İlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan KaraBahar sadece sıcak havayla, çiçek-böcekle gelmedi, nimetleriyle de geldi. Mevsimle birlikte kendini tazeleyen doğa bin bir lezzeti de hayatımıza katmış durumda. Ege’nin güzel kasabalarında birbirinden güzel ot festivalleri yapılmasının nedeni de bu. Peki biz Ege’de yaşamayanlar, bu nimetlerden muaf mıyız? Zinhar… Tek yapmanız gereken doğaya çıkıp kırlarda, ormanlarda şöyle bir yürümek. Biz de bu hafta öyle yaptık. Baharın nimetlerinden faydalanalım dedik ve ilginç lezzetlerin ustası Refika Birgül’le birlikte kendimizi Burgazada’nın kırlarına vurduk. İki saati bile bulmadan sepetlerimizi rengârenk otlarla doldurduk. Kendimizi tutamadık, kırlarda pişirip afiyetle yedik. Tek maliyetimiz Ayşe Teyze’den istediğimiz üç yumurta oldu.
#MorsalkımÇinli göçmenlerin sayesinde Batı’da uzun yıllar önce keşfedilen Çin mutfağının Ankara’daki müdavimlerinin sayısı son yıllarda büyük bir hızla arttı. Dünyanın en renkli ve sofistike mutfaklarından biri olan 5 bin yıllık Çin mutfağından örnekler sunan restoranların yanı sıra Çin yemeği malzemeleri satan dükkanlara da her geçen gün yenileri ekleniyor.