Almanya’da benzin ve mazot fiyatlarının yanı sıra gıda ürünlerine de zam yapıldı. Ülke genelinde ayçiçek yağı, mısır yağı, koza yağı gibi yağları bulmak zorlaşırken başkent Berlin’deki marketlerde yağ rafları boş kaldı. Yağ bulunan marketlerde ise fiyatlar iki katına yükseldi. Bazı marketlerde ise bir ailenin yalnızca 2 kutu yağ almasına izin veriliyor.
#Almanya Sıvı YağKaslar, kemikler, damarlar, organlar... Bunların önemini hepimiz biliyoruz. Peki ya fasya? Vücutta çok önemli görevleri yerine getiren fasyanın önemini 20 yıl öncesine kadar doktorlar bile bilmiyordu. Fasyanın görevlerini ve sağlıklı olması için yapmamız gerekenleri 3 soruda ele aldık.
#FasyaBerliner bir diğer adıyla Alman pastası için kullanılan terminoloji Almanya'nın birçok yöresinde farklı adlandırılmaktadır. Biçim ve yapımı itibarı ile donuta benzeyen Berliner tatlısının tarifinde basit malzemeler yer almaktadır. Peki, berliner nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım berliner tarifi...
#Berliner NedirUzun yıllar İngiltere’de yaşayan İş insanı Nihal Terzi tarafından geçirdiği burun ameliyatının ardından temelleri atılan The Health Store İrlanda Cumhuriyeti, Kuzey İrlanda, İskoçya, İngiltere, Galler, Fransa, Almanya ve Avusturya’da yaşayan hastaları Türkiye’deki kaliteli sağlık hizmeti ile buluşturuyor.
#İzmirHelvacızade Grubu CEO’su Mevlüt Büyükhelvacıgil tıbbi kenevir de üretmek istediklerini dile getirerek, “5 yıldır bu konuda Ar-Ge yaptık, 3 formülasyon ürettik. Dünyada 4 milyar dolarlık bir pazar var. Sağlık Bakanlığı’nın izni ve üniversite işbirliğiyle endüstriyel kenevir üretip dünyaya satabiliriz. 10 yıl içinde Amerika’da besin destekli ilaç pazarında ilk 5’ten biri olmayı hedefliyoruz” dedi.
#GazetehaberleriKüçükken beslenme desteği olarak, ilerleyen yaşlarda kemik erimesini engellemek amacıyla tükettiğimiz, kiminin damak tadına uygun olduğu kiminin “şifa” olarak gördüğü için içtiği süt hakkında ne kadar bilinçliyiz? Hurafeler bizi ne kadar etkiliyor? Hangi yaş grubunda ne kadar tüketilmeli? Yararları neler? İşte kafa karıştıran bu ve benzeri soruların yanıtları...
#Dünya Süt GünüTürkiye 2010 yılında aile hekimliği ile tanıştı. Son yıllarda ise sürekli "koruyucu hekimlik" kavramı dile getiriliyor. Koruyucu hekimliğin Türkiye'de geliştiği, bunun en önemli ayağının aile hekimliği olduğu belirtiliyor. Peki ama koruyucu hekimlik denilen şey nedir? İyi bir doktor hastasını iyi tedavi eden doktor mudur yoksa hastası "hasta olmayan" doktor mudur?
Makine Mühendisi Sidar Budak, aileden gelen hayvancılıkta karar kıldı. Yerli ırkın yanına Avustralya’dan getirdiği angusları ekleyip Kars’ta ve Gebze’deki çiftliklerinde yetiştirdiği sığırlarından elde ettiği etlerle hem ‘lüks mekânların’ et tedarikçisi oldu hem de kendi ‘burger zinciri’ Beeves’i kurdu.
Orucu dini açıdan değerlendirmek benim ihtisas alanım dışındadır ve bu nedenle orucu daha çok tıbbi ve bilimsel açıdan değerlendirmeye çalışacağım. Orucun ruh ve beden sağlığı üzerine bir çok yazılar yazılmş olsa da, önemli gördüğüm bir kaç noktaya tekrar değinmeyi uygun buluyorum.
Sıvı yağ üretiminde Türkiye’nin dışa bağımlı olduğunu söyleyen Tügmad Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Türkkan, “Sıvı yağ için yılda 2 milyar dolar harcıyoruz. Tarıma dayalı sanayi Türkiye’nin hem istihdam sorununu çözer, hem de dünyayı vurması beklenen gıda fiyatları krizinden kurtulmamızı sağlar” dedi.
Alman bilim adamı ve anatomist Dr. Gunter Von Hagens tarafından “plastinasyon” yöntemiyle çürümez hale getirilen 200'den fazla insan bedeni parçasının yer aldığı ve bedenin ıstırap, hastalık ve optimal sağlık hallerindeki karmaşıklığını, direncini ve savunmasızlığını gözler önüne seren “Body Worlds/ Orjinal Vücut Dünyası-Yaşam Döngüsü” sergisi, 9 ayda 400 bin ziyaretçi sayısıyla Türkiye'de bir rekora imza attı.
Yapılan araştırmalara göre, kadınlar, kozmetik ürünleri yoluyla yılda ortalama vücutlarına 2 kilogram kimyasal alıyor. Son yıllarda gelişen yeşil hareket ve ekolojik bilinç, tüketiciyi organik ürünlere yöneltiyor. Rakamlar bu durumu doğruluyor; iki yıldır piyasadaki organik kozmetik ürünlerin sayısında hızlı bir artış var. Hepsi farklı iddialarla raflarda yer alıyor. Kimi etiketlerine “doğal”, kimi “yüzde 100 organik”, kimiyse “yüzde 95 doğal” yazıyor. Peki bu ürünleri satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Denetimleri nasıl yapılıyor? Yüzde yüz organik bir kozmetik ürünü mümkün mü?