Amasya’da fırtınada uçan şemsiyenin metrelerce peşinden koşan Murat Çopuroğlu (54), şemsiyeyi devirerek durdurmayı başardı. O anlar güvenlik kamerasına da yansırken 3 yıl önce Osmaniye'de sebze halinde oluşan hortum sırasında iş yeri önündeki şemsiye ile birlikte havalanan adamın yaşadıklarının aklına geldiğini belirten Çopuroğlu, “O adamın haline gülmüştüm. Benzeri benim başına geldi” dedi. İş yeri sahibi Oğuzhan Tatar ise "Şemsiye uçtu. Murat abi peşinden koştu" diyerek yaşananları anlattı.
#Amasya‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#MimariTarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ali Recep Nazlı, bu yıl Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük hibelerden birini vermiş olacaklarını belirterek, "Bu destek en az 600 milyon lira olacak ama hedefimiz 950 milyon liraya ulaşmak" dedi.
Şanlıurfa’da bulunan Göbekli Tepe’de gerçekleştirilen kazılarda elde edilen bulgular, yaklaşık 11 bin 600 yıl öncesine ışık tutuyor. Bilim insanları, dünyanın en eski kültürel etkileşim merkezlerinden biri olan bu bölgenin insanoğlunun “beslenme” konusundaki alışkanlıklarını değiştirdiğine inanıyor. Konya’daki Çatalhöyük ise 9 bin yıl önce yerleşim alanına dönüştürülmesi ile dikkat çekiyor.
Sofraların vazgeçilmezi domates el yakıyor. Sera ürünlerinin tükenmesi, hava sıcaklarının artması ve 'ara boşluk' dönemi nedeniyle domates fiyatları bazı tezgahlarda 5-7 TL aralığına kadar çıktı. Fiyatların Çanakkale ve Marmara'daki tarla ürünlerinin pazara girmesiyle 15 gün içinde tekrar normal seviyelerine düşmesi bekleniyor.
Türkiye’nin 5 yıldızlı 11 oteli, ilk kez, yan yana jüri karşısına çıkacak ve kıran kırana mücadele edecek. Bu 5 yıldızlı düellonun konusu, Osmanlı saray mutfağı. 15’inci yüzyıl Osmanlı saray yemeklerini yeniden canlandırmak amacıyla, 15-17 Ağustos’ta "Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması" düzenleniyor. Yarışmaya katılanlar arasında, otellerin tanınmış şefleri de bulunuyor.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, kritik ve hassas bir dönemden geçildiğini belirterek, Türkiye’nin herhangi bir nedenle krize girmek gibi bir lüksü olmadığını bildirdi. Satıcı, demokrasinin, Türkiye’nin anayasal kurumları arasında sürdürülen bir güç mücadelesi alanı olmadığını kaydetti.