Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleriyle “Coğrafi Tescil Belgesi” alınmak üzere başvurusu yapılan Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden “Antep Beyranı” ve “Antep Yuvalaması”nın coğrafi işaret tescili Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylandı.
#GaziantepYÖRESEL ÜRÜNLERİNİ ULUSAL ARENADA DAHA ETKİN HALE GETİRMEK İÇİN BİR ÇALIŞMA BAŞLATAN GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BU DOĞRULTUDA YÖRESEL ÜRÜNLER VE COĞRAFİ İŞARETLER TÜRKİYE ARAŞTIRMA AĞI (YÜCİTA) VE TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ İLE BİRLİKTE ORTAK HAREKET EDİYOR.
Ülkemizin en önemli gastronomi şehirlerinden Gaziantep’i bir de sabahın ilk ışıklarında turlamak gerek. Şehrin, daha çok günün ilk öğününde tüketilen incelikli lezzetleri en az baklavası kadar ünlü. Ciğerci Ali Haydar, Metanet ve Zekeriya Usta, şahane bir kahvaltı için önereceğim üç adres...
#Ciğer'Türkiye'de mutfağı en iyi olan şehir deyince aklınıza neresi gelir?' diye bir soru sorulsa sanırım bir çok kişi Gaziantep cevabını verir. Öyle bir şehir ki, Gaziantep'in tarihi güzellikleri, müzelerinin önüne geçmiş yemekleri... Katmerden yuvalamaya, kebaptan baklavasına bir çok detay var. Gaziantep'i hâlâ görmediyseniz, yemeklerini tatmadıysanız hayatınızda büyük bir eksik var demektir. Gaziantep, gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na giren Türkiye’deki iki şehirden biridir.
#Gaziantep