Algoritma, günlük hayatımızın pek çok alanında bize kolaylık sağlar. Aslında biz farkında olmasak bile hayatımızın birçok alanında algoritma örnekleri bulunuyor. Fakat, daha çok bilgisayar ve matematikle ilgili alanlarda kullanılıyor. Peki algoritma ne demek ve algoritma örnekleri nelerdir? İşte algoritmayla ilgili bilmeniz gerekenler...
#Algoritma NedirGalatasaray Başkanı Dursun Özbek; tartışma yaratan sponsorluk konusu, karaborsa bilet iddiaları ve derbi hakkında canlı yayında açıklamalarda bulundu.
#GalatasarayBiliminsanları uzun zamandır yakınlarda bir yerlerden, akıllı bir medeniyetten gelebilecek sinyallerin peşinde. Dünya Dışı Akıllı Yaşam Arama Programı SETI’den bir biliminsanı grubuysa yapay zekâ yardımıyla böyle bir potansiyel taşıyan Dünya dışı sinyalleri ayıkladı.
#Umut Fırat EroğluTürk Akreditasyon Kurumunda istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 6 ncı maddesine dayanılarak, 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” in 8 inci maddesi uyarınca, sözlü/uygulamalı sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 1 (bir) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.
#Türk Akreditasyon KurumuTürkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, hakem atamalarını algoritma ile yapmaya başladıklarını belirterek, önümüzdeki günlerde de kulüp başkanlarının gözü önünde hakem ataması yaptıracaklarını söyledi. Büyükekşi, takımların Avrupa'da yollarına devam etmesinin büyük bir kazanç olduğunu söyledi.
#Mehmet BüyükekşiTürkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu üyeleri, TFF 2. Lig ekiplerinden 1461 Trabzon Kulübü'nü ziyaret etti. Burada kulüp başkanı Celil Hekimoğlu ve yöneticilerle birlikte kulüp tesislerini gezen Büyükekşi, altyapı antrenmanını izleyerek bilgiler aldı.
#Türkiye Futbol FederasyonuGünümüzdeki elektronik cihazların gelişimi ile birlikte yazılım alanında da gelişmeler yaşanmaktadır. Bu gelişmelere paralel olarak yazılım dünyası hızlı bir ivme kazanmıştır. Hemen her alanla ilgili programlar, uygulamalar geliştirilmeye başlanmıştır. Ayrıca tasarımlar ve programlama dillerinde de farklılıklar her geçen gün artmaktadır. Bu doğrultuda yazılıma olan ilgi daha da artmaktadır. Her firmada bir yazılım olmasının yanında bireysel olarak da ilgi yüksek olmaktadır. İşte, C# For Döngüsü hakkında tüm detayları derledik.
#EğitimDöngüler; belirlediğimiz sayıda ya da sürekli (belirli bir şart sağlandığı sürece) tekrarlama deyimlerine denir. Bizim belirlediğimiz sayıda tekrarlama yapan döngüye “for” döngüsü; belirli bir şart sağlandığı sürece de, sürekli tekrarlayan döngü ise, “while” döngüsü denir. Matlab for döngüsü nedir ve ne işe yarar sizler için derledik.
#EğitimRekabet Kurumu son dönemde çok fazla şikâyete konu olan e-ticaretyerlerini mercek altına alıyor. Kurul bünyesinde oluşturulan ekip e-pazaryerlerinde tüketici ve satıcıların yaşadığı sıkıntıları, veri ve rekabet ihlallerini inceleyecek. En düşük fiyat zorunluluğu ya da ayrımcılık durumunda da cezalar kesilecek.
#GazetehaberleriSağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de Corona Virüs oturumunda ''Virüsün bulaştırıcılık süresi kesin olarak bilinmemektedir'' dedi. Yakında bütün büyük şehirlerde test yapılabileceğini söyleyen Bakan Koca, ''Özellikle önümüzdeki bir iki gün içerisinde hızlı tanı kiti devreye girmiş olacak'' diye konuştu. Bakan Koca, Aytaç Yalman'ın vefatına ilişkin de Meclis'te açıklama yaptı. Sağlık Bakanı Koca, emekli Orgeneral Aytaç Yalman ile birlikte Türkiye'de Corona Virüsten ölenlerin sayısının 3'e yükseldiğini söyledi.
#Sağlık Bakanı103. sayımızın İlham sayfasında gazeteci Serdar Kuzuloğlu’yla, ana ekseninde dijitalleşmenin olduğu kapsamlı ve bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirdik. Öğrencilik yıllarından akademisyenliğe varan sürecin hikayesi pek de keyifliydi.
#Serdar KuzuloğluGiyilebilir cihazlar artık teknolojiyle az da olsa meraklılarının bildiği ve kullandığı bir yenilik. Önce Fitbit gibi sağlık bilekleri, daha sonra Samsung Galaxy Gear gibi akıllı saatlerle tanıştık. Daha sonra Apple Watch ile giyilebilir teknolojilerin tüm seyri değişmeye başladı. Artık başta sağlık olmak üzere ödeme gibi birçok alanda giyilebilir teknolojiler günlük hayatın tam ortasında yer almaya başladı. Dijital sanayi alanları da buna kayıtsız kalmadı. Google’ın arttırılmış gerçeklik (Augmented reality) teknolojilerini kullandığı akıllı gözlük modeli Google Glass bunun ilk örneklerinden biri oldu.
#GEÖzel hastanelerde kullanılmaya başlanılan "Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi" beraberinde güvenlik endişelerini de getiriyor. Eğer parmak ya da damar izi bilgileri siber korsanların eline geçerse, bu bilgiler ile bazı dosyalara ulaşılabilir, kişilerin biyometrik kimlik bilgileri değiştirilebilir.
New York Times’ın bestseller listesinde haftalarca yer alan, amazon.com’da bir numaraya çıkan, Türkiye dahil 13 ülkede yayınlanan "Doktorlar Nasıl Düşünür?" adlı kitap, doktorlarla ilgili pek çok efsaneyi yıktı. Amerikalı yazar Dr. Jerome Groopman, sadece kendi 35 yıllık deneyimlerinden yola çıkmadı, meslektaşlarının hikayelerini de topladı kitapta. Doktorların neden hata yaptıklarını araştırdı. Yeni teknolojilerin doğru tanıyı nasıl engelleyebildiğini detaylı biçimde açıkladı. Türkiye’de Mikado Yayınları tarafından yayınlanan kitabın yazarı Groopman sorularımızı yanıtladı.