Hem kolay hem de zor yöntemler altında ağaçları kurutmak için farklı teknikler bulunur. Aynı zamanda bu durum ağacın yapısına ve özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir. Peki, yaş ağaç nasıl kurutulur? İstenmeyen ağaç kökü kurutma yöntemleri üzerine merak edilen tüm detaylar.
#Yaş AğaçOrganik beslenme yöntemlerine ve doğal malzemelerle üretilen ürünlere yönelmek, kentten kırsala göç ederek doğa ile yakın temas halinde olmak son yıllarda çoğumuzun kafasını meşgul eden konulardan. Özellikle büyük şehirlerdeki betonlaşmanın artmasına paralel olarak, doğayla aramıza girmiş olan mesafe de hızla artmaya devam ediyor.
#Mahsul VakalarıBir zamanlar kralların, kraliçelerin zehirlenmeye ve hastalıklara karşı bir numaralı silahıydı ama zamanla unutuldu. Bilim insanları her derde deva olduğu düşünülen bu mucize ilacı yeniden üretmeyi başardı...
#TiryakEgzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanBazı meyve sebzeler tam bir şifa deposu olarak bilinmektedir. Bu meyvelerin sadece mevsimlerinde değil her zaman tüketilmesi gerekmektedir. Mevsimi dışında da bu ürünlere ulaşmak için meyvelerin bazı işlemlerden geçirilmesi gerekir. Bu yapılan işlemlerinde sağlıklı olması gerekmektedir. Kişilerin sağlıklarına zarar verecek işlemlerden uzak durmak gerekmektedir. Dut pek çok hastalığa iyi gelen tam bir şifa deposudur. Dut kurutularak ta tüketilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#DutKolesterolü dengede tutması ile ön plana çıkan ceviz vücudumuza ve aynı zamanda da sofralarımıza zenginlik katmaktadır. Yaş cevizin ev içerisinde nasıl kurutulabildiği en çok merak edilen konulardan bir tanesini oluşturmaktadır. Sizin için evde taze yeşil kabuklu olan cevizin nasıl kurutulduğunu derledik.
#Ceviz‘Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli’ isimli toplantıda Ankara’da kırsal kalkınma için 3 yılda yapılan destekleri anlatan Başkan Mansur Yavaş, “3 yılda 680 milyon lira yatırımla, 33 bin üreticimize toplamda 4 milyar 446 milyon liradan fazla gelir sağladık” dedi.
#ABBBir dönem Almanya’da ‘Beton Kralı’ olarak bilinen ATİAD eski Genel Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep Keskin, son 6-7 yıldır Türkiye’de organik çiftçilikle uğraşıyor. Alanya-Gazipaşa arasındaki arazisinde başta avokado olmak üzere diktiği 80’e yakın çeşit tropikal ürünle ilgili araştırmalarını kurumsallaştırarak bir ‘Tropikal Akademi’ kurmayı da hedefleyen Keskin, yılın 8-9 ayını arazide geçiyor. Keskin hem Almanya’dan, hem de Türkiye’den emekli. Ama onunki sıra dışı bir emeklilik. 73 yıl önce Anadolu’nun bir başka yöresinde, Uşak’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Keskin, yaşamının bu yeni dönemini yine çiftçi olarak, ama bu kez başarılarla dolu yaşamının deneyimleriyle zenginleşmiş bir tarım öncüsü, yol göstericisi olarak sürdürmeye kararlı.
#Almanya’Da ‘Beton Kralı’ Olarak Bilinen ATİAD Eski Genel Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep KeskinTarihi dokusu ve doğa manzaralarıyla büyük tatil yörelerinden ayrılan kasaba ve köylerde keşfe çıkmanın şimdi tam zamanı... Uzmanlarımıza kışın en çok yakıştığı, harika manzaralara sahne olan köy ve kasabaları sorduk. 12 şehirden birbirinden güzel fotoğraflar çekip, kışın tadını çıkaracağınız 15 adresi önerdiler.
#SeyahatTarım ve Orman Bakanlığının bitkisel üretim alanında uyguladığı Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında atıl araziler üretime kazandırılarak ekonomiye 2050'ye kadar 6 milyar 653 milyon lira katkı sağlanması hedefleniyor.
#Tarım Ve Orman BakanlığıBıttım sabunu, güneydoğu ilimiz Siirt’te yetiştirilen yabani fıstık ağaçlarından elde edilen bir yağ ile hazırlanır. Siz de bıttım sabununun faydalarını ve kullanımını merak edenlerdenseniz içeriğimiz tüm sorularınıza yanıt olacaktır.
#Sponsorlu İçerikTrabzon'un Maçka ilçesinde 5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ziyarete açılan Sümela Manastırı’nda sızan yüzey suları nedeniyle tahrip olan fresklerde çalışma sürdürülüyor. 14 restoratör ve kimyagerden oluşan grup, iğneyle kuyu kazar gibi analiz yapıyor, su yollarını değiştirerek, freskleri onarıyor. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Restorasyon Şube Müdürü Nermin Uzunali, ''Bu çok kısa sürecek bir çalışma değil'' dedi. Bu arada manastırın ilk bölümleri tarihinde ilk kez ziyarete açılmıştı.
#TrabzonANTALYA'da olay yeri inceleme ekipleri, ‘karanlık oda’da özel ışık sistemi filtre ile görünür hale getirilen parmak izleri sayesinde çok sayıda suçun failini belirliyor. Komiser Okan Beşer, "Teknik kapasite anlamında Almanya, İngiltere ve ABD'den hiçbir farkımız olmadığı gibi tecrübe ve hız kısmında daha iyiyiz" dedi.
#HaberPandemi döneminde eve kapanan çocuklar, geçmiş dönemlere göre çok daha fazla televizyon, tablet, bilgisayar ve telefon bağımlısı oldular. Bağımlılığın pek çok fiziksel ve psikolojik olumsuzlarının yanı sıra, çocuklar yoğun bir şekilde elektromanyetik kirliliğe maruz kalmaktadırlar.
#Elektromanyetik EtkilenmeNarlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yerel seçimlerden bu yana hayata geçirdikleri çalışmaları ve bundan sonra yapılacak projeleri değerlendirdi. Pandemi döneminde hiçbir yatırımı durdurmadıklarını belirten Engin, “5 yılda, seçim vaatlerimizin iki katını gerçekleştireceğiz. Tüm sorunları geri kalan 3 yılda bitirmeyi planlıyoruz” dedi.
#İzmirOrman endüstri mühendisliği, adından da anlaşılabileceği gibi orman ürünleri ile ilgili tüm cihaz ve makinelerin tasarımını yapan, yetkin kişiler geliştirmek için açılan bölümlerden birisidir. Orman endüstri mühendisliği genellikle orman ürünlerini geliştiren ve bu sektör içerisinde yer alan firmalarda görev alan kişilerden oluşur. Orman endüstri mühendisliği bölümüne gitmek isteyen kişiler için orman endüstri mühendisliği bölümü nedir, mezunları ne iş yapar ve dersleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Nedir?Sonbaharın etkisiyle doğa rengini yeşilden turuncu ve kırmızıya dönüştürmüşken kamp tutkunları kendilerini her fırsatta doğanın kucağına atıyor. Ancak manzaralar muhteşemken anlık hava değişiklikleri için yeterince hazırlıklı değilseniz kamp keyfiniz yarım kalabilir. İşte size sonbahar kamp deneyiminizi artıracak öneriler…
#SeyahatMaide suresinin anlamı ve okunuşu araştırılıyor. Medine döneminde inen Maide suresi 12. ayetten oluşuyor. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, Müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. İşte Maide suresinin Türkçe ve Arapça okunuşu...
#MaideSonbaharın etkisiyle doğa rengini yeşilden turuncu ve kırmızıya dönüştürmüşken kamp tutkunları kendilerini her fırsatta doğanın kucağına atıyor. Ancak manzaralar muhteşemken anlık hava değişiklikleri için yeterince hazırlıklı değilseniz kamp keyfiniz yarım kalabilir. İşte size sonbahar kamp deneyiminizi artıracak öneriler…
#Sonbaharda Gidilecek YerlerPolen alerjisini duymayan yoktur. Çoğu insan için süt, yumurta gibi besin maddeleri alerjendir. Peki ya su alerjisini duydunuz mu? Ya da teknolojiye karşı alerji mümkün mü? Ayakkabıya alerjisi olan bir tanıdığınız var mı? Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hakan Eren, en ilginç 10 alerji çeşidini anlattı.
#Alerji Neden Olur“Doğanın yeniden canlandığı, insanların neşe ve sevinçlerinin arttığı bahar ayları, mevsimsel alerjik rinit hastaları için kabusun geri dönmesi gibidir. Bunun nedeni havada yayılan; ağaç, çiçek ve çimenlerin oluşturdukları çiçek tozları yani polenlerdir. Soluduğumuz havaya karışabilen küçük moleküllü polenler 300 kilometre kadar uzağa bile ulaşabilir.Yani Edirne’deki bir bitki poleni, İstanbul’daki alerjik çocuğu etkileyebilmektedir” diyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Musa Bostancıoğlu açıkladı.
#Bahar AlerjisiAyşegül Abacı’nın Hatay Yayladağı’nda zorluklarla geçen bir hayatı oldu. 5 çocuklu ormancı bir ailenin kızı olarak büyüdü, okudu. Defne yaprağı toplayıp, defne yaprağı kurutarak bunları satan babası rol modeli oldu. O ise defne ağacının atıklarından ilham aldı ve bu atıklardan ürettiği ‘pelet yakıtı’ ile bir ilke imza attı. Kömüre alternatif ürettiği yenilenebilir enerji kaynağı olarak kabul edilen peleti dünyaya ihraç etmeyi hedefleyen Ayşegül Abacı ilham verici öyküsünü Hürriyet’e anlattı. Ayşegül Abacı, KAGİDER’in Proje 15 adlı 15 kadın girişimciyi destekleyen projesinin de kazananlarından oldu.
#Ayşegül AbacıSonbaharın etkisiyle doğa rengini yeşilden turuncu ve kırmızıya dönüştürmüşken kamp tutkunları kendilerini her fırsatta doğanın kucağına atıyor. Ancak manzaralar muhteşemken anlık hava değişiklikleri için yeterince hazırlıklı değilseniz kamp keyfiniz yarım kalabilir. İşte size sonbahar kamp deneyiminizi artıracak öneriler…
#Sonbahar