Boğaz’ın havası değişti

Hafta sonu Kuruçeşme’deki eğlence kompleksi Sortie’deydim. 10 gün önce yapılan açılış gecesi inanılmaz kalabalık olduğundan, detaylı olarak inceleyememiştim.

Bu kez rahat rahat gözlem yapma şansı buldum. Bir ara ortaklar Burak Türeci ve Varol Kaynar’la da sohbet ettim.

Önce Çapari Balıkçı’da yemek yedim. Mezeler, salata ve balık müthişti... Ortadaki bar ise buzBar olmuş. Lal /images/100/0x0/55eaf1eaf018fbb8f8a0d288Dedeoğlu, işletmeyi Tolga Sezgin’e bırakmış. Minderler ve masalar barın etrafını çevirmiş durumda. Oturduğunuz her yerden Boğaz’ın mavi sularını görebiliyorsunuz yani.

Sortie kelimesi Fransızca’da "çıkış" anlamına geliyor. Şehrin en seçkin restoran ve barlarının buluştuğu kompleksin üst katındaki Supper Club, belki de içerideki en ilgi çekici yer. Yemeklerinizi masada değil oturduğunuz yerde yiyorsunuz. Siz beyaz minderlerde otururken, yemeğiniz önünüze geliyor. Kısa sürede geniş bir müdavim kitlesi edinen Etiler’deki Zen de mekana Uzakdoğu mutfağından lezzetli alternatifler taşıyor.

Gelelim Mirror’a... Dünya mutfağından örnekler sunan bu mekan, özellikle iş dünyasının başarılı isimlerini sık sık masalarında ağırlamaya devam ediyor. Yazı Kebap ise kendine has lezzetleriyle, dünya mutfağını pas geçen ve kebaptan şaşmayanların imdadına yetişiyor.

Gün boyu kaybettiğiniz enerjinizi depolamak için Salomanje’yi tavsiye edebilirim. Hem mönüsü hem de eğlencesi çok sağlam... İstanbul gece hayatına yeni bir renk getiren Flamm ise özgün dekorasyonu ve geniş mönüsü ile Sortie’de konuklarını ağırlamaya devam ediyor. İtalyan mutfağının en seçkin lezzetlerinin sunulduğu Parma, İtalya’daki örneklerini aratmıyor. Odun ateşinde pizzalar, geniş makarna ve risotto çeşitleri ve zengin peynir tabağının sunulduğu mekanda, içki bar da yer alıyor.

Dekorasyonu Mahmut Anlar imzalı olan ve misafirlerine her saat ayrı bir ambians yaşatan Sortie’de, her akşam 18.00-21.00 arası Sortie dj’leri, 21.00-24.00 arası Supperclub dj’leri çalıyor. 24.00’ten itibaren ise buzBar dj’leri müziği ele alıyor. Ve buzbar, çarşamba gecelerini 24.00’ten itibaren sadece Türkçe pop remix’e ayırıyor.

Bu bilgiler size yetmez ve biraz da kendiniz incelemek isterseniz, www.sortie.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.

10’uncu yıla yakışır kutlama/images/100/0x0/55eaf1eaf018fbb8f8a0d28a

55 ülke ve eyalette toplam 923 restoranı bulunan TGI Friday’s’in Türkiye’deki ilk şubesi olan Etiler şubesi, 10’uncu yılını kutluyor. TGI Friday’s Türkiye Genel Müdürü Berker Sohtorik’in mutluluğu, uluslararası bir ödül olan "Best of The Best General Manager" ödülünü kazanmasıyla da ikiye katlandı. Geçtiğimiz gün bu iki olay, TGI Friday’s Etiler’de verilen ve İlhem’in şarkılarıyla renklenen partiyle kutlandı. Sohtorik’in kutlamalara yıl boyunca Suadiye ve Etiler restoranlarında devam edeceğini duydum.

8 yaşında yoga kitabı yazdı/images/100/0x0/55eaf1eaf018fbb8f8a0d28c

Suzan Sabancı-Haluk Dinçer çiftinin 8 yaşındaki kızı Ceyda Dinçer, kendi ağzından kaleme alınan, "Yoga Kitabım"ın imza gününde yaşıtları ile bir araya geldi. İki yıldır yoga yapan Ceyda Dinçer’in ağzından kaleme alınan "Yoga Kitabım"da, yoga çocuk diliyle ve çocuk gözüyle aktarılıyor. Ceyda’nın yaşıtlarının yogayı anlaması, öğrenmesi ve sevmesi için kaleme alınan kitapta, yoga hareketleri de, minik yazarın fotoğraflarıyla gösteriliyor.

Zirvede bir reklamcı/images/100/0x0/55eaf1eaf018fbb8f8a0d28e

Geçtiğimiz hafta Eduplus Eğitim&Danışmanlık tarafından İstanbul Maslak Princess Otel’de düzenlenen III. Liderlik Zirvesi 2006’nın ünlü konuşmacılarından biri de Alinur Velidedoğlu’ydu... Usta reklamcı, Rauf Denktaş, Kadir Has, Ahmet Zorlu ve Can Kıraç’ın ödül aldığı zirve kapsamında gerçekleşen "Yaratıcı Yenilikçi Fikirler ve Farklılaşma" konulu oturumdaki konuşmasıyla ilgi çekti. Velidedeoğlu’nun mesleğe başlama öyküsünden Sakıp Sabancı ile tanışmasına kadar birçok anısını aktardığı konuşmasını zirveye katılanlar dikkatle dinledi.

Stres attı
/images/100/0x0/55eaf1eaf018fbb8f8a0d290
Ekonomist dergisinin "Yılın en iyileri" anketi sonucunda "Yılın girişimcisi" ödülünü alan Emine Kamışlı’ya geçtiğimiz akşam Etiler’deki Club Türk’te rastladım. Mekanda sahneye çıkan Arto’nun şarkılarıyla günün ilk ışıklarına kadar eğlenen Kamışlı, yoğun iş temposundan biraz olsun vakit bulup stres attı.
Yazarın Tüm Yazıları