Turşular, kış sofralarının olmazsa olmazı. Salatalık, lahana biber ve daha farklı çeşit turşular hem lezzet hem de şifa kaynağı. Farklı seçenek arayanlar için acur turşusu tarifini de derledik. Kıvamını kaybetmeyen, nefis acur turşusunu denemek isterseniz, tüm yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acur TurşusuAcur turşusu, kış aylarında sofralardan eksik olmuyor. Tazecik acurla kıvamında yapılan turşunun tadına doyulmuyor ve uzun süre tüketilebiliyor. Peki acur turşusu nasıl yapılır? Evde kıtır kıtır acur turşusu tarifi ve yapımı...
#Acur Turşusu Nasıl YapılırÇeşit çeşit turşular, kış sofralarına lezzet ve renk katıyor. Acur turşusu da bunlardan biri. Kabakgiller familyasından olan acur, içerisinde bol miktarda su barındırır. Yazın taze malzemeden kıtır kıtır acur turşusu yapabilirsiniz. Peki ccur turşusu nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte acur turşusu tarifi...
#Acur Turşusu Nasıl YapılırGünümüz mutfaklarında kırmızısı kadar popüler değil, kimileri sadece turşusunu yiyor. Halbuki yeşil domatesi pirinçle pişirebilir veya bol soğanla pilakisini yapabiliriz. Mısır ununa ve ekmek kırıntısına bulayıp kızartmak da mümkün... Tezgâhlarda hâlâ yeşil domates varken önerilerimize bir göz atın...
#Zeytinyağı