Güncelleme Tarihi:
GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP mutfağı, Antalya’da düzenlenen 24'üncü Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nda tanıtıldı. Beyran, yuvalama, ali nazik, içli köfte, künefe, baklava ve katmer gibi tatları fuarda sunan kentin önemli aşçıları tam not aldı.
15-19 Şubat tarihleri arasında Türkiye Aşçılar Federasyonu'yla ortak düzenlenen Anadolu Mutfakları etkinlikleri kapsamında Anadolu'nun çeşitli yörelerinden otantik yemeklerle katılımcı ve ziyaretçiler lezzetli dakikalar yaşarken, en büyük ilgiyi Gaziantep yemeklerinin sunulduğu stant gördü. Fuarda Gaziantep’i, Yesemek Restaurant, Kebapçı Halil Usta, Katmerci Zekeriya Usta, Baklava firmaları, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Gastronomi ve Aşçılar Derneği Başkanı Battal Yıldırım ile kentin önde gelen aşçıları temsil etti. Ziyaretçiler, stant önünde uzun süre bekleyerek yemeklerin yapılmasını ilgiyle izlerken, yapım aşamasını cep telefonları ile kaydederek aşçılardan da kullanılan malzemeler hakkında bilgi aldı.
Fuara katılan ziyaretçiler, Gaziantepli usta aşçıların ellerinden çıkan yemekleri tadarken, "Gaziantep mutfağının ne kadar zengin ve lezzetli olduğunu duyuyor ve okuyorduk. Ancak, burada bu yemekleri tatma imkanı bulduk. Gerçekten muhteşem bir damak tadı var" dediler.
Ziyaretçiler, özellikle geçtiğimiz günlerde, 'Coğrafi işaret tescili', Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanan Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden 'Antep Beyranı' ve 'Antep Yuvalaması' yoğun ilgi gördü.
FOTOĞRAFLI