AÖF bölümleri ve taban puanları tablosu 2023 adayların odaklandığı konuların başında geliyor. Açıköğretim 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümleri, taban puanları ve başarı sıralaması üniversite tercih döneminin başlamasıyla öne çıkan konulardan oldu. ÖSYM duyurusu ile YKS tercihleri 27 Temmuz-08 Ağustos 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek. Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları YKS tercih kılavuzu ile öğrenilecek. Tercih listeleri Açıköğretim başarı sıralamaları ve kontenjanlarını dikkate alarak hazırlandı. AÖF 2 yıllık bölümler ve AÖF 4 yıllık bölümlerin tamamı ÖSYM'nin internet adresinde yer alan kılavuz bilgisi ile görüntülenebilecek. Peki, Açıköğretim 2 yıllık önlisans ve 4 yıllık lisans bölümleri neler, kaç puan gerekiyor? İşte, AÖF, ATA AÖF ve AUZEF başarı sıralaması, kontenjanları bilgisi.
#AçıköğretimDGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile herhangi bir üniversitenin önlisans bölümlerinden mezun olarak ya da olabilecek durumdaki öğrenciler 2 yıllıktan 4 yıllık üniversitelere geçiş hakkı elde edebilirler. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS ile en çok geçiş yapılan bölümlerden biri de Açık Öğretim Fakültesinde (AÖF) yer alan Adalet bölümüdür. Peki adaletten hukuka geçiş kalktı mı? Adalet bölümü kapatıldı mı? İşte konuyla ilgili YÖK açıklaması...
#Adaletten Hukuka Geçiş Kalktı Mı?Açıköğretim Fakültesi AÖF 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler, kontenjanlar ve taban puanları, üniversite tercih maratonu ile adayların gündemine geldi. ÖSYM Başkanlığınca Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri alınmaya başlandı. Takvime göre YKS tercihleri 25 Temmuz-2 Ağustos'ta gerçekleşecek. Eğitimlerini açıktan veya uzaktan (online) olarak sürdürmek isteyen adaylar üniversite tercih sürecinde, AÖF, ATA AÖF ve AUZEF başarı sıralaması, kontenjanlarına göre tercihlerine dikkat edecek. Adaylar açıköğretim 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri YKS tercih kılavuzu üzerinden öğrenebilecekler. Peki, 2024 ATA AÖF, AÖF, AUZEF tavan ve taban puanları belli oldu mu? İşte, AÖF taban puanları ve sıralamaları ile ilgili ayrıntılar...
#Açıköğretim BölümlerAÖF taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları, YKS ön tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla beraber gündeme geldi. Açıköğretim fakültesi taban puanları YKS sonuçları ile takip ediliyor. AÖF 2 yıllık ve 4 yıllık taban puanları YKS sonuçlarının açıklanmasıyla beraber sorgulanıyor. 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen YKS sınav sonuçları 16 Temmuz 2024 tarihinde erişime açıldı. 2 yıllık ve 4 yıllık Açıköğretim bölümleri ve puanları üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından merak ediliyor. Puanlara ve başarı sıralamalarına göre tercih yapacak olan adaylar, AÖF taban puanları 2024 araştırmalarına başladı. ATA AÖF, AUZEF ve AÖF’te 2 ve 4 yıllık bölümlerin tavan ve taban puanları ise bu sebeple merak ediliyor. Peki, Açıköğretim kaç puanla kazanılır? İşte AÖF taban puanları ve başarı sıralaması 2024!
#AÖF Taban Puanları 2024Açıköğretim 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler, YKS tercih kılavuzu kapsamında tercih süreci öncesi gündeme gelen konulardan oldu. ÖSYM tarafından 20 Temmuz'da YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından YKS programları ve kontenjanları kılavuzu erişime açıldı. Eğitimlerini açıktan veya uzaktan (online) olarak sürdürmek isteyen adaylar üniversite tercih maratonunda, AÖF, ATA AÖF ve AUZEF başarı sıralaması, kontenjanlarına göre tercihlerine yön verecekler. AYT, TYT puanlarıyla tercih işlemleri 28 Temmuz’da başlayacak. Tercihler ise 8 Ağustos’ta sona erecek. Peki, Açıköğretim 2 yıllık ve 4 yıllık bölüm taban puanları açıklandı mı? AÖF, ATA AÖF ve AUZEF hangi bölümler var? İşte, Açıköğretim taban puanları ve kontenjanları hakkında bilgiler.
#AçıköğretimAçıköğretim’de eğitim hayatlarını devam ettirmek isteyen adaylar AÖF taban puanları, başarı sıralaması ve kontenjanlarına odaklandı. Açıköğretim 2023 taban puanları, yoğun ilgi görüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2023 yılı YKS tercih kılavuzunu paylaştı. Eğitimlerini açıktan veya uzaktan (online) olarak sürdürmek isteyen adaylar ise ATA AÖF, AUZEF ve AÖF’te olan bölümleri ve şartlarını araştırıyor. Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları merak ediliyor. Özellikle ön lisans ve lisans eğitimi alırken bir yandan da iş hayatına devam etmek isteyen adaylar Açıköğretim Fakültelerine kayıt yaptıracak. AYT, TYT puanlarıyla tercih işlemleri 28 Temmuz’da başlayacak. Tercihler ise 8 Ağustos’ta sona erecek. Peki 2 ve 4 yıllık Açıköğretim taban puanları ve kontenjanları açıklandı mı? AÖF, ATA AÖF ve AUZEF hangi bölümler var? İşte, Açıköğretim taban puanları…
#Açıköğretim Taban PuanlarıAçık Öğretim Fakültesi'nde Adalet kalktı mı sorusu, pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyor. Adalet bölümünde eğitim almak isteyen üniversite adayları, tercih işlemleri dolayısıyla detayları araştırıyor. Peki, AÖF Adalet bölümü kalktı mı, Adalet'ten hukuk bölümüne geçiş yok mu? İşte, YÖK'ün konuyla ilgili vermiş olduğu karar
#Adaletten HukukDGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile herhangi bir üniversitenin önlisans bölümlerinden mezun olarak ya da olabilecek durumdaki öğrenciler 2 yıllıktan 4 yıllık üniversitelere geçiş hakkı elde edevilirler. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen DGS ile en çok geçiş yapılan bölümlerden biri de Açık Öğretim Fakültesinde (AÖF) yer alan Adalet bölümüdür. Peki adaletten hukuka geçiş kalktı mı? Adalet bölümü kapatıldı mı? İşte konuyla ilgili YÖK açıklaması...
#Adaletten Hukuka Geçiş Kalktı Mı?Muş Alparslan Üniversitesi pandemi nedeniyle henüz öğrencileriyle buluşamasa da bugünlerde oldukça hareketli. Çünkü artık neredeyse unutulmaya yüz tutmuş bir fakülte kapılarını açtı. 10 yıl önce kurulan iletişim fakültesi, Azerbaycanlı Dekanı Prof. Tamella Aliyeva ve ekibinin gayretiyle ilk öğrencilerine kavuştu. Gazetecilik bölümü 52 öğrencisiyle yeni eğitim-öğretim sezonuna başladı.
#Muş Alparslan ÜniversitesiYüz binlerce kişinin heyecanla beklediği YKS tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden adayların erişimine açıldı. Kılavuza göre, ÖSYM, 7-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite adaylarının tercihlerini kabul edecek. Uzmanlar YKS tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından değerlendirmelerde bulundular.. İşte, YKS tercih kılavuzu ve merak edilen detaylar...
#ÖsymÜniversite adayları, 7-14 Ağustos’ta doğru tercih yapmak için ter dökecek. ‘2018 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun son hali dün açıklandı. Son üç yıla ait başarı sırası verildi. ÖSYM, adayları verileri değerlendirirken sistemin değiştiğini unutmamaları konusunda uyardı. ‘Sürprizli’ bir dönemin yaşanabileceğini söyleyen uzmanlar ise, öğrencilere tercih sıralamalarını geniş tutmalarını öneriyor.
#ÜniversiteBu yıl ilk kez üniversiteye girişte uygulanacak YKS’ye yaklaşık 4 ay kaldı. Bazı adaylar, sınavın ilk oturumu olan TYT ile tercih edilebilecek bölümleri araştırıyor. Sizler için TYT puanıyla öğrenci alacak bölümleri araştırdık.
#YKSÜniversite sınavına hazırlık son sürat devam ediyor. Maratonun ilk ayağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 12 Mart’ta yapılacak. Adayların, bu yıl üniversite sınavında yapılan yenilikleri ve puanı değişen bölümleri önceden bilmesinde yarar var. Çünkü doğru bir sınav stratejisi hazırlamanın yolu, onun hakkında tüm bilgilere sahip olmaktan geçiyor.
#YGSYGS'ye gireceklere tavsiyelerde bulunan uzmanlar, adayların özellikle sınava aç girmemelerini dile getirdi. Sınav esnasında anlık stres ve sınav günü beslenme konusuna da değinen uzmanlar, YGS'ye gireceklere önemli tavsiyelerde bulundu. İşte, sınava saatler kala ders çalışmanın yarar ve zarar değerlendirmesinin de yer aldığı YGS'ye gireceklere tavsiyeler ve bilinmesi gerekenler
#Ygs2 milyondan fazla adayın katıldığı YGS saat 10.00’da başladı. Adaylar sınav salonlarında ter dökerken, aileleri de sınav merkezleri önündeki heyecanlı bekleyişini sürdürdü. Aksaray’da bir baba da oğlunu YGS’ye motive etmek ve ikinci kez üniversite okumak için sınava girdiğini söyledi.
#VeliÜniversiteyi yeni kazanan öğrenciler kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırmak için bekliyor. Üniversite ikinci sınıfa geçen öğrenciler ise yatay geçiş programlarını kullanarak başka üniversiteye veya kayıtlı olduğu üniversitede başka bir bölüme geçiş yapabiliyor. İşte detaylar...
#Yatay Geçiş Nasıl YapılırÜniversiteyi yeni kazanan öğrenciler kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırmak için bekliyor. Üniversite ikinci sınıfa geçen öğrenciler ise yatay geçiş programlarını kullanarak başka üniversiteye veya kayıtlı olduğu üniversitede başka bir bölüme geçiş yapabiliyor. İşte detaylar...
#Yatay GeçişTıp, hukuk, işletme size göre değilse, yeteneğinizin farklı olduğuna inanıyor ve buna göre bir eğitim almak istiyorsanız sizin için de birçok seçenek var. Uzmanlara göre özel yetenek sınavlarında ve sonrasında başarılı olmak için işi sevmek ve çok çalışmak gerekiyor.
#LysÜniversite kontenjanları geçen yıla göre yaklaşık yüzde 10 arttırılarak 1 milyon 6 bin 321 oldu. Bu yıl en çok kontenjan devlet üniversitelerine ayrıldı. Geçen yıl toplam kontenjan 908 bin 232 idi. Yükseköğretimde en çok kontenjanı 161 bin 557 ile Anadolu Üniversitesi aldı. Bunu sırasıyla 35 bin 301 kontenjan ile İstanbul Üniversitesi izledi.
Sınav sonuç kâğıdını doğru okumak ve tercihte bulunmak, sınav kadar zor. Hangi bölüme, hangi puanla yerleşeceğini, üniversitelerin imkânlarını, özel şartları bilmeden, ölü tercih yapmadan bir seçimde bulunmak için sınav kâğıdınızdaki bilgilerin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz gerekir. Tercih yaparken izlemeniz gereken 7 adım var. Bu adımları dikkatle atın ve listenizi kontrol edin.
#SınavÜniversiteye girişte sınavların nasıl yapılacağı, kriterlerin ne olacağı, üniversite kontenjanları ve yükseköğretime ilişkin daha birçok konuda karar yetkisine sahip olan YÖK’ün eski ve yeni üyeleri adaylara üniversite tercihlerini nasıl yapmaları gerektiği konusunda aydınlatıcı ipuçları verdi.