Anatomi haberleri sayfasında Anatomi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 940 Anatomi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Adana'da bir kişinin satın aldığı evde işçiler tadilat yaparken, ardiye olarak kullanılan yerde çıkan insan kafatası ve kemiklerinin 32 yıl önce ev sahibinin tıp fakültesinde okuyan oğluna mezardan aldığı kadavraya ait olduğu ortaya çıktı.
#PolisABD’de yapılan yeni bir araştırma, insan vücudundan daha önce keşfedilmemiş bir organın bulunmasıyla sonuçlandı. ‘İnterstitiyum’ olarak adlandırılan organın, vücutta ‘şok emici’ olarak görev yaptığı ve dokuları korumaya yardımcı olduğu belirtildi.
#OrganÖğretmenlerimizin bir şey çizmekten imtina edip kafamızı önümüzdeki kağıt parçalarına gömdüğü bir nesil olarak büyüdük. Günümüzde eskilerin sınıfı toza boğan tebeşirli kara tahtalarının yerini dijital tahtalar, beyaz panolar veya çok kaliteli tebeşirler alsa da tahtaya yazılıp çizilenler hep aynı… Kara tahtada harikalar yaratan Tayvanlı öğretmen ise tüm ezberleri bozuyor.
#Tayvanlı ÖğretmenFarklı tasarımlara sahip kekler yapmak hem sanatçılık hem de aşçılık gerektiren zor bir iş. Hele bir de asıl mesleğinizi işin içine katmaya çalışırsanız ortaya nasıl bir şey çıkacağını kimse bilemez. Bir hemşire hastanede gördüklerini yaptığı keklere süsleme olarak katmayı hayal etti ve yarattığı kekler sosyal medyayı adeta salladı!
#PsikopatDünyada izlenme rekorları kıran ve birçok güreş ögesini içeren 'smackdown' ile büyük bir kitleye hitap eden ABD, serbest stil 125 kiloda Avrupa ve dünya şampiyonu olan milli güreşçi Taha Akgül'ün anatomik yapısını incelemek için harekete geçti.
#GüreşYeşil sahalarla futbolcu olarak tanıştı. Henüz 20’li yaşlarında ikinci lig takımlarında başladığı antrenörlük kariyeri ise 2000’li yıllardan itibaren Türkiye’nin büyük kulüplerinde devam etti. Geçen beş aydır da Birinci Lig’in yeni takımlarından Amedspor’un teknik direktörüydü… Ersun Yanal işine olan tutkusunu, “Futbol oynamak güzeldi ama bana haz vermedi, yönetmenin tatmini daha fazlaydı. 17 yaşımdan itibaren antrenör olmak istedim. Aşk denilen şey kimyasal tutulummuş. Benim de antrenörlük kimyam varmış demek; antrenörlük aurası” diye anlatıyor...
#Ersun YanalBasketbol yıldızlar kategorisinde Türkiye’nin en iyi oyun kurucusu seçildi. Türkiye 21’incisi olarak üniversiteye girdi. Henüz 28 yaşında ikinci romanını yazdı, 50 bin sattı. Tüm geliri öğrencilere burs olarak aktarılan kitap, Uluslararası Türk Dünyası Edebiyat Ödülleri’nde de finale kaldı.
#1İzmir’in sağlık tarihi, binlerce yıl öncesinden gelen bir zenginlik taşımakta ve bu hastanelerin bazıları hala sağlık hizmeti vermeye devam ederken, bazıları da başka amaçlarla yerli yerinde durmaktadır. Birçok araştırmacı bu konuda çok detaylı araştırma ve çalışmalar yapmıştır. Acil Afet Ambulans Derneği Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu, “Tarih Boyunca Sağlık Kenti İzmir” adını verdiği sunumunda kentin sağlık tarihi ile ilgili bu bilgilerin “Sağlık Müzesi”ne dönüştürülmesini ve İzmir in sağlık turizmine önemli bir katkı sağlamasını istiyor. Sofuoğlu, İzmir’in sağlık tarihi hakkında şunları anlattı:
#1Kaslar, kemikler, damarlar, organlar... Bunların önemini hepimiz biliyoruz. Peki ya fasya? Vücutta çok önemli görevleri yerine getiren fasyanın önemini 20 yıl öncesine kadar doktorlar bile bilmiyordu. Fasyanın görevlerini ve sağlıklı olması için yapmamız gerekenleri 3 soruda ele aldık.
#FasyaYaban hayatı fotoğrafçısı Dr. Pedram Türkoğlu, çok nadir görülebilen Türkiye'nin tek boa yılanı türü mahmuzlu yılan (Eryx jaculus) yavrusunu görüntüledi. Bu türün insanlar için tamamen zararsız olduğunu belirten Türkoğlu, "Yaşam biçimleri nedeniyle görüntülemek oldukça zor. Nesilleri tehlikede değil ancak habitat kaybı ve beşeri öldürülmeler nedeniyle popülasyonları azalıyor" dedi.
#Boa YılanıYaban hayatı fotoğrafçısı Dr. Pedram Türkoğlu, çok nadir görülebilen Türkiye'nin tek boa yılanı türü mahmuzlu yılan (Eryx jaculus) yavrusunu görüntüledi. Bu türün insanlar için tamamen zararsız olduğunu belirten Türkoğlu, "Yaşam biçimleri nedeniyle görüntülemek oldukça zor. Nesilleri tehlikede değil ancak habitat kaybı ve beşeri öldürülmeler nedeniyle popülasyonları azalıyor" dedi.
#Boa YılanıDezenfektanlar ve antibakteriyel sabunların kullanımı özellikle pandemiden sonra çok yaygınlaştı. Ancak bu ürünlerdeki bazı kimyasal maddelerle ilgili güncel araştırmalar oldukça endişe verici.
#Kuaterner Amonyum BileşikleriÇocukluğunda disleksi sebebiyle okuma yazmayı unutan, sağı solu karıştıran, sınavların en büyük kabusu olduğunu söyleyen Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı, Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı Av. Prof. Dr. Dilek Özcengiz'in öğrenme bozukluğu olanları motive edecek hikayesi ile Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Prof. Dr. Burak Doğangün'ün verdiği kritik bilgiler...
#Öğrenme BozukluğuHupalupa Expo’nun ev sahipliğini yaptığı, dünyanın en kapsamlı hayvan anatomi sergisi olarak tanımlanan “Body Worlds: Animal Inside Out”-Gerçek Hayvanların Anatomi Sergisi, açıldığı günden bu yana 100 bine yakın ziyaretçiyi hayvanların etkileyici dünyasıyla buluşturdu.
#Hupalupa ExpoYüksek lisans projesi için bir koleksiyoncudan satın aldığı dinozor kemiklerindeki tuhaflıkları fark etmiş ancak yepyeni bir türün keşfine öncülük edeceğini hiç düşünmemişti. Peki, sonuçlar eline ulaştığında kalbinin duracak gibi olduğunu belirten Kyle Atkins-Weltman'ın imza attığı keşfin arka planı ve önemi ne? İşte cevabı...
#DinozorSarıkamış’ta öğretmen bir baba ile ev hanımı annenin beş çocuğundan biri olarak dünyaya geliyor. 12 yaşında okuduğu bir kitapla doktor olmaya karar veriyor. Rol modeli: Doktor Frankeştayn! Çok şükür bir canavar yaratmadı; Türkiye’nin en meşhur kalp cerrahlarından biri oldu Prof. Dr. Bingür Sönmez. Bugüne kadar 17 binden fazla ameliyat yapan Prof. Sönmez, “Çocukluk hayalim, ‘mükemmel anatomi’yi bulmaktı” diyor.
#Bingür SönmezHalk arasında disleksi olarak bilinen öğrenme bozukluklarının görülme sıklığı sandığımızdan çok daha fazla. Dünya genelinde yüzde 4 ila 18 arasında görülen öğrenme bozuklukları en sık okul çağında kendini gösteriyor ancak maalesef hâlâ çok fazla insan bu belirtileri ayırt edemiyor. Öğrenme bozukluklarında dikkat edilmesi gereken önemli işaretler neler? Aileler neler yapmalı? İşte çocukluğunda disleksi sebebiyle okuma yazmayı unutan, sağı solu karıştıran, sınavların en büyük kabusu olduğunu söyleyen Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı, Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı Av. Prof. Dr. Dilek Özcengiz'in öğrenme bozukluğu olanları motive edecek hikayesi ile Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Prof. Dr. Burak Doğangün'ün verdiği kritik bilgiler...
#Disleksi