Paylaş
205 Kurucu Üye tarafından Mayıs 1967’de kurulan Türk Eğitim Vakfı (TEV), maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs sağlamak ve eğitim konularında bilimsel araştırmalar yapmak amacıyla yürütüyor çalışmalarını.
TEV’in insanlarımızın çağdaş Türkiye’ye ulaşma ve insanlığın gelişmesi için gereken ortamların hazırlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kendisi için belirlediği hedefler:
· Başarılı ve maddi imkanı kısıtlı daha fazla sayıda gence eğitim bursu vermek
· Ülkenin geleceğinde rol oynayacak liderlik vasfı taşıyan daha çok gence “Üstün Başarı Bursu” vermek
· Kız öğrenci yurtlarının sayısını artırmak
· Ülkemizin ihtiyaç duyulan her köşesinde ilköğretim okulları, öğrenci yurtları, öğretim merkezleri açmak
· Sosyal sorumluluk projelerine destek vermek
· TEVİTÖL’ de (özel yetenekli öğrencilere eğitim imkanı sunan Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi) daha fazla üstün başarılı ve yüksek potansiyelli genci eğiterek gözetilmesi gereken bu potansiyeli ülkemize kazandırmak
İnsan kaynağımızı bilgi üreten ve kullanan konuma getirmek amacıyla çalışan Türk Eğitim Vakfı şimdi de “Uzaktan Eğitime Teknoloji Desteği” kampanyası ile öğrencilere bilgisayar ulaştırıyor. Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından afetten etkilenen bursiyerleri ve eğitim çapındaki bütün gençler için seferber olan TEV, uzaktan “Uzaktan Eğitime Teknoloji Desteği” kampanyasında ilk bilgisayarların dağıtımını gerçekleştirdi. Afetten etkilenen öğrenciler başta olmak üzere uzaktan eğitime geçişle birlikte teknolojiye erişimi kısıtlı olan öğrencilere destek olmak için başlatılan kampanya kapsamında 53 ilde öncelikli ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 546 TEV bursiyerine bilgisayarları ulaştırıldı. TEV bugüne kadar 4800 bursiyerin başvurduğu “Uzaktan Eğitime Teknoloji Desteği” kampanyasında mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrenciye ulaşmayı hedefliyor.
56 yıldır eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türkiye'nin köklü vakıflarından Türk Eğitim, Vakfı afet mağduru 2525 bursiyerini ve eğitim kesintiye uğrayan tüm öğrencilere destek olmayı sürdürüyor. Kampanya kapsamında TEV bursiyerlerine iletilen ihtiyaç anketini 480 öğrenci doldurdu. Öncelikli ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 546 bursiyere bilgisayarları geçtiğimiz günlerde teslim edildi.
TEV Genel Müdürü Banu Taşkın üniversitelerde online eğitime geçilmesinin çok ciddi bir teknoloji ihtiyacı doğurduğunu; sadece deprem bölgesindeki değil tüm Türkiye’deki gençlerin dersleri izlemek ve ödevlerini yapmak için teknolojiye erişim ihtiyacı duyduğunu söylüyor. Taşkın, ihtiyaçların tümünü karşılamanın kısa vadede mümkün olmayacağını, bu yüzden
eğitime duyarlı tüm kurum ve bireylerin desteklerinin bu dönemde çok önemli olduğunu ifade ediyor.
Ekonomik gelişmenin hızlanmasını ancak vasıflı ve yurduna bağlı insan gücünün artmasıyla mümkün olabileceğine inanan Vakıf , eğitime duyarlı herkesi “Uzaktan Eğitime Teknoloji Desteği” kampanyasına katılmaya davet ediyor. Sizler de TEV’in bu çağrısına yanıt verebilir ve bir bursiyerin daha eğitim hayallerinin tamamlanmasına destek olabilirsiniz.
Türk Eğitim Vakfı’ nın, ülkemizin yaşadığı en yıkıcı depremlerden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından eğitimin sürmesi için yaptıkları sadece teknoloji desteği ile sınırlı değil. Vakıf, 11 ilimizi etkileyen deprem nedeniyle hasar alan okulların yerine geçici hizmet verecek okulların yapımı için Milli Eğitim Bakanlığı’yla imzalanan protokolle Ders Zili Fonu’nu hayata geçirdi! Ders Zili Fonu’nda toplanan bağışlarla, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönlendirmesi doğrultusunda; ihtiyaç duyulan bölgelerde, yıkılan veya hasar olan okulların yerine geçici olarak hizmet verecek prefabrik okullar yapılacak. İhtiyaca göre, 4 ve 6 derslikli olarak yapılacak prefabrik okullar, tüm temel donanımları tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilecek.
Prefabrik okulların gelecek eğitim döneminde kullanıma hazır olmasını hedeflediklerini belirten TEV Genel Müdürü Banu Taşkın; “Deprem bölgesinin yeniden ayağa kalkması için hepimizin el ele vermesi gerekiyor. Bölgede çok fazla ihtiyaç var. Biliyoruz ki eğitim, en sağlam temeldir. Okullarda ders zili tekrar çalsın, sıralar öğrencilerle dolsun diye hayata geçirdiğimiz Ders Zili Fonu ile yıkılan hayalleri yeniden, hep birlikte inşa edeceğiz. TEV olarak, afetzede öğrencilerimizin yanındayız. Bireysel ve kurumsal bağışçılarımızın desteğiyle yapacağımız prefabrik okullarla hiçbir öğrencinin hayalleri, umutları yarım kalmayacak, hepsi eğitimlerini tamamlayarak Türkiye’nin aydınlık geleceğinin bir parçası olacak.” diyor.
TEV’in “Uzaktan Eğitime Teknoloji Desteği” kampanyasına ve öğrencilerin eğitimlerine ders sıralarında devam etmelerini amaçlayan Ders Zili Fonu’na https://bagis.tev.org.tr/burs-fonu adresli web sitesi üzerinden tek seferlik ya da aylık düzenli bağışlarla destek olunabiliyor.
Çok sevdiğim bir Atasözümüz var bizim: “Damlaya Damlaya Göl Olur”. Bunu hiç unutmayalım ve bizler de eğitime destek amaçlı bu iyilik hareketlerinin, büyük ya da küçük, birer parçası olalım.
Sözün özü: Gönül ister ki; hepimizin bu çorbada tuzu bulunsun…
Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz günler dileğiyle…
Paylaş