Gençlerin iş seçimlerinde önem verdikleri faktörler değişti. Artık maaştan önemli olan başlık iş-yaşam dengesi. Araştırmaya göre katılımcıların yüzde 53.7’si iş-yaşam dengesinin iş seçiminde en önemli faktör olduğunu belirtirken, yüzde 48’i esnek çalışma koşullarına sahip işlerde çalışmayı tercih ediyor. Uzaktan çalışma modeli de gençler arasında popülerliğini korumaya devam ediyor.
#İş-YaşamAstrolojik olarak yılın en önemli haftalarından birindeyiz çünkü Terazi burcunda Güneş tutulması meydana gelecek. Tutulmalar önemli astrolojik zamanlardır, göz ardı ettiğimiz konuları gözümüze sokar. Önemli inisiyatifler almak zorunda kalabiliriz ya da hayatımızın gidişatını değiştirecek temalar ön plana çıkabilir...
#Dinçer GünerTürkiye İstatistik Kurumu, verilerine göre, fertler için hane halkının finansal durumundan memnuniyet ortalaması yüzde 46,9 oldu. Ayrıca, son 12 ay içerisinde 15 yaş ve üzeri fertlerin yüzde 69'unun hiç kitap okumadığı, yüzde 31'inin ise en az bir kitap okuduğu görüldü.
#Finansal DurumUN Women’in araştırmalarına göre dünyada regl yoksulluğu her geçen gün artıyor. Pandemi döneminde artış gösteren menstrüel ürün ihtiyacı şu anda depremden etkilenen bölgelerde devam ediyor. Sahada çalışmalar yapan Konuşmamız Gerek Derneği’nden ihtiyaçta son durumu öğrendik.
#UN WomenTÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, iş dünyası derneklerinin başkanlarıyla görüşerek yaptıkları Deprem Ön Etki Anketi’ne göre deprem bölgesinde işgücü göçünün yanı sıra sermaye göçünün de başladığını belirtiyor. Katılımcıların yüzde 65.6’sı deprem bölgesinden sanayi/sermaye göçüne şahit olduklarını belirtirken, anket sonuçlarına göre İstanbul’dan da özellikle Trakya’ya plansız bir sanayi göçü başladı.
#TÜRKONFEDYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Yükseköğretimin, özellikle kadınların mezuniyet oranlarında, işgücüne katılımda ve gelirlerinde büyük bir etkisi bulunuyor. Son istatistiklere göre, yükseköğretim mezunu kadınların yıllık ortalama geliri, lise ve dengi okullardan mezun olan kadınların yıllık ortalama gelirinin 1,7 katı kadar” dedi.
#YÖK28 Temmuz’da açıklanan YKS’de tercih dönemi bugün başlıyor. Sel ve yangın felaketleri nedeniyle uzatılan tercih süresi, 20 Ağustos’ta son bulacak. Peki, hayatlarının gelecek 40-50 yılını belirleyecek olan meslek tercihi yapacak adaylar nelere dikkat etmeli? Ankara Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erten Gökçe, Hacettepe Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arif Özer ile İTÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi Koordinatörü Cem Demirbaş tercih döneminde adayların dikkat etmesi gerekenleri 20 madde halinde sıraladı.
#YKSTürkiye'de geçen yıl yoksulluk oranı en fazla doğu illerinde düşüş gösterdi.Yoksulluk oranı Ortadoğu Anadolu'da yüzde 12,1'den yüzde 9,5'e, Kuzeydoğu Anadolu'da yüzde 12,7'den yüzde 10,2'ye geriledi. 2017'de yoksulluk oranı en yüksek bölge yüzde 13,1 ile Batı Marmara, en düşük bölge yüzde 7,4 ile Doğu Marmara oldu.
#Yoksulluk OranıTürkiye’de kadınlar ve erkekler arasında ücret eşitsizliği yüzde 20 seviyelerinde. Yani aynı işi yapan erkek 100 lira alırken kadın 80 lira alıyor. TÜİK’in gelir ve yaşam koşulları anketindeki verilerle yaptığımız hesaba göre ise lise altı eğitimli kadınlarda bu eşitsizlik oranı yüzde 40.3’e yükseliyor. Yani erkek 100 lira alırken kadın 59.7 lira alabiliyor. Bu kadınlar ise 4.3 milyon kişi ile Türkiye kadın istihdamının yarısını oluşturuyor.
#GazetehaberleriDünyanın en önemli sorunlarından biri milyonlarca insanı yerinden eden açlık. Yaklaşık 800 milyon insan açlıktan etkileniyor, 1.2 milyar insan susuzluk sorunuyla boğuşuyor. Geleceğe dair senaryolarda mevcut kaynakların yetersiz kalacağı, gıda ve su savaşlarının çıkacağı öngörülüyor. Önümüzde böyle karanlık senaryo varken günümüzün bir diğer önemli sorunu: İsraf. Gıdanın yaklaşık üçte biri yani 1.3 milyar tonu her yıl çöpe gidiyor. Avrupa’da yıllık 4 milyon ton giysi israf ediliyor. Türkiye’de bir günde çöpe atılan ekmek miktarı İzmir nüfusu kadar (4.3 milyon). Prof. Dr. Aziz Akgül, “Dünyadaki gıda israfının üçte biriyle halihazırda bütün insanları doyurmak mümkün olabilir” diyor. İnsanlık, israf ettiği su, gıda, enerjiyle aslında geleceğini tüketiyor.
#İsraf