Çankaya’da bir kentsel dönüşüm

6 YILDIR bekleyen ve hala ne zaman başlayacağı belli olmayan Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hak sahipleri ve gecekonduları yıkılan vatandaşlar da dernek kuruyor.

Haberin Devamı

2005 sonlarında Büyükşehir Belediyesi’nin; ‘Güneypark, başlı başına bir marka olacak’ gibi parlak vaatlerine inanan insanlar o zamanın fiyatıyla m2’si  250-300 liradan arsa alıp, gecekondu sahibi vatandaşlarla birlikte kentsel dönüşüm sözleşmesi imzalayıp, çok değerli arsalarını Belediye’ye devretmişlerdi.
O zaman yapılan görüşmelerde Belediye   yetkilileri, projenin 2006 yılı ortalarında başlayıp ruhsattan itibaren 18 ay sonra     konutların teslim edileceğini söylemişlerdi..
Ancak ne hikmetse bu sözleşmelerde hak sahiplerini koruyan bir hüküm yoktu. Daha çok tek taraflı bir teslimiyet belgesi niteliğinde olan sözde sözleşme ‘Hak sahibi kamulaştırma işlemleri ile ilgili olarak iptal ya da bedel artırımı davası için yargı yoluna gitmeyecektir’ derken, projenin ne zaman başlayacağı, biteceği ve konutların ne zaman teslim edileceği konusu es geçilmişti.
Büyükşehir Belediyesi’nin, ilgili meslek odasının (ŞPO) uyarılarını dikkate almadan yaptığı plan ve projeler yargı duvarına çarparak yürütmeyi durdurma kararlarıyla ‘sonuçlanmış’tır. İmar mevzuatında yapılan ve belediyelere padişah yetkileri tanıyan son yasa değişikliğine rağmen Belediye bir şey yapamamaktadır..
Ayrıca Güneypark Projesi ‘inşaat safhasına gelmeden yıkılan’ 590 gecekondu için her ev sahibine aylık 270 TL kira yardımı yapıldığından 5 senedir her yıl asgari 1,5 trilyon Belediye’nin kasasından ödenmektedir. 2011’den itibaren kira yardımı 300 TL’ye yükselmiş olup her sene 1,7 trilyon bilinmeyen bir tarihe kadar ödenmeye devam edecektir.
Ödenen bu paralar ‘kamu kaynağı’ değil midir?
Mustafa YÜKSEL

Haberin Devamı

Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek

İNSANLARIMIZIN, dini inançları dönem dönem az veya çok hep istismar edilmiştir. Ankara’daki iftar çadırlarında, büyük boy afişlerle ‘Afiyet olsun.... Belediyesi’ yazıyor. Vatandaşlara, milletin parasıyla değil de, sanki kendi veya babalarının parası ile iftar veriyormuş izlenimini yaratıyor. İnsan kendi parasıyla iftar çadırlarındaki giderleri karşılamış olsa dahi, kendi reklamını yapmayı içine sindirmez.
İsmail ÇATAK

Haberin Devamı

Horoz’dan açıklama

HOROZ Lojistik Kargo Hizmetleri ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Taner Horoz
“Horoz Nakliyat adına bir şeyler yapılıyor” (9.8.2011) başlıklı yazıya şu açıklamayı yaptı: “Yazıda bahsi geçen kişi ve kurumlar şirketimizin markasını haksız kazanç sağlamak amacıyla gerek ticari unvanlarında, gerekse web sayfalarında kullanmak yoluyla tüketiciyi yanıltmakta ve ciddi mağduriyetlere sebep olmaktadırlar.
Oysaki şirketimiz ne geçmişte, ne de bugün hiçbir şekilde evden eve taşıma hizmeti vermemektedir. Habere konu ‘Horoz House’ firması ve www.horozhouse.com, www.horozhousenakliyat.com, horozexpress.com, www.horoznaklliyatankara.com. web sayfalarının şirketimiz ile ilgisi ve bağı bulunmamaktadır. Söz konusu kişiler hakkında gerekli cezai ve hukuki işlemler başlatılmıştır. Ancak internet üzerindeki web sayfalarının ait olduğu domain name (kullanıcı adları) Amerika Birleşik Devletleri üzerinden yayın yaptığından tarafımızca mücadele edilmesi mümkün olamamaktadır.”

Yazarın Tüm Yazıları