Okulların açılış tarihi MEB takvimi ile belli oldu. Okulların ne zaman açılacağı deprem bölgesinde gündemde yer almayı sürdürüyor. 71 ilde eğitim öğretim 20 Şubat'ta başlarken, depremin etkilediği 10 ilde okulların açılış tarihi araştırılıyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan ve çevre illeri etkileyen depremlerin ardından okulları yarıyıl tatili süresi uzatılmış ve 2. dönem açılış tarihi ertelenmişti. Afet bölgesi dışında olan 71 ilde eğitim ve öğretim 20 Şubat günü başladı. Depremin ağır hasarlara neden olduğu 10 il için ise farklı uygulamalara karar verildi. Milli Eğitim Bakanlığı bu illerde okulların 3 farklı kategoride açılacağını bildirdi. MEB takvimine göre okullar illere göre açılacak. Peki Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? 10 ilde okullar hangi tarihte başlıyor? İşte Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Malatya, Adana, Diyarbakır, Adıyaman'da okulların açılış ve 2. dönem başlangıç tarihi...
#Okullar Ne Zaman AçılacakKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 26 çocuk voleybol turnuvası için gittikleri Adıyaman’da 6 Şubat depremine yakalandı. Yataktan kalkmaya bile fırsat bulamayan çocuklar, 10 saniye içinde kum yığınına dönen İsias Otel’de can verdi. Antrenörleri, onlara eşlik eden bazı yetişkinler de o kum yığının altında hayatını kaybetti. 39 kişilik kafileden 4 yetişkin hayata tutunmayı başardı. Kaybettikleri çocuklarının ardından ‘Şampiyon Melekler’ adlı bir dernek kuran ve adım adım davayı takip eden annelerle Kıbrıs’ta buluştuk...
#Gizem CoşkunardaAstroloji yazarımız Dinçer Güner, tek kişilik, interaktif bir gösteriyle huzurlarınızda... Bu bir seminer değil. Güner ‘Astro Sahne’de kendi hayatından yola çıkarak astrolojinin eğlenceli yüzünü anlatacak. Adana’dan başlayacak turne öncesi Güner’le buluştuk, gösterisini konuştuk, 2023’e dair ayrıntıları sormadan edemedik.
#Dinçer GünerCOVID-19 salgınında iki yıla yaklaşmak üzereyiz. Salgın, acı ve kayıplar dışında insanlığa birçok ders verdi: Aldığımız her nefesin ne kadar önemli olduğunu anladık, hayatlarımızı yavaşlattık, komşularımıza ne kadar ihtiyacımız olduğunu gördük, kendimizi sorguladık ve belki de yeni sayfalar açtık. Tüm bunlara artık bir yenisini daha ekleyebiliriz; pandemi bize hangi arkadaşlıklarımızı korumamız gerektiğini de gösterdi!
#GazetehaberleriÜniversiteye yeni giren öğrenciler, eğitime başlamak için gün sayıyor. Hem genel hem de ek yerleştirmede şansını deneyip, istediği üniversiteyi kazanamayanlar için ise bir yol daha var: Yurtdışı. Eğitim koşulları ülkeden ülkeye değişse de genellikle başvurular yaz ve kış olmak üzere iki döneme ayrılıyor. Örneğin Birleşik Krallık’ta Oxford, Cambridge gibi önde gelen üniversiteler ile tıp, veterinerlik gibi çok talep gören bölümlere başvurular 15 Ekim’de sona eriyor. Fakat başka programlara 15 Ocak’a kadar vakit var. ABD’de ise 1 Kasım’da başvurusu bitenler olduğu gibi, 1 Ocak’a kadar sürenler de bulunuyor.
#YurtdışıDenetim, vergi, kurumsal finansman ve danışmanlık hizmetleri veren EY (Ernst & Young) Türkiye, her yıl 200 civarında yeni mezunu bünyesine katıyor. Yüksek performans gösterenler kısa sürede kariyer basamaklarını tırmanıyor, 6 yılda müdür, 13-15 yılda şirket ortağı olmak mümkün. EY Türkiye İK Direktörü Emre Çavuşoğulları ile kariyer fırsatlarını konuştuk.
#EYAKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ben burada söz veriyorum; sayın Baykal, sayın Bahçeli, diğerlerini konuşmaya gerek yok. Şunu söylüyorum; Eğer işsizliğe bir çaren varsa açıkla, o çareyi eğer yerine getirmeyen bir Tayyip Erdoğan varsa, ben siyaseti bırakmaya hazırım” dedi.
ARÇELİK, elektrik süpürgesi üretimine son noktayı koyarak, sektörü şaşırttı. Arçelik Genel Müdürü Aka Gündüz Özdemir, Arçelik’in bu kararındaki gerekçeyi ‘Dünyadaki bütün büyükler elektrikli süpürgeyi Çin’de ürettiriyor. Biz bir şekilde direniyorduk, ama Türkiye’de bu ürünü daha rekabetçi üretmek mümkün olmuyor’ diye özetledi.