Antep fıstığı alerjisi oldukça fazla rastlanılan alerji türleri arasında yer almaktadır. Antep fıstığı yendiği zaman ciltte bazı sorunlar meydana gelir. Siz de Antep fıstığı yediğiniz de rahatsızlık duyuyorsanız alerjiniz olabilir. Antep fıstığı alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Antep fıstığı alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? Antep fıstığı alerjisi hakkında tüm detayları sizler için derledik.
#Antep Fıstığı AlerjisiAlmanya’da Baden-Württemberg Eyaleti Tüketici Bakanlığı, ‘Dubai çikolatası’ olarak piyasaya sürülen ithal ürünlerin, adıyla uyumlu olmayan içeriklere sahip olduğunu tespit etti. Stuttgart Kimyasal ve Veterinerlik İnceleme Kurumu’nun (CVUA) yaptığı testler, ithal çikolatalarda dolandırıcılıktan sağlık riski oluşturan maddelere kadar birçok sorunu ortaya çıkardı.
#ALMANYAAlerjiler her zaman hayatımızdaydı ama son zamanlarda bu konudaki şikayetleri çevremizde çok daha sık duyar olduk. Kiminin polene kiminin çeşitli besinlere kiminin de hayvanların tüyüne kısaca hemen herkesin bir şeylere alerjisi var. Peki alerji vakalarında son dönemlerde gerçekten de bir artış var mı, yoksa her zaman bu kadar yaygın mıydı? Uzmanlar yanıtladı…
#SağlıkFındık alerjisi, hem erişkinlerde hem de çocuklarda görülen bir alerji çeşididir. Fındığın direkt olarak tüketilmesi ya da toz halinde iken koklanması da alerjinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Fındığa alerjisi görülen kişilerin bazı besinlere de alerjisi olduğu bilinir. Bu besinler; kaju, antep fıstığı, badem, Brezilya fındığı, ceviz, muskat, su kestanesi, acı bakla unu, Hindistan cevizi, fasulye, soya, mercimek olarak sıralanabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Fındık AlerjisiHer besinin alerjiye neden olabileceği uyarısında bulunan Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Son yıllarda çocuklarda besin alerjisi görülme sıklığı arttı. Vücutta bağışıklık sisteminin besin proteinini 'tehlikeli' olarak algılaması ve tepki vermesi sonucu oluşan besin alerjilerinin tedavisinde reaksiyona neden olan alerjenden uzak durulmalı" dedi.
Üst solunum yolu hastalıklarının çoğu antibiyotik tedavisi gerektirmeden, şikayetlere yönelik uygulanan tedavilerle geçseler de, bazen hastane yatışını gerektirecek kadar ciddi sorunlar oluşturabiliyor. Dolayısıyla kış aylarında çocukları mikroplardan korumak büyük önem taşıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Yavrucu çocukları kış aylarında tehdit eden hastalıklardan korumanın yollarını anlattı, önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
#Çocuk Sağlığı