Elde incecik açıldıktan sonra haşlanan hamur katları... Arasında beyazpeynir-maydanoz veya bol kıyma... Tepside üzeri nar gibi kızaran suböreği, mutfağımızın en özel lezzetlerinden, bayram sofralarının da vazgeçilmezi... En iyilerini bulabileceğimiz yerleri jürimize sorduk.
#Baklavaİçinden kıyması, peyniri taşan kolböreği, bol yağda kızaran puflar, içindeki ıspanakla, pırasayla gönül çalan el açmaları... Börek denince bizim için akan sular duruyor. Evde annelerimizin yaptığının yeri hepimizde ayrı ama hamurundan harcına, fırınından yağına hakkını vererek pişiren, işinin ehli işletmelerimiz de çok. Jürimiz böreğin en iyilerini tadabileceğimiz favori adreslerini paylaştı.
#KolböreğiÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekDoğuştan şanslıdır İzmirli. Yaşama sanatını iyi bilir. Midesine düşkündür. Kalabalık sofralarda saatler boyu keyif yapar. İzmir de yerlisinin ağzına layık yüzlerce farklı lezzet sunar. Bu lezzetlerin kuşaklar boyu yaşatıldığı en önemli yerlerden biri de şüphesiz tarihi Kemeraltı Çarşısı’dır.
#1Yaz aylarında milyonlarca insan dünyanın dört bir yanından Antalya’ya adeta akın ediyor. Kimi her şey dahil otellerde denizin ve güneşin tadını çıkarıyor, kimi küçük pansiyonlarda hem doğanın hem de tarihin zenginliğini yaşıyor. Antalya bu, her isteğe göre bir yaz tatili alternatifi sunabiliyor.
#Antalya5-6 sene önce Adana'nın 5 Ocak Meydanı'nda esnafların sıkıntılarını konuşmak için röportaj yaptığımda küçük bir kafesi vardı. Şimdi emek emek gezdiği gördüğü ve patlattığı mekanlardan sonra aranılan insan oldu. Hem de 147 bin civarında bir takipçi sayısına ulaşarak...
#ADANAAdana’ya ilk kez 10 yıl önce gitmiştim. O zamanlar yemekle bu kadar içli dışlı biri olmadığımdan ve çok da fazla şehirde kalmadığımızdan baraj gölü manzaralı mekanlardan birine gitmiş ve Adana kebap yemiştik. Aradan geçen 10 yılda Adana, gidip gören ve lezzetlerini deneyenlerin hikayelerini dinleyerek iç çektiğim ve hep bir plan yapıp sonunda bir nedenden ötürü iptal ettiğim içimde ukte kalan bir şehir oldu benim için.
#Adana Lezzet Festivaliİnsan yollara düşmek için bir bahane arar. Bence en güzel bahane yemektir. Bir kentin mutfağını keşfetmek için çıkılan yolculuklar, en heyecanlı, en lezzetli yolculuklardır. İnsanı mutlu eder. Ben arada bir size bu keşif gezilerinde yardımcı olmaya çalışacağım. Kent mutfakları hakkında ipuçları, ilginç lezzet durakları adresleri sunmaya çalışacağım. İşe Adana’dan başlamak istiyorum.
#Seyahatİnsan yollara düşmek için bir bahane arar. Bence en güzel bahane yemektir. Bir kentin mutfağını keşfetmek için çıkılan yolculuklar, en heyecanlı, en lezzetli yolculuklardır. İnsanı mutlu eder.Ben arada bir size bu keşif gezilerinde yardımcı olmaya çalışacağım. Kent mutfakları hakkında ipuçları, ilginç lezzet durakları adresleri sunmaya çalışacağım. İşe Adana’dan başlamak istiyorum.
#Mehmet YaşinİZMİRLİ Doktor Rengin Börekçi, 45 yaşından sonra yüzmeyi öğrendi, ülke içinde birçok başarı elde etti, geçen yıl kurdukları 'Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımı'yla, Manş Denizi'ni geçen ilk Türk kadını olup tarihe geçti. Dr. Börekçi'nin üyesi olduğu en küçüğü 17, en büyüğü 59 yaşında olan 6 kişilik kadın yüzme takımı, bu kez daha daha zorlu bir parkurda büyük başarıya imza attı.İtalya'da Capri Adası'ndan Napoli'ye yüzdü. 36 km'lik rotayı geçen ilk kadın Türk takımı olmanın yanı sıra Çılgın Türkler, en iyi kadın takım performansı ödülünü kazandı.
#Çılgın Türkler