Acur turşusu nasıl yapılır? Evde kıtır kıtır acur turşusu tarifi ve yapımı
Acur turşusu, kış aylarında sofralardan eksik olmuyor. Tazecik acurla kıvamında yapılan turşunun tadına doyulmuyor ve uzun süre tüketilebiliyor. Peki acur turşusu nasıl yapılır? Evde kıtır kıtır acur turşusu tarifi ve yapımı...
Mevsim sebzeleriyle hazırlanan turşular, özellikle de kışın yemeklerin vazgeçilmezi oluyor. Bunlardan biri de acur turşusu. Üstelik yapımı da kolay. Denemek isterseniz, acur turşusu tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
MALZEMELER:
2 kilogram ince acur
2 baş sarımsak
3 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı limon tuzu
1 litre sirke
Taze fesleğen
1 avuç kuru nohut
Su
Bu malzemeler 3 kilogramlık kavanoz içindir.
Sarımsakları soyun.
Acurları iyice yıkayıp bir kürdan yardımıyla birkaç yerlerini delin.
Acurları kavanoza yerleştirin.
Sarımsakları ve nohutları da acurların aralarında kalan boşluklara yerleştirin.
Fesleğen dalını en üste yerleştirin.
Sirke, limon tuzu ve tuzu karıştırıp kavanoza doldurun.
Kalan boşluğu da kireçsiz içme suyuyla doldurun.
Kavanozu biraz çalkalayın.
Ağzını sıkıca kapattığınız kavanozu güneş almayan kuru bir yerde 3 hafta kadar bekletin.
Bu sürenin sonunda turşunuz yemeye hazırdır.
Afiyet olsun...