Baharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarBir aşçı hangi baharatı veya otu hangi yemekte kullanması gerektiğini biliyorsa o yemeği çok daha lezzetli yapacaktır. Bir aşçının ot ve baharatları iyi bilmesi gerekir çünkü ot ve baharatlar sadece yemeklere değil, içeceklere ve yağlara da lezzet katar.Birçok ot, baharatlar arasında da sayılabilmektedir, bu yüzden hangisinin ne olduğunu bilmek gerekir. Ot ve baharatlar taze veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru olanlar iyi kurutulur ve saklanırsa taze olanlardan daha kuvvetlidir fakat tazeler görüntü ve lezzet yönüyle daima tercih edilmelidir.Otlar yemeğe daha çok güzel koku katar. Bu yazımızda mutakta kullanılan otlar, özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahseceğim.
#Mutfakta Kullanılan OtlarAnasonu daha önce duymuşsunuzdur fakat ne olduğu ve sağladığı faydalar hakkında ne kadar bilgiye sahipsiniz? Anasonun faydalarını öğrenen kişiler, kullanmaktan vazgeçmiyor. Sizlere anasonun ne olduğu ve faydaları hakkında bilgiler derledik.
#Anason Nedir Ne İşe Yarar?Bitkisel olarak birçok tedavi seçeneği vardır. Anason tohumu da o bitkisel tedavi seçenekleri arasında yer almaktadır. Anason tohumu ile ilgili son aylarda yoğun bir araştırma yapılmaktadır. Bu araştırmalar ile birlikte anason tohumunun birçok özelliği de keşfedilmiştir. Anason tohumu son günlerde tercih edilen bir bitkisel tedavidir. Peki anason tohumu nedir? Anason tohumu ne işe yaramaktadır? Anason tohumunun faydaları nelerdir? Anason tohumunun özellikleri nelerdir? İşte anason tohumu ile ilgili bilinmesi gereken tüm detayları derledik.
Anason yağı, anason adı verilen bir bitkinin tohumundan yapılan bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Anason yağı uçucu olarak tabir edilen yağlar grubu arasında yerini almaktadır. Sizin için Anason yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Anason yağı faydaları ve kullanımı hakkındaki önemli konuları tüm detayları ile birlikte derledik.
#Anason Yağı NedirTaze veya kuru haliyle sofralarımızdan eksik olmayan dereotu, vücut sağlığı için önemli besinlerden biri. Aynı zamanda da kalsiyum deposu. Peki dereotunun faydaları neler? İşte kendi has kokusuyla tam bir şifa kaynağı olan dereotunun yararları...
#DereotuABD’de Cleveland Clinic'te yapılan bir araştırmada, bilim insanları uyku sorunlarını gideren melatonin hapının koronavirüsü engellediğini öne sürdü. Heyecan yaratan araştırma sonrası melatonin nedir, ne işe yarar, daha fazla melatonin için neler yapmalıyız gibi sorular merak konusu oldu. İşte melatonin ile ilgili merak edilenler…
#MelatoninBeslenme alışkanlıkları, karaciğer sağlığını doğrudan etkiliyor. Yağlı gıdaların yanı sıra, şekerli ve tuzlu yiyecekler de karaciğer sağlığına zarar veriyor. Lif oranı yüksek olan yiyeceklerin karaciğerin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olabileceğini belirten uzmanlar, paketli atıştırmalıkların zararları konusunda uyarıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, karaciğer sağlığını olumlu ve olumsuz etkileyen gıdalar hakkında önemli bilgiler verdi.
#Enginarın FaydalarıAnavatanı Akdeniz ve Yakın Doğu olan rezene, balık ve tavuk yemeklerinde, salatalarda güzel koku ve tat verme amaçlı kullanılır. Rezene çayının ise mide-bağırsak rahatsızlıkları, şişkinlik, hazımsızlık ve mide krampları gibi sindirim problemlerinde rahatlatıcı etkisi bulunur. Peki, rezene çayı nasıl demlenir? Rezenenin faydaları neler?
#RezeneDoğa üretken bir fabrika gibi. Vücuttaki yağların yakılmasını kolaylaştıran birçok bitki keşfedildi. Bedene girdiğinde yağ, yakan mekanizmaları harekete geçiren bu bitkiler aşırı kilolara şifa oluyor. Bunlar arasında mate yaprağı, biberiye ve ısırgan gibi şifalı otların yanı sıra kereviz gibi bitkilerin tohumları da yer alıyor.
#Volkan Kurt