Baykar, asrın felaketi olarak adlandırılan depremden etkilenen öğrencilerimizin eğitimine destek olabilmek için 10 bin tablet bağışlayarak yeni bir kampanyaya öncülük ediyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın tüm milletimizi ve kurumlarımızı davet ettiği kampanya kapsamında bağışlanacak tabletler, MEB tarafından deprem bölgesinde YKS ve LGS’ye girecek afetzede öğrencilere dağıtılacak.
#BaykarTürk Hava Yolları, depremden etkilenen öğrencilere yönelik Take-Off 101 (Anadolu Part-Time) Programı adlı iş alım ilanı açtı. THY'nin resmi internet sitesinde yer alan ilana göre sadece depremden etkilenen 11 ilde bulunan afetzede öğrenciler başvuru yapabilecek.
#THYOkullarda travmanın etkilerini en aza indirmek ve öğretmenlerin sınıflarda güvenli bir eğitim ortamı, yani güvenli sınıf iklimi oluşturmalarını kolaylaştırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde ‘Afet Sonrası Öğretmenlerin Psikososyal Destek Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi’ hazırlandı.
#ÖğretmenEn yoğun iç göç alan kentlerden olan Antalya aynı zamanda Rusya, Ukrayna, Suriye, İran ve Türk cumhuriyetlerinden göçenlere de ev sahipliği yapıyor. Birbirinden çok farklı kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı bu Akdeniz kenti artık aldığı göçü taşımakta zorlanıyor. Akdeniz Üniversitesi Göç Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Aygül’e, şehrin değişen demografik yapısını ve kültür dokusunda beklenen değişimleri sorduk. Aygül, Antalya’nın kendisine ait bir kültür geliştirmediğini, bu nedenle bu göçü absorbe ettiğini ama önümüzdeki süreçte önlem alınmazsa sorun yaşanacağını söylüyor.
#AntalyaYaşadığımız depremler ülkemizin afet yönetimi bilincine olan ihtiyacı da gündeme getirdi. Özellikle depremin neden olduğu kayıplar, hayalete dönüşen kentler ve sonrasındaki organizasyon eksiği bu alandaki açığı da ortaya koydu. 2009 yılında yayınlanan yasayla hayata geçen ve AFAD teşkilatı baz alınarak açılan Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümleri şu anda 16 üniversitede eğitim veriyor ve 3 binden fazla öğrenci bu alanda eğitim görüyor. Bu öğrencilerin mezun olduklarında doğru alanda istihdam edilmesi tabii ki önemli ancak uzmanlar afet yönetiminde esas meselenin enkazdan yaralı çıkarmak değil, enkazın oluşumunu önlemek olduğunu söylüyor.
#Prof. Dr. Mikdat KadıoğluGazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Şerife Işık, deprem bölgesinden naklini diğer illere aldıran 35 bin 24 öğrencinin eğitim-öğretime başlayacağını belirterek, “Çocuklarla doğrudan ilişki kuran tüm yetişkinlerin alması gereken önlemler var. Toplumsal bir travma yaşıyoruz” dedi.
#Gazi ÜniversitesiSon dakika haberi... 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Bölgede arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki Kabine Toplantısının ardından Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
#DepremSon dakika haberi... 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki depremle başta Hatay, Adıyaman, Malatya, Gaziantep Diyarbakır olmak üzere 10 kent yıkıma uğradı. AFAD'dan yapılan açıklamada "SAKOM’dan alınan son bilgilere göre toplam 18.342 vatandaşımız hayatını kaybetmiş; 74.242 vatandaşımız yaralanmıştır. 75.780 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edilmiştir. " denildi
#Deprem