Milli parklarımıza 5 yıldız

Güncelleme Tarihi:

Milli parklarımıza 5 yıldız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 00:50

BAĞIMSIZ Uluslararası Seyahat Sitesi TripAdvisor web sitesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü’ne bağlı 22 Milli Park’a 4.5-5 yıldız arasında puan verdi.

Haberin Devamı

Derecelendirmede 5 yıldız en yüksek puan. Milli parklarla ilgili olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu şunları söyledi: “Puanlar sadece tabii güzellikler üzerinden değil, milli parklarımızda verilen hizmetler ve uygulamalarımız dikkate alınarak verilmiştir. Türkiye’de 40 adet milli park ile 209 adet tabiat parkı bulunuyor. Temel maksadımız tabiat güzelliğini, tarihi dokuyu ve ekolojik dengeyi bozmadan ziyaretçilere en kaliteli hizmeti vermek.” 

En yüksek puana sahip 22 milli park şunlar: “Göreme, Saklıkent, Yedigöller, Dilek Yarımadası, Artvin Karagöl Sahara, Kızıldağ, Ilgaz Dağı, İğneada Longoz Ormanları, Altındere Vadisi, Kuşcenneti, Küre Dağları, Kazdağları, Yozgat Çamlığı, Sultansazlığı, Soğuksu Milli Parkları, Sinop Tatlıca Erfelek, Güzeldere Şelalesi, Darıdere, Dülükbaba, Bafa Gölü, 26 Ağustos Tabiat Parkları ve Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı.”


BAKMADAN GEÇME!