Kahvaltılarda son dönemin favorisi, krepler ve pancake’ler. Zaman zaman bu iki kelime birbirinin yerine kullanılıyor olsa da pancake’le krep arasında küçük farklılıklar var. Sizin için pancake krep farkını tarifleri ve incelikleriyle birlikte araştırdık. İşte pancake ve krepin yapılışı ve püf noktaları…
#Krep Nasıl YapılırMürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#ÜsküpTrakya yöresinin olmazsa olmazı kahvaltılıklarından olan çizleme, son günlerde Sadakatsiz dizisiyle birlikte yeniden gündeme geldi. Diğer bir adı akıtma ya da krep olan cizleme, farklı olarak mayalı hamurla yapılıyor. Cizleme nasıl yapılır diye merak edenlerdenseniz, işte hafta sonu kahvaltılarınızı reçel, peynir, domateste güzelleştirecek cizleme tarifi ve evde kolay yapımı.
#CizlemeCizleme, mayalı ve mayasız iki şekilde de yapılabilen krep benzeri bir hamur işidir. Çay saatlerinde ve kahvaltı sofralarında özellikle peynir, reçel ile damak çatlatan bir lezzete dönen cizleme nedir, nereye ait, nasıl yapılır merak ediyorsanız, evde kolay cizleme tarifini paylaşıyoruz.
#CizlemeKrep, kahvaltı sofralarına renk katan nefis bir lezzet. Tadı ve kıvamıyla sık sık tercih edilen krep, akşam yemeklerinde de tercih edilebilir. Tatlı ya da tuzlu olarak tüketebileceğiniz bu nefis tarif, favorilerinizden biri haline gelecek. Peki, krep nasıl yapılır? İşte kahvaltıların vazgeçilmezi krep tarifi...
#Krep TarifiAmerikan kahvaltılarının klasik yiyeceği olan pankek, ülkemizde akıtma olarak da biliniyor. Amerika’da genellikle akçaağaç şurubu ile tüketilen pankeki siz zevkinize göre istediğiniz meyvelerle, fıstık-fındık ezmeleriyle veya reçellerle sunabilirsiniz. Peki, pankek nasıl yapılır, pankek yapmanın püf noktaları neler? İşte, pratik pankek tarifi ve püf noktalar…
#Pankek Nasıl YapılırEn eski ismiyle akıtma olarak bilinen krep un, yumurta, süt, yağ gibi basit malzemelerle hazırlanarak sofralarımızda yer tutuyor. Özellikle pazar kahvaltılarının gözdesi olan krep, ev hanımları tarafından da fazlasıyla tercih ediliyor. Peki, krep nasıl yapılır? İşte, yapımı kolay pratik krep tarifi.
#Krep Nasıl Yapılır?Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan krep, en eski ismiyle akıtma olarak da biliniyor. Özellikle pazar kahvaltılarının demirbaşı olan ve büyük küçük herkesin damak tadına hitap eden krep, doyurucu yemek olarak servis ediliyor. Peki, un, yumurta, süt, gibi basit malzemelerle hazırlanan krep nasıl yapılır? İşte, ilk defa yapacaklar için pratik ve lezzetli krep tarifi...
#Krep TarifiEn eski göçmen tatlılarından biri olan akıtma, yaygın olarak bilinen adıyla krep, son yıllarda çok daha fazla sevilmeye başlandı. Kullandığınız malzemelere göre, krepler lezzetli bir ara sıcak, tatlı veya doyurucu bir yemek olarak servis edilebiliyor. Peki, krep nasıl yapılır, krep yapımının püf noktaları neler? İşte, püf noktalarıyla krep tarifi
#Krep Nasıl Yapılır