Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde AKM, Taksim Camii Kültür Merkezi, Emek Sineması, Alkazar Sineması, Atlas Sineması, Mehmet Akif Ersoy Müze Evi (Mısır Apartmanı), Garibaldi, Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Galata Mevlevihanesi, Galata Kulesi, Tophane-i Amire, Galataport olmak üzere 40 mekan, 62 salon, 3 açık hava sahnesi, 15 sokak, 4 cadde etkinliği, 53 kültür sanat kurumu paydaşı, mimari, arkeoloji, tarih, edebiyat, tiyatro, müzik, opera, gastronomi, eğitim, resim, sinema gibi sayısız kültür-sanat disiplini ve toplam 4 bin 953 sanatçı yer alıyor.
#Sayım ÇınarO, Türk sinema tarihinin en yakışıklı jönlerinden, Yeşilçam’ın unutulmaz isimlerinden. Birçok kuşak onun filmleriyle büyüdü, büyülendi. Kariyerine siyah beyaz filmlerle başladı, zamanla canlandırdığı karakterler renkli dünyalara geçti. 100’ün üzerinde film çekti. Ediz Hun’un hayatı şimdi Rıza Oylum’un söyleşisiyle kitaplaştı: ‘Film Gibi Geçti’. Biz de Ediz Hun’la buluştuk, sinema tarihinde ve hayatında bir yolculuğa çıktık.
#Ediz HunNazlı Kayı-Hacı Sabancı çifti Vaniköy’deki yalılarından çıkıp, Levent’teki Bellevue Residence’a taşındı. Hacı Sabancı’nın bekarken oturduğu yalıyı iki kişilik ailelerine uygun hale getirmek için tadilata aldıran çift, bir yıllık bu süreçte rezidansta yaşayacak.
#Hacı SabancıNazlı Kayı-Hacı Sabancı çifti Vaniköy’deki yalılarından çıkıp, Levent’teki Bellevue Residence’a taşındı. Hacı Sabancı’nın bekarken oturduğu yalıyı iki kişilik ailelerine uygun hale getirmek için tadilata aldıran çift, bir yıllık bu süreçte rezidansta yaşayacak.
#Mehmet ÜstündağTürk sinemasının ilk kadın yıldızı ve ilk kadın yönetmeni Cahide Sonku'nun hayatının film olacağı haberleri medyada yer aldı. Cahide Sonku, Yıldız dergisinin 1951 yılında açtığı yarışmada Vatan ve Namık Kemal "En İyi Film", başrol oyuncularından Cahide Sonku da "En İyi Kadın Oyuncu" seçilmişti. Peki, Cahide Sonku kimdir, ne zaman öldü? İşte hayatı film yapılacak olan Cahide Sonku’nun biyografisi
#Cahide SonkuTematik "felsefe ve düşünce festivali" kimliğiyle küresel kültür ve sanat etkinlikleri takviminde ayrıcalıklı bir yere sahip olan İstanbul Sinema Tarih Buluşması bu yıl 11 ile 17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor. Festivalin, alanında çığır açan isimlere sunduğu Onur Ödüllerinden ilki, bu yıl Türkiye'nin en büyük sanatçılarından İdil Biret'e verilecek. İşte festival programından seçmeler.
“12. İstanbul Uluslararası Sinema Tarih Buluşması”, 11-17 Aralıkta gerçekleştirilecek. Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından “Avrupa Kültürleri İstanbul Buluşması” teması çerçevesinde düzenlenen festivalde, Türkiye ve Avrupa'nın ortak mirası ve bu mirasın uçsuz bucaksız zenginliği keşfedilecek.Buluşmanın, her yıl alanında çığır açan isimlere sunduğu “Onur Ödülü”, bu yıl Türkiye'nin en büyük sanatçılarından piyanist İdil Biret'e verilecek.
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı'nca (TÜRSAK) bu yıl 11'inci kez düzenlenen Uluslararası Sinema Tarih Buluşması 19 ile 25 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor. Her yıl bütün dünyayı ilgilendiren güncel ve önemli sorunlara eğilen etkinliğin bu yılki ana teması: “Tarih Boyunca Mülteciler”.
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Sinema Tarih Buluşması, bu yıl 19 ile 25 Aralık tarihleri arasında yapılıyor. Festival bu yıl sinema tutkunlarına bir de sürpriz hazırladı: Programda yer alan filmler 'Krize Karşı Kültür Desteği’ sloganıyla bu yıl sadece 2 YTL'lik bilelerle izlenebilecek.
Bu hafta sinema salonlarında festival havası var. Yılın iddialı yapımlarından 150 milyon dolar bütçeli Transformers seyirciyle buluşuyor. Brokeback Dağı'nın eşcinsel kovboyu Heath Ledger'ın aşk acısından bir eroinmana dönüştüğü Candy, bu tür dramaları sevenler için. Diriliş ve Şeytanın Oteli gerilim tutkunlarına. Ve haftanın büyük sürprizi Miyazaki hayranları için. Ustanın altı filmi Beyoğlu Alkazar sineması'nda gösterilecek. İşte ayrıntılar ve fragmanlar.