‘Bir maniniz yoksa size geliyoruz’

Saraçoğlu Mahallesi kentin ortasında Cumhuriyetin ilk toplu konutu.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu’nun riskli alan kararı ile tescilli olan alan, yapılar, ağaçlar şimdi risk altında... Orada akşamları ve gündüzleri süren, hepimizin özlediği bir komşuluk hayatı var.
Kentte birbirimize yabancılaştığımız bir ortamda orada devam eden güçlü komşuluk ilişkileri var. Çocukların toprağa basarak büyüdüğü, bahçelerde yetişen sebzeler var.
Saraçoğlu Mahallesi’ndeki yaşanan komşuluk ilişkilerinin, mahalle kültürünün kentle buluşmasını önemsiyoruz.
Bir maniniz yoksa size geliyoruz dedik.
Manileri yokmuş bizi bekliyorlar...
Saraçoğlu Mahallesi’ne ‘Altın Günü değil Mahalle Günü’ yapmaya gidiyoruz.
Bugün 12.30’da Başkent Dayanışması bileşenleri ile birlikte, Mimarlar Odası önünde buluşuyoruz.
Saraçoğlu Mahallesi’ne misafirliğe gidiyoruz.
Sizde katılın çocuklarınız toprağa bassın...
Saraçoğlu Mahallesi’ni ranta kurban ettirmeyeceğiz:
Ben Ankara Başkent Dayanışması

Haberin Devamı

Yunus Emre yangınında esnafa yardım yapılacak mı

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Altındağ’da Yunus Emre Halk Çarşısı’nda 685 işyerinin yanmasıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan’a, yangının bir sabotaj sonucu meydana geldiği iddiaları ile ilgili olarak soruyor: “İtfaiyenin yangına zamanında müdahale etmediği ve büyüyen yangının uzun sürede söndürülebildiği iddiaları doğru mudur? Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü’nün bu nedenle görevinden alındığı iddiaları doğru mudur? İşyerleri kullanılamaz hale gelen ve bu nedenle faaliyette bulunamayacak esnafın sosyal güvenlik prim borçları ve vergi borçları ertelenecek midir? Yanan çarşının yerine lüks alışveriş merkezi yapılacağı iddiaları doğru mudur? Yangından zarar gören esnafa hükümetinizce hangi yardımlar yapılacaktır?”

Sincan-Çayyolu hattına otobüs

Sincan, Eryaman, Elvankent, Etimesgut’ta oturan ve hergün Çayyolu’nda çalışmaya gelen yüzlerce insan tıka basa dolu kaçak yolcu taşıyan servislere mecbur bırakılıyor. Büyükşehir Belediyesi yıllardır Sincan-Çayyolu hattında gidip gelenleri görmüyor mu? Neden bu hatta çalışacak direkt otobüs seferlerini hizmete sokulmuyor?
Elif HAKAN

Yazarın Tüm Yazıları