Gelinim Mutfakta Adana böreği tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Beş çayına misafirlerinize ve sevdiklerinize bu leziz börekten ikram etmeye ne dersiniz? İşte, Adana böreği nasıl yapılır öğrenmek isteyenlere, pratik Adana böreği tarifi ve malzemeleri...
#Adana BöreğiSosyal medyanın yeme içme alışkanlıklarımızı nasıl şekillendirdiğinin en iyi örneklerinden biri Adana böreği olarak da bilinen akışkan peynirli su böreği. Birkaç yıl içinde tüm Türkiye’yi saran bu börek furyası artık mutfaklarımızın da kapısını çalıyor. Sizin için nefis Adana böreğinin evde yapılışını araştırdık. İşte malzemeleriyle, yapılış adımlarıyla 3 peynirli Adana böreği tarifimiz…
#Adana Böreği Nasıl YapılırBayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dokuzuncu gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 1 Mayıs Cumartesi, Ramazan'ın 19. günü için iftar menüsü...
#RamazanSiirt’in en meşhur misafir yemeği olan perde pilavını baklava yufkasıyla denemeye ne dersiniz? Baklava yufkasında pilav, pratik tariflerden hoşlananların kalbini fethedecek bir lezzet. İşte, baklava yufkasında pilav için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı
#Baklava Yufkasında PilavYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiBaba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor