Güncelleme Tarihi:
New York’ta yetkililerle görüşmelerde bulunan Öktem, “Yakın zamanda New York Borsası’nda gong çalma hedefimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi. Görüşmelerde, mobilite sektörünün geleceği, şirketin yakın dönem planları ve NYSE süreci konuları ele alınırken; yaşanan deprem felaketiyle ilgili de açıklamada bulunan Öktem, “Zor dönemler geçirdiğimiz bu günlerde, bayrağımızı New York Borsası ekranlarında görmek bizi mutlu etti. Bu dayanışma örneği için yetkililere teşekkür ederim” diye konuştu.
DOĞRUDAN YATIRIM
Öktem, ABD’ye ziyaretiyle ilgili verdiği bilgide, “Temennim, başka Türk girişimlerinin de burada yer alması. Çünkü bu, ülkemize doğrudan yatırım çekmek anlamına geliyor. Bu sayede alınan yatırımlar Türkiye’ye aktarılıyor, istihdama dönüşüyor ve teknoloji üretiminin gelişmesine sebep oluyor” ifadelerini kullandı. Martı’nın bu hamleyle, dünyanın sayılı teknoloji şirketlerinin arasında yer alması bekleniyor. Kuruluşunu takip eden 4 yıl içinde halka arz edilmeye hazırlanan şirketin söz konusu hamleyle yeni yatırım ve büyüme hedefinin de gelişmesi bekleniyor.
280 MİLYON DOLAR
Geçtiğimiz ağustos ayında yaptığı açıklamada, NYSE’ye açılma işlemi sonrasında Martı bilançosuna yaklaşık 280 milyon dolarlık nakit girmesinin öngörüldüğünü kaydeden Öktem, “Ağır sorumluluğunu da hissediyoruz o yüzden harıl harıl çalışıyoruz. Martı’nın şirket değerinin 532 milyon dolar olmasını bekliyoruz” diye konuşmuştu.
ERİŞİM ENGELİ
- Martı ABD’de halka açılmaya hazırlanırken; İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası da şirketin yasadışı taşımacılık yaptığını ileri sürerek ihtiyati tedbir kararı verilmesi talebiyle dava açtı. Dava kapsamında ‘Martı TAG’ ve ‘Martı Motosiklet’ uygulamasına ve internet sitesine erişim engeli getirildi. İstanbul 14. Asliye Ticaret Mahkemesi kararında, uygulamanın devamı halinde taksi işletenlere ciddi zarar doğacağı belirtildi ve “Davacı tarafından yaklaşık olarak ispatının sağlandığı anlaşıldığından, tedbir talebinin kabüluna karar verilmiştir” denildi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, uygulamayla yasal olmayan, korsan taşımacılık yapıldığını belirterek, “İstanbul’da sokakları, caddeleri, reklamlarla donattılar. Bu konuda İBB de sessiz kalıyor, yetkili kurumlar da sessiz kalıyor. Emeğimizle, ekmeğimizle oynanıyor. Kesinlikle bu uygulamanın kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi. Mahkeme, tarafların kararın öğrenilmesinden itibaren bir hafta içerisinde yasal itiraz sürecinin olduğunu tutanağa geçirdi.