Sivilce, en yaygın cilt sorunları arasında yer alan ve ergenlik dönemindeki pek çok kişinin yaşadığı sorunlardan biridir. Özellikle yüzdeki yağ oranı bakımından yüksek olan yerlerde çıkan sivilce, tedavi edilmediği takdirde kalıcı izlere neden olarak, kişileri psikolojik olarak olumsuz etkileyebilir. Aynı zamanda nedenler arasında karaciğerden kaynaklı sivilceler de yer alabilir. Peki, sivilce neden olur, nasıl geçer? Sivilceye ve sivilce izlerine ne iyi gelir? İşte geçmeyen sivilcenin sebepleri ve tedavisi
#Sivilce Nasıl Geçer?Çok sık karşılaşılan cilt hastalıklarından birisi olan sivilce ya da diğer adıyla akne, genelde ergenlik çağında başlar ve tedavi edilmediği takdirde kalıcı izler bırakabilir. Peki sivilce nasıl geçer? İşte, sivilce tedavisi için önemli ipuçları...
#Sivilce Nasıl GeçerGüzellik uykusu dediğimiz terimin aslında bir nedeni var; derin ve dinlendirici bir uykudan uyandığımızda cildimiz esnek, gözlerimiz parlak görünür ve deyim yerindeyse baştan aşağı ışıldarız. Aksine yetersiz ve kalitesiz bir uykudan sonra solgun ve şiş bir yüzle uyanabiliriz. Yetersiz uyku cilde nasıl ve neden etki ediyor?
#Uykunun FaydalarıYazarımız Dr. Mehmet Öz’ün bu hafta parmak bastığı konu yine gündem yaratacak nitelikte. “Araştırmalara göre uykusuz kalmak uzun vadede ilişkinizi daha kötü hale getirebilir. Az uyuyan çiftlerin kavga etme sıklığı çok daha fazla. ABD’de her 10 çiftten 1’i ayrı odalarda uyuyor. Yine her 10 çiftten 2’si de evlerinde iki adet yatak odası olmasını istiyor” diyen Öz’ün görüşlerini alanında uzman psikiyatr, uyku sağlığı uzmanı, evlilik terapisti ve ünlü isimlerle paylaşıp tartışmayı başlattık. İşte sağlıklı bir ilişkinin formülleri konusunda farklı görüşler...
#UYUMAVücudumuzun dış dünyadaki tehlikelere karşı olan savaşındaki en büyük müttefiki bağışıklık sistemidir. Her ne kadar kusursuz bir işleyişte olsa da bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ihtiyaç vardır. Mükemmel bir mekanizmaya sahip olan bağışıklık sistemini ve güçlendirme yollarını İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vardar anlatıyor.
#SağlıkVücudumuzun dış dünyadaki tehlikelere karşı olan savaşındaki en büyük müttefiki bağışıklık sistemidir. Her ne kadar kusursuz bir işleyişte olsa da bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine ihtiyaç vardır. Mükemmel bir mekanizmaya sahip olan bağışıklık sistemini ve güçlendirme yollarını İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vardar anlatıyor.
#Bağışıklığı GüçlendirmeEminiz ki herkes günde en az 7 saat uyumak gerektiğini duymuştur. 7 saat, uyumamız gereken sürenin aslında minimumu. Genç erişkinlerin mümkünse 8 saat, ergen ve çocukların ise en az 10 saat uyuması gerekiyor. Kaliteli ve sağlıklı bir uyku için bazı şartların hazır olması gerekiyor. İşte kaliteli bir uyku için 12 öneri...
#Kaliteli Uyku İçin Ne YapmalıGün içinde daha aktif ve verimli olmak için geceleri ortalama 7 saat uyumak ve tam dinlenmiş olarak kalkmak gerekiyor. Bazı durumlarda uyku düzeniniz değişse de vücudunuz için yeterli olan sürede uykunuzu alamadıysanız pek çok sağlık problemi yaşayabilirsiniz. İşte uykunuzu yeterince almadığınızı gösteren belirtiler:
#DinlenmekSivilce nasıl geçer sorusu birçok kişi tarafından merakla sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Özellikle ergenlik döneminde yüz hatlarında bolca görülen sivilceler için farklı tedavi yöntemleri yer alıyor. Peki, sivilce nasıl geçer? Sivilce oluşumunda etkin faktörler nelerdir?
#SivilceSivilce nasıl geçer sorusu birçok kişi tarafından sorgulanmaya ve araştırılmaya devam ediyor. Ergenlik çağında ciltte belirgin sıkıntılar yaşatan sivilceyi tetikleyen birçok faktör bulunuyor. Peki, sivilce nasıl geçer? İşte sivilcenin tedavi yöntemleri.
#SivilceEn güçlü sağlık desteği hangisi? Omega-3 hapları mı, koenzim kapsülleri mi? Yoksa glutation takviyesi veya B12 desteği mi? Yanıtım net ve kesin: “Huzur” en çok ihtiyaç duyulan sağlık desteğidir, nokta! Peki neden? En sık, en çok ve en kolay kaybedilen iyi hayat vazgeçilmezi “huzur”dur da ondan. Tavsiyem şu: Özellikle ruh sağlığınız için günde en az üç kez “huzur hapı”nı yutmanız gerekiyor. Peki huzura daha çok dokunmak, onu daha çok hissetmek için ne yapmak lazım? İşte benim ilk 10’um...
#Osman MüftüoğluMalum mevsim itibariyle bademcik enfeksiyonları arttı. Hem çocukların hem de ailelerin keyfi fazlasıyla kaçıyor. Kutu kutu ilaç kullanımı, okul devamsızlıkları, yüksek ateş nedeniyle uykusuz gecelere ve endişelere yol açan bademcik enfeksiyonlarında aileler bazen “aldırıp, çocuğu kurtarsak mı?” diye düşünüyor.
Gelecek yıl 250’nci yılını kutlamaya hazırlanan dünyanın en köklü kalem üreticisi Faber-Castell’in sahibi Kont Anton-Wolfgang Graf von Faber-Castell, Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük ikinci pazarları olduğunu söyledi. Endüstrinin tehlikede olmadığını belirten Kont Faber-Castell “Nasıl çakmağa rağmen kibrit yok olmadıysa Dijital Çağ’a rağmen kalem de defter de olacak” dedi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremine Hatay’da ailesiyle birlikte yakalanan sınıf öğretmeni Aslı Çolak, depremde öğretmen olan eşini ve bir çocuğunu kaybetti. Diğer üç çocuğuyla beraber enkaz altında saatlerce yaşam savaşı veren Çolak, şimdi Hatay’daki okulunda bir yandan çok sevdiği mesleği sayesinde yeniden yaşama tutunurken bir yandan da kendisi gibi depremzede olan öğrencilerinin yaralarını sarıyor.
#6 Şubat Depremiİngiltere'de yapılan bir ankette, 5 binden fazla kişinin hangi uyku pozisyonunu tercih ettiğine ve uykuda kalma sürelerine ait bilgiler yer aldı. Anket sonucunda, en çok gelire sahip kişilerin hangi uyku pozisyonunu tercih ettiği ortaya çıktı.
#UykuTrendyol Süper Lig'in 12. haftasında Sivasspor'u 4-0 mağlup ederek milli araya 2. sırada giren Fenerbahçe'de son dönemdeki performansıyla dikkat çeken orta saha oyuncusu Sofyan Amrabat, kulübün YouTube kanalına açıklamalarda bulundu.
#FENERBAHÇETürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ‘2024 Yılı Çocuklarda Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması’ sonucunu yayınladı. Buna göre, 6-15 yaş aralığındaki çocukların, 2021 yılında yüzde 82,7 olan internet kullanımı oranı 2024 yılında yüzde 91,3’e ulaştı. Ayrıca çocukların yüzde 32,6’sı kullandığı akıllı cihazı 30 dakikada bir kontrol ediyor.
#TüikMuğla'nın Bodrum ilçesinde, annesi Figen Bezmez'in (47) boğazını keserek öldüren Doğukan D.’nin (17) hazırlanan iddianamede 24 yıla kadar hapis talep edildi. İddianamede Bezmez'in otopsi raporuna da yer verilip, boyun bölgesinde 4, 7 ve 15 santimetre olmak üzere 3 farklı kesinin olduğu belirtildi. İddianamede, Doğukan D.'nin annesi Figen Bezmez'i 'Sen benden boş yere 4 tüp kan aldırdın. Ben de senin 4 tüp kanını akıtacağım, eve gel' diye tehdit ettiği de belirtildi.
#BodrumMuğla'nın Bodrum ilçesinde, annesi Figen Bezmez'in (47) boğazını keserek öldüren Doğukan D.’nin (17) hazırlanan iddianamede 24 yıla kadar hapis talep edildi. İddianamede Bezmez'in otopsi raporuna da yer verilip, boyun bölgesinde 4, 7 ve 15 santimetre olmak üzere 3 farklı kesinin olduğu belirtildi. İddianamede, Doğukan D.'nin annesi Figen Bezmez'i 'Sen benden boş yere 4 tüp kan aldırdın. Ben de senin 4 tüp kanını akıtacağım, eve gel' diye tehdit ettiği de belirtildi.
#MuğlaGüzel ve sağlıklı bir cilt, genel görünümümüzü ve kendimize olan güvenimizi etkileyen önemli bir faktördür. Ancak, zaman içinde çeşitli iç ve dış etkenler nedeniyle cildimizde yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Kırışıklıklar, ince çizgiler, lekeler ve elastikiyet kaybı gibi belirtiler, cilt yaşlanmasının en yaygın işaretlerindendir. Bu süreç her ne kadar kaçınılmaz olsa da, bazı yaygın hatalardan kaçınarak cilt yaşlanmasını önemli ölçüde yavaşlatmak mümkündür. Cilt bakımında yapılan küçük yanlışlar bile uzun vadede büyük etkiler yaratabilir. Bu yazıda, cilt yaşlanmasını hızlandıran ve mutlaka durdurmanız gereken 10 hatayı ayrıntılı bir şekilde ele alacağız.
#Cilt