antibiyotik zararları haberleri sayfasında antibiyotik zararları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 68 antibiyotik zararları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Son zamanlarda en çok duyduğumuz uyarılardan biri gereksiz antibiyotik kullanımı hakkında olanlar. Peki yıllardır her derde deva gibi gösterilip, komşu teyzelerden bile alabildiğimiz antibiyotikler neden düşmanımız oldu? Cevap basit, hatalı ve haddinden fazla kullanım. Bilinçsizce yapılan tüketimin vücudumuza verdikleri zararlara baktığımızda uyarıları ciddiye almakta yarar olduğunu söyleyebiliriz.
#AntibiyotikSon zamanlarda en çok duyduğumuz uyarılardan biri gereksiz antibiyotik kullanımı hakkında olanlar. Peki yıllardır her derde deva gibi gösterilip, komşu teyzelerden bile alabildiğimiz antibiyotikler neden düşmanımız oldu? Cevap basit, hatalı ve haddinden fazla kullanım. Bilinçsizce yapılan tüketimin vücudumuza verdikleri zararlara baktığımızda uyarıları ciddiye almakta yarar olduğunu söyleyebiliriz.
#AntibiyotikSarımsak bizim mutfağımızda oldukça önemli bir yere sahip. Hem yemeklere lezzet veriyor hem de sağlığımıza sayısız faydası var ancak dönem dönem sarımsakla ilgili tartışma yaratan haberler gündeme geliyor. Şimdi de Çin sarımsağında insan dışkısı iddiası ortaya atıldı. Uzmanlar, Çin sarımsağının ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği konusunda uyarıyor. Peki Çin sarımsağı ile yerli sarımsağı nasıl ayırt edeceğiz? Kaliteli sarımsak nasıl anlaşılır? Çin sarımsağı tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olabilir? Uzmanlarla konuştuk.
#SarımsakKüflü peynir içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Kemik ve diş sağlığı için de küflü peynir tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Kullanım alanı olarak ise salatalar ve makarna sosları gösterilebilir. Lezzeti çoğu yemek ile uyum sağladığından çok fazla kullanım alanına sahiptir. Küflü peynirin faydaları ve zararları ile beraber ne işe yaradığını ayrıntıları ile derledik.
#Küflü PeynirMeşe palamudu yenir mi sorusu, dönem dönem araştırılan konular arasında yer alıyor. Yapı itibariyle fındık ile benzerlik gösteren meşe palamudu, yenilip yenilemeyeceği merak edilen türler arasında yer alıyor. Peki, meşe palamudu yenir mi ve zararları nelerdir? İşte, meşe palamudu hakkında detaylı bilgiler
#Meşe PalamuduYeşil çay sağlıklı bir çay çeşidi olsa da fazla tüketiminde bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Hamilelere, çocuklara ve emziren annelere yeşil çay kesinlikle önerilmez. İlaç kullanan kişilerin de mutlaka doktorlarına danışarak yeşil çay içmeleri gerekir. Yeşil çayın yan etkileri ve zararları hakkında ayrıntıları derledik.
#Yeşil Çayı Kimler İçemez Ve KullanmamalıMeşe palamudu, meşe ağacından kurutulmuş olan meyvelerdir. Aynı zamanda, tek bir tohumdan elde edilir. Üstte, kaynaklı braketler, sert gibi bir fincan görevi görür ve genellikle gövdeyi gövdeye tutturur. Meşe palamudu olgunlaştığı zaman da yere düşer. Bunun için tek yapmanız gereken şey onları almaktır. Bu nedenle hala ağaca bağlı olanları bırakmanız gerekir. Çünkü daha olgunlaşmamıştır. Meşe palamudu yenir mi ya da nasıl yenir sizler için derledik.
#Meşe PalamuduOksalik asit, etilen glikol (“antifriz”), glioksilik asit veya askorbik asit (C vitamini) metabolizması ile üretilebilir. Toz oksalat arıcılıkta arı akarı ile mücadelede pestisit olarak kullanılır. Peki, oksalat nedir, böbrek taşı için faydalı mıdır detayları ile derledik.
#OksalatKandaki iltihap, Septisemi ismi ile de bilinir. Septisemi, bir tür kan dolaşımı enfeksiyonudur. Bu hastalık ise, kan zehirlenmesi olarak da bilinir. Septisemi, vücudun herhangi bir bölgesinde, deri üzerindeki bir yarada ya da akciğer enfeksiyonu bakteriyel bir enfeksiyon oluşması sonucunda enfeksiyonun kanda dolaşıma girdiği anda ortaya çıkar. Kanda iltihap neden olur, zararları nelerdir sizler için derledik.
#Kanda İltihapUzun zamandan beri GDO’lu ürünlerin insan sağlığı ve genleri hakkındaki tartışmalar sürüyor. Bir grup bunların tamamen zararsız ve faydalı olduğunu belirtirken, başka gruplar zararlarını araştırmalarla kanıtlıyor. Peki, GDO nedir ve hakkında yapılan araştırmaların sonucunda ne gibi verilere erişilmiştir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#GDO Nedir?Bergamot, içeriğinde çok sayıda antioksidan barındıran hoş kokulu bir narenciye meyvesidir. Aynı zamanda birçok mineral ve vitamin türü içeren bu şifa kaynağı meyve bağışıklık sistemini güçlendirirken iltihap önleyici bir özelliğe de sahiptir. Ağrı giderici olarak kullanılan ve sinir sitemini rahatlatan bergamot yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Bergamot yağı faydaları ve kullanımı nasıldır tüm detaylarıyla derledik.
#Bergamot Yağı NedirMERSİN'de çarşamba günü polisin düzenlediği operasyonda Çin’den ithal 23 ton 200 kilo ciğerin ele geçirilmesinin ardından uzman hekimler, ithalatı yasak olan sakatatların tüketilmesi durumunda ortaya ciddi hastalıkların çıkacağı uyarısında bulundu. Uzmanlar kilosu 2 dolara ithal edilen sakatatların 75- 80 TL arasında satıldığını da söyledi.
#MersinBebek bekleyen çiftlerin en başta gelen istekleri bebeklerinin zamanında ve sağlıklı doğmaları hiç kuşkusuz. Ancak günümüzde her 8-10 doğumdan 1’inde bebekler beklenen tarihten erken dünyaya geliyor. Ülkemizde yılda bir milyon 250 bin civarında doğum olduğu düşünülürse, bu her yıl yaklaşık 125 bin bebeğin erken dünyaya gözlerini açtığı anlamına geliyor.
#Erken DoğumSarımsak sağlık açısından oldukça faydalı bir besin... Damar tıkanıklığı, tansiyon gibi rahatsızlıklara iyi gelen sarımsağı kilo vermek isteyen kişiler de sıkça tüketir. Ağızda kötü kokuya neden olduğu için sarımsak yemeyen insanlar sarımsağı çiğnemeden yutarak yine yararlarından faydalanabilirler.
#Sarımsak YutmakNezle ve grip gibi hastalıklarda antibiyotik etkili mi? Gereksiz antibiyotik kullanımının zararları nelerdir? Antibiyotik kullanırken nelere dikkat etmeli? Medikal Direktör Dr. Fulya Erman, uygun olmayan antibiyotik kullanıma bağlı enfeksiyon rahatsızlıklarının ölümcül olabileceğine dikkat çekerek önerilerde bulundu.
#Yanlış Antibiyotik KullanımıSosyal Güvenlik Kurumu (SGK), ilaç firmalarını Türkiye’de üretime yönlendirme hedefiyle başlattığı ilaçta yerelleşme atağı hızlandı. Buna göre SGK, Türkiye’de büyük bir pazara sahip bazı antibiyotik ve soğuk algınlığı ilaçlarını geri ödeme listesinden çıkaracak yerli jeneriklerinin kullanılmasını sağlayacak.
#Gazetehaberleri