Colin Farrell’in oğlu James’a iki buçuk yaşındayken nadir görülen nörogenetik bir bozukluk olan Angelman Sendromu teşhisi konuldu. Dünyaca ünlü aktör, oğlunun hastalığının ardından zihinsel engelli insanları desteklemek için Colin Farrell Vakfı’nı kurdu. Los Angeles’ta bir araya geldiğimiz Colin Farell, “James bana kendime bakmayı öğretti, çünkü yanında olmam gerekiyordu. Oğlum doğru yola girmek, alkol ve uyuşturucuyu bırakmak için kullandığım yakıtın en önemli parçasıydı” dedi.
#Colin FarrellGösteri dünyasının ünlülerini bilirsiniz... Hemen hemen hepsi ellerindeki her tür olanağı kullanıp kusursuz şekilde bakarlar kendilerine. Burun, dişler, saçlar, elmacık kemikleri, dudaklar... Kısacası görüntüsünü beğenmedikleri her yeri istedikleri hale getirme şansına sahipler. Bir de tabii sağlıkları var... Özel beslenme programları, hatta bunun için işe aldıkları aşçılar, spor eğitmenleri...
#Colin FarrellBu yıl 95'inci kez düzenlenen Oscar Ödülleri (Akademi Ödülleri) geride kaldı. Ödül kazananlar sahnede sevinç gözyaşları içinde aldıkları heykelciklerini evlerine götürdü... Hayal edip kazanamayanlar belki 'bir dahaki sefere' diye içlerinden geçirerek yeni projelere yelken açtı. Ama geride Oscar töreninden unutulmaz anlar kaldı.
#95'İnci Oscar TöreniAngelman sendromu, bazı belirtilerle beraber kendini belli eden bir genetik hastalıktır. Angelman Sendromu yaşayan çocuklarda kontrolsüz gülme ve kahkaha gibi belirtiler görülür. Peki, Angelman sendromu nedir, belirtileri neler? İşte, angelman sendromu hakkında detaylı bilgiler
#Angelman SendromuAngelman sendromu (kısaca AS) ilk olarak 1965 yılında İngiliz doktor Harry Angelman tarafından tanımlanmış nörogenetik bir bozukluktur. Irklarda görülme hızı çok iyi bilinmemekle beraber yaklaşık ensidansın 15,000 ila 30,000 canlı doğumda bir olduğu kabul edilmektedir. Anneden gelen kromozom 15’teki bir bozukluktan kaynaklandığı (vakaların %70-75’i) sanılmaktadır.. Hastalığın temel bulguları zeka geriliği, yürüyüş-koordinasyon bozukluğu, konuşma bozukluğu, konvülsiyon ve uygunsuz gülümsemelerdir. Hatta bu sebeple hastalık bazen “mutlu kukla (happy puppet)” sendromu olarak da bilinir.
#AngelmanÇocukluk döneminde kendisini göstermeye başlayan angelman sendromu, genetik bir problemdir. Angelman sendromu çeşitli belirtilerle beraber kendini belli eden bir genetik hastalıktır. Angelman Sendromu yaşayan çocuklarda kontrolsüz gülme ve kahkaha gibi belirtiler görülür. Peki, Angelman sendromu nedir, belirtileri neler?
#Angelman SendromuANTALYA'da, 'Mutlu Kukla Sendromu' şeklinde tanımlanan 'Angelman Sendromu' hastası 29 aylık Melisa Atıcı, ilk kez adım atmanın coşkusunu yaşıyor. Hastalığı nedeniyle sürekli gülümseyen minik kız, 4 aylık tedavinin ardından koşarcasına yürümeye başladı. İkizi Nisa ile oyunlar oynayabilmenin sevincini yaşayan Melisa’nın artık hiç durmadan yürümek istediğini söyleyen anne Nilay Atıcı, "O artık yaramaz Melisa oldu" dedi.
#AntalyaISPARTA'da oturan ve Türkiye'de ender görülen 'angelman sendrom'lu Esila Cıgalı (8), ailesinin desteğiyle yaşama tutunuyor. Anne Fatma Karaaslan Cıgalı (35), "Özel çocuk anneleri çocuklarının eli kolu, gözü, sözü, zihni her şeyidir. Evlat korunur elbet ama bizler hiç uyumayız, yemek yemeyiz, kahkahalar atamayız. Sadece bebeğimiz için yaşarız" derken, engellilerin sadece 3 Aralık'ta hatırlanmaması gerektiğini söyledi.
#Haber