İtalya’da beni en çok mutlu eden yemekleri ‘osteria’ ya da ‘trattoria’ denen lokantalarda tattım. Eğer turistik olmayan yerlere gider ve seçiminizi de iyi yaparsanız olağanüstü lezzetli ve yöresel yemekler bulabilirsiniz. Gene fazla turistin olmadığı yerleri keşfederseniz gerçek İtalyan misafirperverliğini de görürsünüz.
#Vedat MilorDeğerli vitaminler, sayısız mineral ve düşük kalorili içeriğiyle kuşkonmazı sağlıklı sebzeler listesinde enginarın hemen yanında görürsünüz. Peki alıp yer misiniz? Enginarın dönemdaşı, baharın nadide sebzesi kuşkonmazı hiç yemediyseniz bile deneyin diye hem marifetlerini hem de yaratıcılığa açık tariflerini yazdım.
#KuşkonmazKara kışın yüzünü iyice gösterdiği şu günler, yazın aşırı sıcaktan gezmekte zorlanılan Ege ve Akdeniz’i keşfe çıkmak için en doğru zaman… Üstelik bu yıl kış güneşi arayan Avrupalı turistlerin yeni popüler adresi Türkiye oldu. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de kışın ılıman olan yerler nereler?’ diye sorduk. 4 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#RotaPandemi sonrasında normalleşen hayat koşullarının ardından milyonların yaz tatilini yine Çeşme’de geçireceğini söyleyen Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Yeryüzündeki cennet Çeşme’ye tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Yazın en güzel anlarını yaşayacağınız ilçemizde, denizimizle, güneşimizle, eğlencemizle sizleri ağırlamaya hazırız. Plajlarımızla, yenilenen Cumhuriyet Meydanı’mızla, festivallerimizle, Alaçatı’nın otantik sokaklarıyla yurtiçinden ve yurtdışından gelecek milyonları ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.
#1Tam da slogandaki gibi ağzımıza layık bir festival oldu. İzmir Alaçatı’da bu sene 11’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nde lezzetler havalarda uçuştu. Beldeye gelen yüzbinlerce insan karnaval havasında geçen festivalde hem değişik lezzetlerin tadına baktı, hem de eğlenmenin tadını çıkardı.
#Ot FestivaliBu cennet coğrafyanın yerlileri, yazdan ziyade kış aylarını sever. Turizmin bitmesi, kalabalıkların çekilmesi tek neden değildir. İşte yerlisinin gözünden ılıman geçen kışıyla gezmenin daha çok zevk verdiği, binbir çeşit şifalı otla zenginleşen balık sofralarının kurulduğu Marmaris...
#MarmarisBodrum Belediyesi’nin destekleriyle Ortakent Yahşi Güzelleştirme Derneği-OYDER tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Acı Ot Festivali için geri sayım başladı. Bodrum, Muğla ve ilçeleri ile Ege’nin pek çok bölgesinden özel turların düzenlendiği ve milyonları buluşturan Acı Ot Festivali, bu yıl 14-15 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
#BODRUMMart festivallerle geliyor. Fethiye’den İrlanda’ya uzanan geniş bir coğrafyada danstan yemeğe çok sayıda organizasyon seçeneği var. Baharın habercisi ve bahar bereketinin getirdiği lezzetlerle damaklara da hitap eden yerel festivaller çoğunlukta. İşte yurtiçi ve yurtdışından birkaç öneri…
#FestivalÜlkemiz doğal güzellikleri, tarihi-kültürel dokusu, misafirperver halkı ve turizmde sunulan servis kalitesiyle ön plana çıkıyor. Tüm bu pozitif özelliklerin yanı sıra, sıra dışı festivalleriyle de hem yerli, hem de yabancı turistleri cezbediyor. İşte Türkiye’nin dört bir yanından sıra dışı ve bir o kadar da keyifli festivaller...
#Türkiye FestivaliYöresel ürünlerini tüketiciyle buluşturmayı hedefleyen festivallere bir yenisi daha eklendi. Geçen hafta ilki düzenlenen Bodrum Acı Ot Festivali bundan böyle her yıl Mart ayında Ortakent’te tezgah açacak. Festivali gezdik, Bodrum’un en lezzetli ve şifalı otlarını derledik
#HtvozelYöresel ürünleri tüketiciyle buluşturmayı hedefleyen festivallere bir yenisi eklendi. Geçen hafta ilki düzenlenen Bodrum Acı Ot Festivali bundan böyle her yıl martta Ortakent’te tezgâh açacak. Festivali gezdik, Bodrum’un en lezzetli ve şifalı otlarını derledik.
#Bodrum Acı Ot FestivaliBodrum bu yıl ilk kez düzenlenecek Acı Ot Festivali’ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 24-25 Mart tarihlerinde düzenlenecek festivalin tanıtıma büyük katkısı olacağına dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Yapılan festivaller bölgeye ekonomik olarak müthiş bir katkı sağlıyor. Esnafımıza da müthiş bir destek ve moral oluyor” dedi.
#GazetehaberleriORTA Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) İşletme Bölümü’nden mezun olup master yaptıktan sonra İstanbul’da tekstil ve gıda üretim alanlarında pazarlama müdürü olarak çalışan 37 yaşındaki Aslı Aksoy, mesleğini bırakarak Muğla’nın Ula İlçesi’ndeki 42 dönümlük arazide kuşkonmaz üretimine başladı.
#ODTÜVÜCUDUNDA BAŞLAYAN KAŞINTI ŞİKAYETİYLE 7 YIL ÖNCE GİTTİĞİ HASTANEDE PANKREAS KANSERİ OLDUĞUNU VE HASTALIĞIN KARACİĞERE SIÇRADIĞINI ÖĞRENEN 57 YAŞINDAKİ 3 ÇOCUK ANNESİ KAMİLE ÇILDIR, MANİSALI HERBALİST ŞEVKİ GÜNGÖR'ÜN VERDİĞİ BİTKİSEL ÜRÜNLERLE ŞİFA BULDU.