KORONAVİRÜS salgını sürecinde ertelenen diş tedavilerinin bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çeken Diş Hekimi Önder Bayraktar, “Pandemi döneminde acil müdahalelerinizi lütfen ertelemeyin, çünkü ilerde ciddi diş kayıpları yaşarsınız ve bağışıklık sisteminiz de bu durumdan olumsuz etkilenir” dedi.
#Diş Hekimi Önder BayraktarHAMİLELİK döneminde yaşanabilecek diş problemleri bebeğin gelişimini doğrudan etkileyebileceği gibi, annenin düşük yapma olasılığını da yükseltebileceği unutulmaması gereken bir gerçektir. Hamilelik öncesi anne adayının gerekli ağız ve diş tedavileri mutlaka tamamlanmalıdır. Hamilelik döneminde değişen hormon dengesi ve gelişen olağan dışı vücut fonksiyonları dolayısıyla, ağız ve diş sağlığına daha fazla özen gösterilmesi gerekmektedir.
Genel Sağlık Sigortası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte sağlık hizmetlerinden yararlanacaklar ilk önce sağlık ocağına gidecek. Üç basamaklı sevk zincirine uyulmaması durumunda ise, hizmetin yalnızca yüzde 70'i sigorta tarafından ödenecek. Yasaya göre iş kazası, kontrol muayenesi gibi durumlarda katılım payı istenmeyecek, refakatçi gideri de Sosyal Güvenlik Kurumu'nca karşılanacak.
Bulaşıcı hastalık uzmanları, uzun süren öksürüğü olan çocuklarda bu yıl artış gösteren bir tür ‘yürüyen zatürre’ olabileceğini ve tedavi için farklı bir antibiyotik rejimine ihtiyaç duyulabileceğini belirtiyor. Peki yürüyen zatürre tam olarak nedir? Neden bir anda artış göstermeye başladı? Prof. Dr. Sedat Öktem ile mercek altına aldık.
#SağlıkKanser araştırmaları, tedavi yöntemlerini geliştirmek ve hastaların yaşam kalitesini artırmak amacıyla sürekli olarak yenilikler ortaya koyuyor. Yeni yapılan bir araştırma ise baş ve boyun kanserleriyle ilgili şaşırtıcı ve umut verici bulgular sundu. Özellikle ağızda bulunan ve diş eti hastalıklarıyla ilişkilendirilen bir bakterinin, kanser hücrelerini yüzde 99 oranında yok ettiği bulundu. Peki bu bakteri bunu nasıl yapıyor? Diğer kanser türlerinde de aynı etkiyi yapabilir mi? Prof. Dr. Meral Günaldı ile mercek altına aldık.
#SağlıkKarşıyaka’da 2023 yılının nisan ayında hasta kabulüne başlayan Dentflor Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, kaliteli sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. 450 metrekare alanda, tedavilerin yapılabildiği dört ünite, iki diş hekimi, iki yardımcı sağlık personeli ile hasta kabul eden poliklinik, bünyesinde radyolojik görüntüleme sistemlerinden panaromik röntgen ve tomografi sistemlerine kadar son teknoloji cihazları barındırıyor.
#1Sevgili Hürriyet okurları... Bu hafta konumuz diş sağlığı ve implant uygulamaları. Konuğumuz ise Ankara Mega Avrupa Diş Kliniği doktorlarından diş hekimi Erkan Kara. Çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine uygulanan implant konusunda merak edilenleri Kara’ya sordum. İşte implant soruları ve yanıtları.
#İmplantZayıflama amacıyla yaptırdıkları mide botoksu sonrası yoğun bakımlık olan hatta hayatını kaybeden hastaları sayısında artış yaşandı."Botulismus" yani botoks zehirlenmesiyle ilgili konuşan Doç. Dr. Serkan Demir, "20 yıllık meslek hayatımda son 1.5 yılda gördüğüm kadar botoks zehirlenmesi vakası görmedim. Asla ehil olmayan ellerde yapılmaması gerekiyor." dedi.
#İSTANBULHamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor. ama araştırmalar diş eti hastalıklarına dikkat çekiyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikEvet, yanlış okumadınız, diş problemleriniz üreme sorunlarına neden olabilir. Hamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor ancak araştırmalar diş eti hastalıklarının gebe kalma ihtimalini düşürebileceğini söylüyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikRamazan ayında tedavisine devam etmek isteyen vatandaşlar bir yandan da orucunu aksatmak istemiyorlar. Diyanet konuyla ilgili yanıtları resmi sayfasından paylaştı. Peki, diş tedavisi orucu bozar mı? Oruçluyken diş tedavisi ve dolgu yaptırılır mı? Diyanet fetvası haberimizde...
#Diş Tedavisi Orucu Bozar MıSATUGEM Genel Koordinatörü Cemaleddin Saraç, bu yıl sağlık turizmikapsamında obezite tedavileri, estetik cerrahi, ağız ve diş sağlığıtedavileri, saç ekimi, ortopedi, onkolojik cerrahi uygulamaları için yurtdışından 1 milyon kişinin Türkiye’ye gelmesini beklediklerini açıkladı.
#1Danimarkalı ikizler Alicia Nicolajsen ve Melissa Petersen, suçlamalarda bulundukları kliniğin açıklamalarına tepki gösterdi. Tedavileri sırasında çekilen fotoğrafları gösteren ikizler, tedavileriyle ilgi bilgi veren doktoru tanımadıklarını belirtiler.
#Danimarka