COVID-19, uzaktan sağlık uygulamalarının geniş kitlelerce benimsenmesine neden olarak, sağlık sektöründe dijital dönüşümü tahmin edilemeyecek bir biçimde hızlandırdı. Son dönemlerde, sağlık sektörüne teknolojinin entegrasyonu ile birlikte pek çok yenilik gözlemlemekteyiz. Bunlar arasında, en heyecan verici yeniliklerden biri, sektörde uzun yıllardır tartışılan, ancak bugüne kadar gerçekleştirilemeyen önlemleri de desteklemeye başlayan ve ön sağlık hizmetlerini devrimleştiren giyilebilir sağlık cihazları…
#Giyebilir CihazlarSinema sektörünün en çok merak edilen ödülleri için geri sayım hızlandı. 92'nci kez düzenlenecek olan Akademi Ödülleri (Oscar Ödülleri) töreni 10 Şubat'ta yapılacak. Büyük bir heyecanın yaşanacağı o geceden bütün dallardaki hiçbir aday da eli boş dönmeyecek.
#OscarSensörler, kablosuz bağlantı ve 3D yazıcılar... Bu teknolojiler kullandığımız herhangi bir eşyaya uygulandığında ‘akıllı’ sıfatını getiriyor. Sağlıklı bir yaşama kavuşturuyor. Ve en önemlisi daha çevreci olunabiliyor. Bu hafta yeni nesil teknolojilerle geliştirilmiş ürünleri araştırdık. Okyanus plastiklerinin geri dönüştürülmesinden üretilen ayakkabı modellerinden sensörlü sutyenlere kadar pek çok ürün bulunuyor.
#GazetehaberleriJaponlar bu kez de gerçek aşkı hissettiğinde açılabilen akıllı sutyen geliştirdi. Telefonlardan saatlere, televizyonlardan buzdolaplarına kadar hemen her şey akıllanmaya başladı. Son olarak Japonlar bu kez de sutyenlere göz dikti ve akıllı sutyen geliştirdi. Japon kadın iç çamaşırı üreticisi Ravşjour tarafından geliştirilen akıllı sutyen, kalp hızı sensörü sayesinde gerçek aşk titreşimlerini algılayabiliyor. Yani bunu giyen bir kadın karşısındakine gerçek aşk duyguları beslemiyorsa sutyenin kopçası açılmıyor; ancak bu aşık olunan kişi söz konusuysa kopça otomatik olarak açılıyor. Bluetooth bağlantısı sayesinde akıllı telefonlarla irtibat halinde kalan akıllı sutyen, sensörün edindiği verileri telefona gönderiyor.
#JaponEn ölümcül hastalıklar arasında yer alan kanserle ilgili son yıllarda çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Teknolojinin her geçen gün biraz daha ilerlemesiyle kanserin hem tanısında hem de tedavisinde ciddi adımlar atılıyor. Son günlerde yapay zekâ ile kanser tespiti yapılması, bir Türk fizik mühendisi tarafından icat edilen elektronik sütyen ile meme kanserinin hızlıca teşhis edilebilmesi ve yalnızca kanser taşıyan hücreleri hedef alan bir ilacın geliştirilmesi gibi dikkat çeken adımlar peş peşe geldi. Dünyada da çok konuşulan bu gelişmeler akıllara tek bir soruyu getirdi: Kansere karşı savaşı kazanıyor muyuz? Konunun uzmanı 6 isim kanserle ilgili gelişmeleri ve hastalığın 10-15 yıldaki geleceğini yorumladı...
#KanserOyuncu Dilara Aksüyek, hurriyet.com.tr'de Ferit Ömeroğlu'nun konuğu oldu. Sevilen oyuncu son aylarda magazin basınında sık sık haberlerinin yapılmasının sebebini anlattı. Hiç ilişki insanı olmadığını söyleyen Aksüyek, "Romantik konular beni etkilemiyor, aşık da olmuyorum." dedi. İşte o anlar…
#Dilara AksüyekDünya genelinde yaklaşık bir milyon kişinin Dünya Kupası’nı izlemek için Rusya’ya gitti. Hatta hâlâ gitme planları yapanlar da var. Eğer siz de onlardan biriyseniz işte size 7 maddelik Rusya'da turist olma rehberi...
#Dünya KupasıEğer teknolojik olarak bu kadar ilerideysek, bunda, icatların payı oldukça yüksek. Bu icatların ilk çıktıkları zaman önemi anlaşılmamış olsa da, sonraki yıllarda muhteşem gelişmelerin ilk adımları oldu. Örneğin Graham Bell telefonu icat etti ve akıllı telefon icat edildi ya da fotoğraf makinesi bulundu ve telefonların ön kamerası oldu. İşte dünyayı daha güzel bir yer haline getiren icatlar.
#En İyi İcatlarKonu kadın memesi olunca reklamcının yaratıcılığı sınır tanımıyor. Fosforlu kalemden fotoğraf makinesi objektifine kadar hemen her ürün çeşidi için kadın göğsü kullanarak veya bir gönderme yaparak ilan hazırlayabiliyorlar. Bunların bir kısmı akıllıca ve espriliyken, bir kısmı kadını ve hatta bazen erkeği de aşağılar içeriği ile dikkat çekiyor. Aşağıdaki 24 örnek içinden hangilerinin akıllıca düşünüldüğüne hangilerinin sığ kaldığına siz karar verin.