Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti iktidarının istikrarlı yönetimleri sayesinde Türkiye’nin avantajlı coğrafi konumu ve potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son 22 yıla 100 yıllık işler sığdırdıklarını belirterek, “Trabzon’un ulaşım ve iletişim altyapısına 147 milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Trabzon’a gelen yabancı turist sayısındaki artışta ulaşım ağının gelişmesi ve havayolu ulaşımındaki gelişimin de payı büyük.” dedi. Uraloğlu, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Abu Dabi şehrinden de Trabzon’a direkt uçuş talebi geldiğini, bunu da yakında başlatacaklarının müjdesini verdi. Bakan Uraloğlu, Bu kapsamda Trabzon’a uzun yıllar hizmet verecek Yeni Havalimanı Projesini de yatırım programına aldıklarını belirterek, “Yatırımlarımız bunlarla sınırlı değil, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan protokol çerçevesinde Trabzon’a 31.9 kilometre uzunluğunda kent içi raylı sistemi de kazandıracağız.” dedi.
#Abdulkadir UraloğluTrabzon'un Maçka ilçesinde 5 yıl süren restorasyonunun ardından saklı kalmış mekanları ile birlikte ziyarete açılan Sümela Manastırı’nda inşaat atıklarının dere kenarına döküldüğü ortaya çıktı. Manastıra yaklaşık 400 metre mesafede Altındere Vadisi Milli Parkı içerisine dökülen inşaat, plastik ve kiremit atıklarının bir bölümünün suya karışarak kirlilik oluşturduğu öne sürüldü. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü inceleme başlatırken, dere kenarındaki hafriyat atıkları kaldırıldı. Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Böyle bir şeyin olması inanılır gibi değil” dedi.
#TrabzonTrabzon'un Maçka ilçesinde 5 yıl süren restorasyonunun ardından saklı kalmış mekanları ile birlikte ziyarete açılan Sümela Manastırı’nda inşaat atıklarının dere kenarına döküldüğü ortaya çıktı. Manastıra yaklaşık 400 metre mesafede milli park içerisine dökülen atıkların bir bölümünün suya karıştığı iddia edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü inceleme başlatırken, tepkiler üzerine dere kıyısındaki hafriyat atıkları kaldırıldı.Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği Başkanı Doç. Dr. Coşkun Erüz, “Hafriyatın içerisinde ve üzerinde ciddi miktarda inşaat molozu, her türlü plastik, kiremit, sac gibi atıkla dolu olduğunu bizatihi gözlerimle gördüm ve hayret ettim. Böyle bir şeyin olması inanılır gibi değil” dedi.
#TrabzonAltındere Vadisi ülkemizin doğal güzelliklerinden bir tanesidir. Burası Trabzon'da bulunmaktadır. Doğal bitki örtüsü ve temiz havası sebebi ile sürekli ziyaretçi ağırlamaktadır. Altındere Vadisi Milli Parkı nerede ve nasıl gidilir. İşte Altındere Vadisi Milli Parkı konaklama, kamp, giriş ücreti ve özellikleri hakkında bilgiler.
#Altındere Vadisi Milli ParkıUNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Sümela Manastırı, Doğu Karadeniz'de turistlerin ilk ziyaret ettiği mekanların başında geliyor. Trabzon'un Maçka ilçesinde Karadağ'ın Altındere Vadisi Milli Parkı'na bakan eteğinde kurulan manastır, tasarım, malzeme, mimarlık ve işçilik açısından eşsiz bir yapı olarak ziyaretçilerini mevsime özgü görüntüsüyle büyülüyor.
#Sümela ManastırıTrabzon’da 1300 metre yükseklikteki sarp kayalıklara kurulu, Anadolu’nun en etkileyici yapılarından Sümela Manastırı’nın bir bölümü, dört yıllık restorasyonun ardından 25 Mayıs’ta açıldı. Açıldığı gibi de ziyaretçi akınına uğradı. Tamamını gezmek için en az bir yıl daha beklememiz gerekecek. Ancak içinde bulunduğu muhteşem coğrafyayı görmek ve kapısının aralığından hayallere dalmak için Sümela Manastırı’nı yeniden rotaya koymaya kesinlikle değer.
#Sümela ManastırıTrabzon'un Maçka ilçesinde bulunan restorasyon çalışmaları nedeniyle 3,5 yıldır kapalı olan Sümela Manastırı'nda bugüne kadar 4 bin ton kaya temizliği yapıldı. Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, restorasyon çalışmaları süren manastırın bir bölümünün 18 Mayıs 2019 tarihinde ziyaretçilere açılacağı bildirildi.
#Sümela Manastırı GezisiOrman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün koruması altında bulunan kentteki milli parklar ile tabiat parklarına geçen yıl 1 milyon 703 bin 431 araç giriş yaptı. Uzungöl Tabiat Parkı 1 milyon 58 bin 73 araç ile ilk sırada yer aldı
#TrabzonDoğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürü Nurettin Taş, ilk aşamada korunan 5 alanda uygulamaya konulan Hızlı Geçiş Sistemi'nin (HGS) ziyaretçi kullanımına açık tüm korunan alanlarda yaygınlaştırılmasını planladıklarını söyledi. Sistemin hayata geçirilmesiyle HGS'ye sahip araçların söz konusu bölgelere beklemeden giriş yapabileceğini aktaran Taş, HGS ile ziyaretçilerin de yaya olarak korunan alanlara girebileceklerini belirtti.
#HGSKaradeniz’de bölge insanını ayağa kaldıran ve kısaca ‘Yeşil Yol’ olarak adlandırılan 2 bin 600 kilometrelik projede, 2’nci ve 3’üncü öncelikli yol olarak yer alan ‘mor ve mavi’ güzergâhlar da çevreye zararları açısından eleştiriliyor. Uzmanlar, en büyük zararın en yoğun turizm merkezlerinin yer alacağı 1’inci öncelikli Yeşil Yol’da meydana geleceğini, 2’nci öncelikli yol olan mor ile 3’üncü öncelikli yol olan mavi güzergâhın da bölge doğasına zarar vereceğini savunuyorlar. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı’nda detaylı olarak gösterilen üç güzergâh, 8 ayrı ildeki 38 turizm merkezini birbirine bağlayacak.
#KaradenizCNN Travel, 2024 yılının en iyi seyahat rotalarını açıkladı. Keşfedilmeyi bekleyen adreslerin ve şehirlerin gölgesinde kalmış yerlerin ön plana çıkarıldığı listeye ülkemizden ‘Karadeniz kıyıları’ girmeyi başardı. Biz de bu haber üzerinde uzmanlarımıza ‘Kış aylarında Karadeniz’de keşfedilmesi gereken adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden mutlaka görülmesi gereken 10 rota…
#RotaGeçen haftalarda Karadeniz’e bir destek gezisi yaptık. Sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Karadeniz’in hem morale hem de turizm ekonomisini canlı tutmaya ihtiyacı var. Bir Karadeniz keşfi için en güzel mevsimin eylül-ekim olduğunun altını çizerek size 34 adımlık bir Trabzon-Rize rotası hazırladım. Neden 34 diye sormayın; o da benim İstanbul aşkımın imzası olsun. Ne de olsa bu yazı İstanbul’a dönünce hazırlandı...
#YazarTrabzon muhteşem doğası ile görenler kendine hayran bırakıp, nefesleri kesen güzellikte olan bir şehirdir. Trabzon her mevsimde yağış alan bir şehir olması nedeni ile her yerde yeşilin farklı tonlarında bitkiler görülür. Orman örtüsü çok zengin olan Trabzon hangi bölgede bulunmaktadır? Trabzon’un ilçeleri hangileridir? Trabzon’da tarihi yerler ve gezilecek yerler nerelerdir? Soruların detaylı olarak cevaplarını derledik.
#Trabzon İlçeleriTrabzon'un Maçka ilçesinde 4 yıldır süren restorasyon çalışmalarında sona yaklaşılan ve 18 Mayıs'ta ziyarete açılacağı duyurulan tarihi Sümela Manastırı'nda riskli görülen yaklaşık 360 tonluk kaya kütlesinin düşürülmesi için çalışma başlatıldı. Tek parça halindeki dev kayanın düşürülmesi ile manastır ve bölgesindeki kaya tehdidi de büyük oranda ortadan kalkacak.
#Trabzon