Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM ile Yargıtay arasında yaşanan krizin çözümü için Meclis’i adres gösterdi. Tunç, “Burada iki yüksek mahkememiz arasında görüş farkını ortadan kaldıracak, belirsizlikleri ortadan giderebilecek olan TBMM’dir” dedi.
#Yılmaz TunçAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki tartışmaya ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Tunç, 'İki yüksek mahkeme arasında görüş farkı var. İki yüksek mahkeme arasındaki görüş farkını ortadan kaldırmaya yönelik hususlar TBMM yetkisindeki hususlardır' dedi.
#Adalet Bakanı28 Nisan’da Anayasa Mahkemesi aldığı kararla cinsiyet eşitliği ilkesine aykırı olması sebebiyle kadını, evlendikten sonra eşinin soyadını taşımak zorunda bırakan kuralı iptal etti. Bu karar yıllardır soyadı mücadelesi veren kadınların zaferi olarak kabul ediliyor. 9 ay sonra hayatımıza girecek yeni düzenlemeleri mercek altına aldık.
#Anayasa Mahkemesi“DANIŞTAY 5. Dairesi, meslekten çıkarma kararının iptali için açılan davalarda çok sayıda iptal kararına imza attı. Daire, göreve iade kararı verdiği 178 ismi HSK’ya bildirirken, devletin de faiziyle birlikte tazminat ödemesini kararlaştırdı...” Bu satırlar 21 Ekim günü Sabah gazetesinde İlker Turak imzasıyla yayınlanan “Danıştay’dan skandal FETÖ kararı! Hem göreve iade hem de tazminat” haberinin girişinden.
#Nedim ŞenerKenan Yaşar, Anayasa Mahkemesi Üyesi olarak seçilmesinin akabinde araştırılan isim oldu. Ocak ayında mahkeme üyeliğine seçilen Kenan Yaşar, Şubat ayında gerçekleşen tören ile yeminini gerçekleştirdi. Peki, Kenan Yaşar kimdir? İşte, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar hakkında bilgiler
#Kenan YaşarAnayasa Mahkemesi insanlar tarafından sık sık merak edilen bir konu olmaktadır. Özellikle çalışma esasları bakımından oldukça önem arz eden konular arasında gelmektedir. Bu bakımdan Anayasa Mahkemesinin ne anlama geldiğini, görevlerini ve özelliklerini öğrenebilir ve bu konuda bilgi sahibi olabilirsiniz. Anayasa Mahkemesi ne demek? Anayasa Mahkemesinin görevleri ve özellikleri nelerdir detaylarıyla derledik.
#Anayasa MahkemesiEski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 86 yaşında hayatını kaybetti. Akbulut'un vefatı sonrası siyasetin önde gelen isimleri başsağlığı mesajlarını iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eski Başbakan ve TBMM Başkanımız, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi, değerli devlet adamı Yıldırım Akbulut'un vefatı bizleri derinden üzdü. Merhum Yıldırım Bey'e Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.
#HaberUyuşmazlık Mahkemesinde, başkanlığa Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı'nın, başkanvekilliğine ise Anayasa Mahkemesi Üyesi Muammer Topal'ın seçilmesine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.
#Celal Mümtaz AkıncıAnayasa Mahkemesi'nden yapılan açıklamada "17 Aralık 2020 tarihinde yapılan seçimlerde Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı, Başkanvekilliğine Anayasa Mahkemesi Üyesi Muammer Topal seçilmiştir" denildi.
#Anayasa MahkemesiErdoğan ve Bahçeli, Osman Kavala’yı, ‘Kızıl Soros’ ilan etmişlerdi. Gezi davasından beraat ettiğinde Erdoğan, “George Soros’un Türkiye ayağını beraat ettirmeye kalktılar” demişti. Bahçeli birkaç gün önce, “Terörist Demirtaş veya Sorosçu Kavala hakkında karar oluşmalı, hukuken suçlu olup olmadıkları da teyit ve tescil edilmelidir” diye açıklama yapmıştı.
#YAZARAK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, şu anda Türkiye'de erken seçimi gerektirecek siyasal şartlar olmadığını belirterek, "Erken seçimi, herhangi birisi, herhangi bir parti ya da partiler isteyebilir ama bunun bir siyasal zemininin, rasyonalitesinin, bir takım gereklerinin olması lazım. Tabii bunun ikinci adımının olması gerekir, yani rasyonalitesi var, bunu parlamentoda sağlayacak bir aritmetiğin ortaya çıkması lazım. Ne rasyonalitesi vardır ne aritmetiği vardır, dolayısıyla erken seçim üzerinden bir tartışma yapmak beyhude bir çabadır. Açıkçası Türkiye'nin bu kadar zor sorunlarla boğuştuğu bir ortamda vakit kaybıdır diye düşünüyorum." dedi.
#Numan KurtulmuşAnayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın “Işıklar yanıyor” tweet’i ortalığı karıştırdı. Engin Yıldırım’ın tepki görmesinin nedeni, “Genelkurmay’ın ışıkları yanıyor” sözünün darbelerin parolası olmasıydı. 28 Şubat süreci de ışıklar yakılıp kapatılmak suretiyle başlatılmıştı. Susurluk kazasıyla ortaya çıkan devlet içindeki çetelere ve faili meçhul cinayetlere karşı “sürekli aydınlık için bir dakika karanlık” eylemi başlatılmıştı. Bu bir süre sonra Refahyol’un devrilmesi ve 28 Şubat sürecinin başlatılması için kullanıldı.
#YazarAnayasa Mahkemesi üyesi Prof. Dr. Engin Yıldırım’ın önceki gece Twitter’dan AYM binası fotoğrafıyla paylaştığı “Işıklar yanıyor” mesajı, Ankara’yı karıştırdı. ‘Darbe çağrışımı’na yol açan mesaja İçişleri Bakanlığı “Işıklarımız hiç sönmüyor” diye yanıt verdi. Mesaja siyaset dünyasından tepki yağarken Yıldırım ifadelerinin maksadını aştığını belirtip özür diledi. Anayasa Mahkemesi, “Bir üyenin şahsi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar Anayasa Mahkemesi’nin kurumsal görüşünü yansıtmaz” diye açıklama yaptı.
#GazetehaberleriAnayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu kararının ardından AYM’nin fotoğrafını paylaştı, altına “Işıklar yanıyor” notunu düştü. Yıldırım’ın bu paylaşımına farklı kesimlerden, birçok siyasetçiden tepki yağdı. Zira yakın Türkiye siyasi tarihini iyi bilenlerin de hatırlayacağı gibi, “Işıklar yanıyor” aslında bir darbe parolası. Ne alakası var? Paylaşım neden bu kadar tepki çekti? İşte yanıtları.
#Yazar