Ahşap Oymacılığı haberleri sayfasında Ahşap Oymacılığı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 156 Ahşap Oymacılığı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Aydın'ın İncirliova ilçesinde Mehmet Dizen (44) pandemi nedeniyle 2020 yılında hobi olarak atıl ahşap parçaları ve eşyaları değerlendirerek, el emeği göz nuru eserler etmeye başladı. Eserleriyle dikkati çeken Dizen'e Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Devlet Ahşap Oyma Sanatçısı' unvanı verildi.
#AydınJapon ahşap oyma ustası Seiji Kawasaki'nin ahşaptan yaptığı yemekler o kadar gerçek görünüyor ki, görenler gözlerine inanamıyor. Kawasaki, 'Eserlerimin gerçekten ahşaptan olduğunu bilmelerine rağmen insanlar onları yemek istediklerini söylüyorlar, bu gerçekten ilginç' diyor.
#AhşapAydın'ın İncirliova ilçesinde Mehmet Dizen (44) pandemi nedeniyle 2020 yılında hobi olarak atıl ahşap parçaları ve eşyaları değerlendirerek, el emeği göz nuru eserler etmeye başladı. Eserleriyle dikkati çeken Dizen'e Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 'Devlet Ahşap Oyma Sanatçısı' unvanı verildi.
#AydınKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, sosyal medya hesaplarından Gordion Antik Kenti’nin Dünya Mirası ilan edildiği ve yeni bir müjdenin daha beklendiği paylaşımının ardından bugün Riyad’dan bir güzel haber daha geldi.
#Mehmet Nuri ErsoyKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, sosyal medya hesaplarından Gordion Antik Kenti’nin Dünya Mirası ilan edildiği ve yeni bir müjdenin daha beklendiği paylaşımının ardından bugün Riyad’dan bir güzel haber daha geldi.
#Kültür Ve Turizm Bakanıİngiltere’deki Stonehenge’den 7 bin, Mısır piramitlerinden 7 bin 500 yıl daha eski. 12 bin yıllık geçmişe sahip, ‘tarihin sıfır noktası’nda, Göbeklitepe’deyim. 2018’de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan, dünyanın en eski tapınağı olarak haklı bir üne kavuşan Göbeklitepe, Taş Devri’ndeki yaşam biçimlerinin sanıldığı gibi olmadığını ortaya koydu hiç şüphesiz. Bu kazı alanında olmak, Şanlıurfa’nın meşhur nahit taşında can bulan üç boyutlu hayvan figürlerini, T şeklindeki dikilitaşları görmek güzel ama bir yandan da gördükleriniz zihni zorluyor, düşündürüyor ve ‘İyi de nasıl yapmışlar?’ sorusunu da beraberinde getiriyor. Benim gibi bu sorunun peşine takılan 750 bin turist de soluğu Şanlıurfa’da aldı. Hele de denkleme Karahantepe’nin de girmesi ile bölge tam bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda. Hedef ise 1 milyon turist.
#Göbeklitepeİktisat okuyup, bankacılık yapsa da Rana Durak’ın hayatının içinde el işçiliği, zanaatkarlık hep yer alır. Tiyatro/ dramatik yazarlık okuyan Eda Durak Yüksel’in de yaşamında sanat ve yaratıcı işler hep olur. İşin fitilini ise Rana Durak’ın aktif beyaz yakalı iş hayatını sonlandırması ateşler. Rana Durak, hayalini kurduğu yaşam için atacağı adıma kız kardeşi Eda Durak Yüksel’i de ortak eder. Ve iki kız kardeş, sanatı ve tasarımı incecik porselenlerle buluşturma hedefiyle İzmir’de Maji Atelier’i kurar. İlham kaynağı mitoloji olan el yapımı porselen ve ketenlerle sofralara konuk olan kardeşlerin gündeminde ise yurtdışı var.
#1Alp Dağları kendi içinde üç kısma ayrılır: Batı, Orta ve Doğu Alpler. Batı Alp Sıradağlarında Maritime, Cotian, Dauphine, Graian ve Pennine Alpleri önemlilerindendir. Alplerdeki bitki örtüsü çok zengin ve çeşitlidir. İki bin yüz metrenin üstünde çiçek veren bitki çeşidine rastlanmıştır. Peki, Alp Dağları nerede? İşte Alp Dağları konumu hakkında bilgiler...
#Alp Dağları NeredePek çok kişinin bildiği şimşir ağacının kendine özgü pek çok özelliği vardır. Ülkemizde de yetişen şimşir ağacının yetiştiriciliğinde de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunur. Peki şimşir ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Şimşir ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi nelerdir? Şimşir ağacı hakkında merak edilen her şeyi derledik.
Ağaçlar, bulundukları yerin kendine özgü yetişme koşullarına uygun olarak özellik gösteren doğal harikalarıdır. Bu harikalar arasında özellikle Hindistan’da yetişen ve çok amaçlı bir biçimde faydalanılan pek çok ağaç türü bulunmakta. Ağaçlar genellikle mobilya yapımında ve kağıt üretiminde kullanılmasının yanı sıra insan yaşamı için elzem olan temiz hava sahalarının da temel kaynaklarından bir tanesi olarak biliniyor. Bugünkü yazımızda sizler için Sisam ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Sisam ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında detayları derledik.
Hoi An, Güney Da Nang'da ve Thu Bon Nehri’nin kıyısı boyunca uzanan bir Vietnam şehri. Hoi An, geçmişi 2 bin yıl öncesine kadar dayanan tarihi bir yerleşim yeri. İpeği, baharatı, mermeri, feneri, yağmuru ve kanallarıyla Güneydoğu Asya’nın barış dolu anlamına gelen bu şehirde bir hayalimi daha gerçekleştirdim. İşte size Hoi An gezi rehberi…
#VietnamAnadolu’nun tarihi yerleşim birimlerinden Kastamonu, Osmanlı Dönemi’nde önemli bir eyalet, Milli Mücadele yıllarında stratejik bir lojistik üssü ve Cumhuriyet Dönemi’nde devrimlerin öncüsü olan bir kentti. Bugünse hem bu dönemlerin izlerini taşıyan bir anıt şehir olarak hem de olağanüstü doğası ve lezzetli yemekleriyle insanı büyülüyor. Üstelik Batı Karadeniz’deki komşularına kıyasla daha bakir. Halkı, durumdan memnun. Bu kadar güzelliğe şaşıran, benim gibi çok ziyaretçi olduğunu söyleyip bıyıkaltından gülüyorlar. Sırlarını paylaşıyor gibi olmamayım ama en güzel zamanı da sonbaharmış! İşte adım adım Kastamonu’da görmeniz, yapmanız ve tatmanız gerekenler...
#KastamonuAfyon, Uşak ve Kütahya tarihin kültürle harmanlandığı şehirler; her üçü de Kurtuluş Savaşı’nın büyük bir kısmının geçtiği bir coğrafyada yer alıyor. Bu topraklardaki en önemli destanlardan birinin yaşandığı bölge dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlıyor. Bu yazıda sizi askeri tarihçi ve profesyonel bir rehber olan Serhan Güngör’le birlikte adım adım gezdireceğiz. O Büyük Taarruz coğrafyasını anlatacak, ben de tarih boyunca Anadolu’nun kapılarının anahtarı olmuş Afyonkarahisar ve Uşak’tan bahsedeceğim.
#AfyonkarahisarRİZE’nin Hemşin ilçesinde, torununa oyuncak ev yapmak için eline aldığı tahta ve çekiçle çalışmalara başlayan Nazmi Çelik (70), 12 yılda bilmediği ahşap işinde usta olup, maket ev siparişi almaya başladı. Şehir hayatından sıkılıp, döndüğü köyünde dedesinden kalma keser, testere ve törpü ile ahşaptan sanat eserleri çıkaran Çelik, yaptığı birbirinden değişik ürünlerin satışına da başladı.
#Otel