Özellikle sosyal medya etkisiyle moda haline gelen anti aging amacıyla yapılan kozmetik ve estetik uygulamaların hekim ya da uzman kontrolünde yapılmadığında genç kalmayı değil tam tersine erken yaşlanmaya neden olduğunu açıklayan Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, uyardı. En erken 35'li yaşlarda başlanabilecek anti aging uygulamalarının sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle 18-20'li yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, hücre yenilenmesi doğal akışında iyi giden vücudun, zamanından çok önce ve bilinçsizce yapılan bu uygulamalar nedeniyle çok daha erken 'çöktüğünü' ve yaşlandığını kaydetti.
#Anti AgingÖzellikle sosyal medya etkisiyle moda haline gelen anti aging amacıyla yapılan kozmetik ve estetik uygulamaların hekim ya da uzman kontrolünde yapılmadığında genç kalmayı değil tam tersine erken yaşlanmaya neden olduğunu açıklayan Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, uyardı. En erken 35'li yaşlarda başlanabilecek anti aging uygulamalarının sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle 18-20'li yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, hücre yenilenmesi doğal akışında iyi giden vücudun, zamanından çok önce ve bilinçsizce yapılan bu uygulamalar nedeniyle çok daha erken 'çöktüğünü' ve yaşlandığını kaydetti.
#KOLAJENSabah içtiğiniz bir fincan kahve sadece sizi güne uyandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sindirim sisteminizde bulunan milyarlarca dost mikroba da destek oluyor. Çünkü, giderek artan bir araştırma grubuna göre, kahvenin mikrobiyomunuzu yani bağırsak bakterilerinizi olumlu yönde etkileyerek genel sağlığınızı iyileştirebileceğine ve hatta daha uzun bir ömre yol açabileceğine dair kanıtlar bulunuyor.
#Aç Karna KahveSimidi sevmeyen var mıdır? Hele bir de fırından yeni çıkmış ve çıtır çıtır ise aklımızı başımızdan alan o mis gibi kokusuyla tadından yenmez. Peki milli lezzetimiz simidin ne gibi faydaları olduğunu, yiyince neden mutlu olduğumuzu, kilo aldırıp aldırmadığını hiç düşündünüz mü? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Yelda BaşaranDeve sütünü mide ve sindirim sorunlarına, diyabete ve kanser hücrelerine iyi gelir. Metabolizmayı hızlandırması ve içindeki protein ile kilo kontrolü için de etkilidir Sağlıklı yağlar içermesi sebebiyle kalp dostu olarak kabul edilen deve sütü ile ilgili ayrıntıları derledik.
#Deve SütüMeşe palamudu yenir mi sorusu, dönem dönem araştırılan konular arasında yer alıyor. Yapı itibariyle fındık ile benzerlik gösteren meşe palamudu, yenilip yenilemeyeceği merak edilen türler arasında yer alıyor. Peki, meşe palamudu yenir mi ve zararları nelerdir? İşte, meşe palamudu hakkında detaylı bilgiler
#Meşe PalamuduBilim insanları, hayvanlardaki katı tümörleri küçülten yeni bir 'kanser öldüren virüsü' insana enjekte etti. İlk sonucun olumlu olduğu çalışma, kanser tedavisinde büyük bir dönemeç olarak görülüyor. Peki bu uygulama hangi kanser türünde etkili olacak? Her şey yolunda giderse tedavi nasıl uygulanacak? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KanserVücudumuzun kendi kendine üretemediği ve dışarıdan almak durumunda olduğu iyot, sağlığımız açısından çok önemli bir mineraldir. ‘İyot yararlı mı, yoksa zararlı mı’ sorusu ise en çok tartışılan konulardan biridir. Ancak yapılan araştırmalar, bu mineralin insan sağlığı açısından oldukça faydalı olduğunu ve iyot eksikliğinin de birçok hastalığı beraberinde getirdiğini gözler önüne sermiştir.
#AnkaraMeşe palamudu, meşe ağacından kurutulmuş olan meyvelerdir. Aynı zamanda, tek bir tohumdan elde edilir. Üstte, kaynaklı braketler, sert gibi bir fincan görevi görür ve genellikle gövdeyi gövdeye tutturur. Meşe palamudu olgunlaştığı zaman da yere düşer. Bunun için tek yapmanız gereken şey onları almaktır. Bu nedenle hala ağaca bağlı olanları bırakmanız gerekir. Çünkü daha olgunlaşmamıştır. Meşe palamudu yenir mi ya da nasıl yenir sizler için derledik.
#Meşe PalamuduAsrın hastalığı olan kanseri önlemek mümkün mü? Kanserden korunmak için hayat tarzımızı nasıl değiştirmek gerekiyor? İklim kriziyle kanserin nasıl bir bağlantısı var? Uzun yıllardır konuyla ilgili çalışan ve kanser hakkında bir de kitap yazan Dr. Sevil Öz uyarıyor: “Bizi kanser yapan her şey küresel ısınmaya, küresel ısınmaya sebep olan her şey kansere neden oluyor!”
#Kanser HaftasıPandemi ile birlikte ‘sağlıklı beslenmenin ve bağışıklık sistemini destekleyici besinler tüketmenin’ ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. “Sağlıklı besinler nelerdir?”, “Günlük tükettiğimiz gıdaları daha sağlıklı hale getirmek için neler yapabiliriz?” soruları ise en çok araştırılan konular arasında. Gelin biz de bugün yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duymadığımız ancak hastalıklara karşı koruyucu etki gösteren fito besinlerin ne olduğuna ve bu besinlerle hazırlanmış detoks tariflerine bir göz atalım...
#SağlıkMedikal Onkolog Dr. Ahmet Özveren bugüne kadar bilimsel bir araştırma sonucu yayımlanmamış olan 'mavi akrep zehrinin' internette kanser hastalarına 'kurtarıcı ilaç/aşı' iddiasıyla sunulduğunu ve ürünün satışının yapıldığını söyledi. Uzm. Dr. Özveren, 'Kanserle ilgili çok sayıda bilimsel çalışma olmasına rağmen akrep zehriyle tedavi olmuş tek hasta sunumu yok. Bu ürünlerin kullanımı çok ciddi olumsuz sonuçlara yol açabilir' uyarısında bulundu.
#KanserBütün yemeklerin yanına konulabilen ve sık sık tüketilen bir sebze türü olan kıvırcık marul, büyük ölçüde şifa deposu olmaktadır. Göbek salataya göre iki kat daha çok protein, üç kat daha çok K vitamini, dört kat daha çok demir ve on yedi kat daha çok A vitamini içeren kıvırcık için uzmanlar bahsedilen zengin içeriğinin beraberinde çeşitli hastalıklara karşı da bir kalkan görevi gördüğünü belirmiştir. Sizin için kıvırcık marulun ne demek olduğunu, kıvırcık marulun faydalarını, bağırsakları çalıştırıp çalıştırmadığını, neye iyi geldiği ve hangi hastalıklara karşı koruma sağladığını derledik.
#FaydalarıSAĞLIĞINIZIN ne durumda olduğunu öğrenip gelişebilecek problemleri önceden tahmin edebilmek için her yıl düzenli taramalardan geçmeniz şart. Sağlık riski analizlerinde de yavaş yavaş ‘fonksiyonel tıp’ ağırlıklı sağlık taramalarına yönelmemiz lazım. Bu taramalarda sadece hastalıkları araştırmak yerine, hücre, doku ve organların fonksiyonları da detaylı olarak inceleniyor. Daha doğrusu didik didik ediliyor. Fonksiyonel tıp sayesinde yeni, detaycı ve doğru sağlık taramaları devreye giriyor. “Beslenmenizi değiştirin yaşamınız değişsin” diyen İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Fonksiyonel Tıp Uzmanı Opr. Dr. Zafer Beken, bakın neler söylüyor:
#İzmiBiberiye, fesleğen, lavanta ve ada çayı ailesinin bir üyesi olup çoğunlukla Türkiye'nin Akdeniz bölgesinde yetişen bir bitki olma özelliği barındırmaktadır. Biberiye bitkisinden elde edilen biberiye yağı bu anlamda önemli bir doğal üründür. Sizin için biberiye yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Biberiye yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Biberiye YağıÇörek otu, binlerce yıldır doğal tedavi yöntemlerinden biri olarak kullanılıyor. Mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz bu faydalı bitki, yağı çıkarılarak da kullanılabiliyor. Ayrıca çörek otu ve yağının vücuttaki pek çok sisteme önemli yararları bulunuyor. Peki çörek otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir?
#Çörek OtuUzak Doğu'nun şifa dolu bitkisi safran, antik çağlarda ağrıyı, sindirim sorunlarını ve hatta yüksek tansiyonu tedavi etmek için kullanılmaktaydı. Günümüzün en pahalı baharatlarından biri olan safranın faydalarını Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım anlattı.
#SafranKaranlık kış günlerinin aydınlatıcı ve enerji besinleri kesinlikle narenciyelerdir. Portakal da bir narenciyedir ve kabuğu, meyvesi hatta suyu ile sadece lezzetli ve hoş kokulu değil aynı zamanda çok da besleyicidir. Portakalın her bir parçası sayısız şekilde kullanılabilir. İşte harika portakal kullanım fikirleri...
#Portakal Kullanmanın Yolları