Güncelleme Tarihi:
Krep geleneksel ismiyle ise akıtma, un, yumurta, süt, erimiş yağ, tuz ve kabartma tozu ile hazırlanan sulu hamurun kızgın bir yüzeye dökülmesiyle yapılan bir lezzet. Anadolu'da ve Rumeli'de yaygın olarak tüketilen krep, hem reçel ve çikolata gibi tatlı besinlerle hem de çeşitli peynirlerle süslenebiliyor. Pek çok sunum şekli bulunması nedeniyle beş çaylarının da vazgeçilmezlerinden biri olan krepleri sade yapabileceğiniz gibi daha hazırlama aşamasında baharatlarla, zeytin parçaları ve mantar gibi çeşitli malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. İşte, kolay krep tarifi
Krep Tarifi İçin Malzemeler
• 2 adet yumurta• 2 su bardağından biraz az un• 1 su bardağı su• 1 su bardağı süt• 1 çay kaşığı tuz• pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ
Krep nasıl yapılır?
Derin bir kapta un, süt ve suyu pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpma işlemini sürdürün. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup kızdırın.Tavaya 1 kepçe krep hamuru dökerek yayın. Her iki tarafını çevirerek hafif kızarana kadar orta ateşte pişirin. Krepleriniz hazır, afiyet olsun.