Güncelleme Tarihi:
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, vatandaşların korunan alanlara zaman kaybetmeden girerek buralarda daha fazla zaman geçirebilmeleri için Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) uygulamasını hayata geçiriyor.
HGS ilk olarak Bursa-Uludağ Milli Parkı’nda kuruldu. Aydın-Büyük Menderes Deltası-Dilek Yarımadası Milli Parkı, Bolu–Yedigöller Milli Parkı ve Abant Gölü Tabiat Parkı ile Trabzon–Altındere Vadisi Milli Parkı gibi ilk etapta 23 korunan alana girişte HGS kurulmasına yönelik sözleşme, bu ay içinde imzalandı. İlerleyen zamanlarda HGS uygulamasının bütün korunan alanlara yaygınlaştırılması hedefleniyor.
ZİYARETÇİ ARTIYOR
Korunan alanlara ziyaretçi sayısının 2016’da 16 milyon 813 bin 292 kişiye yükseldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, şu bilgileri paylaştı: “Milli parklar ve tabiat parklarında 2016 için hedeflenen ziyaretçi 13 milyon kişi olarak tahmin edilmekteydi. Ancak 2016 yılı bir rekor yılı oldu ve 2019 yılı hedefi 15 milyon ziyaretçi aşılarak yaklaşık 17 milyon kişiye ulaştı. HGS uygulaması ile korunan alanlarımızdaki ziyaretçi sayılarını daha da ilerilere ulaştırmak istiyoruz.”
ROTANI OLUŞTUR, RAHAT RAHAT GEZ
HGS uygulaması ile isteyenler, seyahatlerine başlamadan önce gerçekleştirecekleri aktiviteye göre park seçebiliyor, rota oluşturup hava durumu ve giriş ücretlerini öğrenebiliyor. Fotoğraf galerileri sayesinde park alanı hakkında önceden izlenim edinilip, güncel bilgi ve uyarılara ulaşılabiliyor.