İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi UKOME tarafından kabul edildi. Yeni taksiler yalnızca uygulama üzerinden ve uygulamaya entegre taksi duraklarından yolcu alabilecek. Renkleri farklı olacak, tepe lambası bulunmayacak. Sürücü ile yolcuyu güvenlik bölmesi ayıracak.
#UKOMEİstanbul'daki taksicilerin paylaşımlı taşımacılıkla mücadelesi mahkemede devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi "Uygulama Bazlı Ulaşım Sisteminin" oluşturulması için teklif verecek. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman belediyenin düzenlemesinin tek taraflı olarak kabul görmeyeceğini belirtirken Martı TAG'ın sahibi Oğuz Alper Öktem, UKOME'nin bu tarz düzenlemeler yapmaya yetkisi olduğunu açıkladı.
#Taksiİstanbul'un ulaşım sorununa kalıcı bir çözüm getirmeyi hedefleyen Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği (Uygulama Bazlı Ulaşım Sistemi), Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) gündem maddesi oldu. Konu toplantıda görüşülerek yol haritası belirlenecek.
#Paylaşımlı TaşımacılıkİSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) bu ayki toplantısı Martı sürücülerinin eylemine sahne oldu. Eylem yapan yaklaşık 2 bin Martı sürücüsü, “Paylaşımlı yolculuk yönetmeliği” çıkarılmasını talep etti.
#İSTANBUL Büyükşehir BelediyesiTaksi sorununun nasıl çözüleceği merakla beklenirken alternatif modellerle taksiciler arasındaki tartışmalar da sürüyor. Martı’nın kurucusu Alper Öktem, Hürriyet’e yaptığı açıklamada “İBB, artık Paylaşımlı Yolcu Yönetmeliği’ni getirebilir. Bu olduğu gün yurt dışından yüz milyonlarca dolarlık yatırım gelecek. Biz de Türkiye’nin en büyük işvereni olacağız. 150 bin kayıtlı şoförümüz var. 4 milyon kullanıcı var. Devlet taksilerden müthiş miktarda vergi kaybediyor. Belediyeler önümüzü açsın. Biz bu devleti vergiye boğmak istiyoruz. Hazine’ye vergiyi yığmak istiyoruz” dedi.
#UKOMEMartı TAG’a açılan haksız rekabet davasının 5’inci duruşması bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Uygulamalarda erişim engeli olmadığını açıklayan Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, “Mahkemenin gizlilik kararı devam ettiği için davaya dair çok bir şey paylaşamıyoruz ancak uygulamamız aynen devam ediyor. Karşı tarafın sosyal medyada iddia ettiği gibi bir erişim engeli kararı yok. Dava 19 Temmuz’a ertelendi. Temmuz ayında hakkımızı ve hukukumuzu savunmak için yine burada olacağız. Mahkemenin doğru kararı vereceğinden hiçbir şüphemiz yok” dedi.
#Martı TAGTAG hizmetiyle İstanbul’da 100 bin sürücüye ulaşan Martı, bu başarısını bir festival düzenleyerek kutladı. İstanbul’da gerçekleşen TAGFest’te bir araya geldiğimiz Martı Kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, “2009 yılından bu yana dünyanın birçok yerinde uygulanan paylaşımlı yolculuk, çevreci taşımacılığın ve güvenli ulaşımın temel taşıdır. Türkiye’nin de en kısa zamanda bu yönetmeliği benimsemesi gerekiyor. Bu, teknolojik ve ekonomik ilerlemenin bir parçası. İstanbul’daki 100 bin TAG sürücüsü ve aileleri Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği’nin hayata geçirilmesini istiyor” dedi.
#Sponsorlu-İcerikUzunca bir süredir takipteyim Martı’yı… Aslında Martı uygulamasından daha çok TAG yani paylaşımlı yolculuk sistemi çekiyordu ilgimi. Kurucu Oğuz Alper Öktem Martı’nın İstanbul’da 100 bin TAG sürücüsüne ulaşmasını pazar günü bir festival ile kutladı. Festivale TAG sürücüleri, aileleri ve Martı kullanıcıları katıldı. Festivale katılanların ortak bir istekleri vardı, o da; paylaşımlı yolculuk yönetmeliği…
#Oğuz Alper ÖktemUlaşım uygulaması Martı, İstanbul'daki 100 bin TAG sürücüsüne ulaşmanın sevincini festival ile kutladı. Binlerce kişinin katıldığı ve şarkıcı İrem Derici’nin sahne aldığı TAGFest’te konuşan Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, “İstanbul’daki 100 bin TAG sürücüsü ve aileleri Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği istiyor” dedi.
#Sponsorlu İçerikHisseleri New York Borsası’nda işlem görmeye başlayan Martı için önceki gün tarihi salonda gong çalma töreni gerçekleştirildi. New York Borsası ender yaptığı bir uygulamayla şubat ayında yaşanan deprem felaketini de anmak amacıyla, işlem salonundaki led ekranları Türk bayraklarıyla donattı. Halka arz özel yayınında sorularımızı yanıtlayan Oğuz Alper Öktem duygularını ‘‘Bir Türk yaparsa her Türk yapar’ sözleriyle özetledi.
#New York BorsasıNew York Borsası’nda hisseleri doğrudan işlem gören ilk Türk şirketi olmaya hazırlanan Martı için açılış gongu 13 Temmuz’da çalacak. Hisseleri MRT koduyla işlem görmeye başlayacak olan şirket, kuruluşundan 4 yıl sonra New York Borsası’nda halka arz olan Türkiye’nin en genç teknoloji girişimi olacak.
#NEW York BorsasıNew York Borsası’nda hisseleri doğrudan işlem gören ilk Türk şirketi olması onuruna Martı’nın kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem yönetim ekibiyle birlikte dünyanın en büyük borsasının açılış gongunu çalmak üzere 13 Temmuz 2023 Perşembe günü TSİ 16.30’da balkonda olacak!
#Sponsorlu İçerikMartı’nın CEO’su Oğuz Alper Öktem, kullanıcıları için pazar günü İstanbul’da festival düzenledi. İki önceliği olduğunu söyleyen Öktem, “İlki, taksi baronlarının milyonlarca İstanbulluya dayattığı çağdışı zihniyeti ortadan kaldırmak, diğeri ise Martı’yı New York Borsası’nda halka açmak” dedi.
#MartıÖnümüzdeki dönemde New York Borsası’nda yer almaya hazırlanan Martı, elde edilecek yaklaşık 280 milyon dolar geliri Türkiye’de harcayacak. Martı Kurucusu ve CEO'su Oğuz Alper Öktem, amaçlarının Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olabildiği kadar fazla insanın bu yeni teknolojik devrimden faydalanmas ve elektrikli paylaşımlı çevreci ulaşımı kullanabilmesi olduğunu söyledi. (Sponsorlu İçerik)
#Sponsorlu-İcerikÖnümüzdeki dönemde New York Borsası’nda yer almaya hazırlanan Martı elde edilecek yaklaşık 280 milyon dolar geliri Türkiye’de harcayacak. Martı Kurucusu ve CEO’su Oğuz Alper Öktem, “Amacımız Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde olabildiği kadar fazla insanın bu yeni teknolojik devrimden faydalanması. Elektrikli paylaşımlı çevreci ulaşımı kullanabilmesi, günlük hayatının bir parçası yapabilmesi” dedi.
#Amerika