışını konuştuk.
#HiperaktifBaşlık sizde neyi çağrıştırdı bilmiyorum ama ben epeyce düşünüp alakasız şeylerle ilişkilendirmeye çalışmıştım kendimce. Eski dostum Ahmet’le Sakarya Caddesi’ne uğrayıp, taze sardalye aldıktan sonra Ankaray’la evinin bulunduğu -Ankara’nın eski ve güzel mahallesi- Beşevler’deki evine gittik. Ahmet’in sevgili eşi Ayşen, güzel kızımız Yağmur’la birlikte, sardalyenin yanına mükellef bir sofra hazırlamışlar. Sofradakilerin çoğu bilindik şeyler. Ancak, bir tanesini tanımakta zorlandım.
#ANKARAYer, İstanbul Bayrampaşa’daki Mega Center. Yurtdışından Türkiye’ye kaçak sokulan etlerin otel ve restoranlara buradan pazarlandığı iddiası üzerine bir et toptancısıyla temasa geçiyoruz. Toptancı otel işletmesi için ihtiyaç duyduğumuz etleri Brezilya’dan gelen kaçak etlerle karşılayibeleceğini, alım miktarına göre kg fiyatında 20 TL’ye kadar indirim de yapabileceğini söylüyor.
#İstanbulRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım.
#MangalRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım
Tam bir et aşığı Cüneyt Asan (52). 10 yaşında bir kasap dükkanında çırak olarak başladığı bu aşk halen Günaydın Steak House’un patronu olarak devam ediyor. Etsiz bir gün bile geçiremeyen Asan en iyi et çeşitlerini, pişirmenin püf noktalarını, kendi geliştirdiği et kurutma tekniklerini anlattı
Barzani Beyaz Saray’da Bush’la, Avrupa Parlamentosu’nda milletvekilleriyle yemek yiyor. Avrupa’yı gezip liderlerle dostluk kuruyor. Sonra ülkesine dönüp bir de bakıyor ki, adı “aşiret reisi”ne çıkmış. Kapıdan içeri alınmıyor, adam yerine konulmuyor. Barzani’yi en çok bu yaklaşımımız rahatsız ediyor. Sinirlendiriyor ve PKK’yı kollamasına yol açıyor.